اسلامی در دیدار با اعضای کمیسیون انرژی مجلس:
سازمان انرژی اتمی مصممتر از گذشته به مسیر خود ادامه میدهد
نصر: اعضای کمیسیون انرژی مجلس با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران و دیدار با رییس این سازمان و معاونان وی، در جریان آخرین دستاوردهای صنعت هستهای کشور قرار گرفتند.
به گزارش نصر، اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی علاوه بر دیدار و نشست مشترک با محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از معاونان وی، از راکتور تحقیقاتی شهید فخریزاده تهران و نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای بازدید کردند.
محمد اسلامی در این نشست ضمن ادای عرض تسلیت به مناسبت ایام محرم و عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و گرامیداشت شهدای هستهای به ویژه، شهید داریوش رضایینژاد، اظهار کرد: در این دوره از مدیریت سازمان انرژی اتمی، بحث معرفی اقدامات و دستاوردهای سازمان آنهم با توجه به ذهنیت سنگین و روایتگری که علیه صنعت هستهای ایران به راه انداختهاند، به عنوان یک تکلیف شناخته میشود.
وی افزود: این مساله مهم بود تا ما بتوانیم ایفای نقش این صنعت و فناوری هستهای را به عنوان موتور پیشران و شکافنده علوم و فنون را به نمایش بگذاریم.
معاون رییس جمهور گفت: برای نمایش نقش صنعت و فناوری هستهای، سند چشمانداز 20 ساله سازمان انرژِی اتمی ایران تهیه، تدوین و تصویب شد که یک ریلگذاری مناسب برای رسیدن به مقصد در صنعت هستهای کشور بوده است.
وی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: بر اساس تکالیف تعیین شده، 20 فروردین 1401 و با حضور رییس جمهور از سند چشمانداز 20 ساله سازمان انرژی اتمی ایران رونمایی شد.
وی با اشاره به اینکه سند چشمانداز سازمان انرژی اتمی ایران، مسیر تعیین شده و ریلگذاری برای رسیدن به مقصد به شمار میآید، تصریح کرد: با این سند، سازمان انرژی اتمی ایران هم اکنون شناخت مناسبی از مسیر پیش روی خود در درون و بیرون کشور داشته و با راهبردی مشخص کار را پیش میبرد.
معاون رییس جمهور با اعلام اینکه با استناد به این سند، سازمان انرژی اتمی ایران توانست یک سال پرشور، پرنشاط و پرتلاشی را در 1401 تجربه کند، گفت: سال گذشته 159 دستاورد دانشی، فناوری و صنعتی داشتیم که این یک اتفاق بزرگ محسوب میشود.
وی ادامه داد: این مساله نشان داد که جهتگیری و نیز راهبرد تعیین شده، صحیح بوده و با تداوم آن در سال 1402 این حرکت را ادامه میدهیم.
اسلامی در ادامه جلسه خود با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار دستاندرکاران صنعت هستهای کشور بعد از 10 سال با مقام معظم رهبری، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با اشراف و شناختی که دارند، در دیدار 1.5 ساعته از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای، آن را نمایشگاه خوب، خشنودکننده و دلگرم کننده دانستند.
وی افزود: یکی از نکات مهم در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی این بود که بر تاثیر صنعت هستهای در زندگی مردم و اعتبار بینالمللی آن و همچنین باور، روحیه و اعتماد به نفس فعالان این صنعت برخلاف همه روایتگریها تاکید داشتند. ایشان در این دیدار تاکید داشتند با وجود همه تهدیدها، ترور، تحریم و فشارها به روحیه و اعتماد به نفس دانشمندان ما در این صنعت که در مرز دانش قرار دارد، خدشهای وارد نشده است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه نگاه ویژه مقام معظم رهبری به صنعت هستهای باعث شد تا سازمان انرژی اتمی ایران، قدرتمندتر و مصممتر از گذشته به مسیر خود ادامه دهد، گفت: یکی از نکاتی که در دیدار با مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکید شد، تولید 20 هزار مگاوات برق هستهای بود که این تحقق این هدف را با جدیت دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در ساخت نیروگاهها در کشور مذاکراتی با کشورهای مختلف برای انجام برخی کارهای مشترک انجام شده است، افزود: یکی دیگر از اقدامات انجام شده، تهیه سوخت نیروگاهها به ویژه برای نیروگاههای کوچک مقیاس است. در این زمینه به دنبال بومیسازی و بهرهبرداری از ظرفیت علمی دانشمندان ایرانی هستیم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره سوخت در کشور، گفت: در سال 1401 ظرفیت و تعداد معادن فعال در کشور را افزایش دادیم و توانستیم از یک کارخانه تولید کیک زرد بهرهبرداری کنیم.
وی ادامه داد: در 1.5 سال گذشته برای تکمیل زنجیره سوخت، ظرفیت شناسایی و بهرهبرداری از معادن را گسترش دادیم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: امروز ذخایر اورانیوم ما در کشور قابل مقایسه با گذشته نیست بهطوریکه هم اکنون 8 معدن فعال در کشور داریم که برنامهریزی شده تا پایان امسال از 6 معدن دیگر بهرهبرداری شود.
این مساله علاوه بر اشتغالزایی و استخراج اورانیوم از معادن و فرآوری به روش هیپلیچینگ، موجب پشتیبانی از زنجیره عناصر با ارزش میشود.
گفتنی است؛ در ادامه این دیدار، محمد اسلامی پاسخگوی سوالات اعضای کمیسیون انرژی مجلس بود که ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده در سازمان انرژی اتمی ایران، بر مسایلی نظیر توسعه اقتصادی و لزوم تجاریسازی دستاوردهای سازمان، الزام بر همراهی دیگر سازمانها و وزارتخانهها با سازمان انرژی اتمی و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی با توجه به داشتن دانشمندان برجسته در کشور تاکید داشتند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا