محمدجواد آذریجهرمی؛
همه روستاها تا پایان دولت به شبکه ارتباطی متصل میشوند
نصر: وزیر ارتباطات در نشست اعضای فراکسیون فناوری اطلاعات مجلس، گفت: تکلیف وزارت ارتباطات این است که تا پایان سال اجرای برنامه، ۹۰ درصد روستاها به شبکه ارتباطی متصل شوند که تاکنون ۸۰ درصد آن محقق شده و تا پایان این دولت نیز ۱۰۰ درصد روستاها از این سرویسها بهرهمند میشوند.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، نشست اعضای فراکسیون فناوری اطلاعات مجلس شورای اسلامی با حضور «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل این وزارتخانه به منظور بررسی دلایل ایجاد شبکه ملی اطلاعات برگزار شد.
اینترنت ایران از نظر کیفیت و سرعت، همپای دنیا پیش نمیرود
«علی ابراهیمی» رییس فراکسیون فناوری اطلاعات با انتقاد از وضعیت اینترنت کشور افزود: اینترنت از نظر ذخیره اطلاعات و انتقال سریع آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، ضمن اینکه نوآوری در سالهای اخیر توانست این فضا را متحول کند، به گونهای که دنیا به آن وابسته است، اما اینترنت ایران از نظر کیفیت و سرعت همپای دنیا پیش نمیرود.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هماکنون در شهرستانهای با تراکم جمعیتی کمتر هم از نظر ارتباطات تلفنی و هم اینترنت با محدودیت مواجه هستیم.
قطعی اینترنت روزانه دوهزارو 500 میلیارد تومان خسارت به اقتصاد وارد کرد
«نورمحمد تربتینژاد» نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۹۰ درصد مشاغل تحت تاثیر قطعی اینترنت با مشکلات جدی مواجه شدند، گفت: ۲۵۰۰ میلیارد تومان خسارت روزانه برای زمان قطعی اینترنت در حوزه اقتصادی برآورد شده است. آیا راهکاری برای ممانعت از سوءاستفاده از این فضا دارید؟
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خصوصیسازی مخابرات از انحصار دولتی به غیردولتی، سوق داده شده است، اما مشخص نیست سرمایهگذاری در این بخش باعث توسعه پهنای باند و فیبر نوری شده باشد.
وزارت ارتباطات برای رفع مشکل پخش فوتبال تدبیری بیندیشد
«سیدحسین افضلی» با بیان اینکه توسعه پایدار منوط به آموزش و اطلاعات در حوزه فناوری است، گفت: هم اکنون در عصر پردازش اطلاعات قرار داریم و جامعهای موفق میشود که در این زمینه قوی عمل کند.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی با طرح پرسشهایی از وزیر ارتباطات، خاطرنشان کرد: گردش مالی در صنعت ارتباطات بسیار بالا بوده، چه تدابیری در جهت کاهش ریسک سرمایه گذاری در این بخش اندیشیده اید؟
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: نقاط کم تراکم جمعیت نیاز حیاتی به اینترنت دارد، ضمن اینکه پخش فوتبال که با مشکل مواجه شده، نیازمند این است که وزارت ارتباطات برای آن چارهای بیاندیشد.
دولتهای مستقل از بازار اقتصاد دیجیتالی حذف میشوند
«احمد همتی» نماینده مردم سمنان و مهدیشهر در مجلس با بیان اینکه اینترنت جهانی موضوعی است که قدیمی شده و در شرایط کنونی این دولت جهانی است که با دیدگاه تکنولوژیهای روز باید مدنظر قرار گیرد، تاکید کرد: اکنون دنیا به سمتی میشود که به لحاظ اقتصاد دیجیتال، دولتهای مستقل حذف خواهند شد، کما اینکه بیت کوین یک مورد جزئی آن است، بنابراین اگر جایگاه خود را در جهان آینده پیدا نکنیم، باید به صورت انفعالی فعالیت کنیم که به طور قطع تبعاتی به دنبال دارد.
نماینده مردم سمنان و مهدی شهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال مانع از مهاجرت شود، تصریح کرد: جایگاه ما در شاخص سرعت اینترنت چگونه است؟ تهدیدها چه اندازه در این زمینه اثرگذار بوده است؟ استفاده از موبایلهای خارجی احساس حقارت میآورد، چرا نباید در داخل گوشی های همراه قدرتمندی تولید کنیم که با برندهای معتبر قابل رقابت باشد.
وی یادآور شد: شما در زمینه هوشمندسازی مدارس تفاهم نامهای با وزارت آموزش و پرورش داشتید، دلیل عملیاتی نشدن آن چیست؟
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در پایان از وزیر ارتباطات خواست تا برای جادههایی از کشور که دارای نقاط کور ارتباطی هستند، چاره ای بیاندیشد.
وزارت ارتباطات باید سرویسهای مورد نیاز مردم را ارائه دهد
«معصومه آقاپور علیشاهی» نماینده مردم شبستر در مجلس با بیان اینکه گرانی بنزین بیشترین ضربه را به وزارت ارتباطات زده، چرا که هجمههای زیادی علیه این وزارتخانه وجود داشت، افزود: هم اکنون باید تدابیری بیاندیشید تا افرادی که از طریق فضای مجازی فعالیت اقتصادی دارند، کمتر آسیب ببینند.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مورد صدور مجوزها برای فعالیت در فضای مجازی باید جلساتی مشترکی با حضور وزارت ارتباطات دستگاه قضایی و اتاق اصناف برگزار شود تا مشکلات این بخش حل شود، ضمن اینکه مشکل اساسی در این بخش به شکایاتی برمیگردد که نیازمند نقشه مکانیابی هستند.
وی عنوان کرد: وزارت ارتباطات باید درخواستها و سرویسهایی که مردم تمایل دارند و هزینه آن را نیز پرداخت میکنند همچون وای فای در هواپیما و آمبولانسها ارائه دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: وزارت ارتباطات باید مشکل برقراری ارتباط در شهرکهای صنعت را رفع کند، هچنین دلیل خرید و فروش سیمکارتهای افغانی را بررسی کند، ضمن اینکه به این نکته توجه کند که صدای زندگی برای جوانان در وزارت ارتباطات است.
مخابرات و ارتباطات حکم قلب و خون را دارند
«حبیب الله نیکزادی پناه» نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس با بیان اینکه مخابرات و ارتباطات حکم قلب و خون را دارند، گفت: وزارت ارتباطات برای همسو شدن با رشد مخابرات آمادگی دارد؟
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه از وزیر ارتباطات خواست تا برای توسعه امکانات مخابراتی در حوزه انتخابیه اش تدبیری بیندیشد.
ضرورت ادغام دفاتر خدمات الکترونیک
«علی اکبر کریمی» با بیان اینکه استقرار شبکه ملی اطلاعات نیازمند همکاری همه جانبه دستگاه ها بوده و لازم است که وزارت ارتباطات به عنوان دستگاه متولی بر این امر نظارت کند، افزود: به این نکته اشاره کنید که شبکه ملی اطلاعات در چه نقطهای بوده و چه برنامه زمان بندی مطلوبی برای دستیابی به آن خواهیم داشت.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم اکنون دفاتر خدمات الکترونیک به صورت جزیرهای فعالیت میکنند، کما اینکه قوه قضائیه، نیروی انتظامی و شهرداری در این حوزه فعالیت دارند، بنابراین میطلبد که جهت ساماندهی این بخش چارهاندیشی شود.
چرا راهاندازی نسل جدید اینترنت تا پنج سال آینده محقق نمیشود؟
«پروانه مافی» خطاب به وزیر ارتباطات یادآور شد: شما در خردادماه گفتید نسل جدید اینترنت به رغم تحریمها راهاندازی میشود، اما کارشناسان این وزارتخانه گفتهاند تا ۵ سال آینده امکان دستیابی به آن وجود ندارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شرکت مخابرات هزینه سرویسهای اینترنتی را گران کرده است، قرار بود افزایش قیمت وجود نداشته باشد. چرا به این بخش نظارت ندارید؟
این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: قطع اینترنت در آبان ماه باعث ایجاد شوک در جامعه شد و بخش اقتصادی را با مشکلات جدی مواجه کرد، آیا نمیشد که با مدیریت صحیح مانع از بروز این بحران شوید؟
برنامه وزارت ارتباطات در مورد ماینینگها چیست؟
«احمد انارکی محمدی» نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با بیان اینکه تولید دانش بنیان بسیار درآمدزا خواهد بود، افزود: این بخش یکی از شاخههای اقتصاد مقاومتی است که باید به آن به طور ویژه توجه شود، کما اینکه مس سرچشمه معدن مس روباز دنیا است که ساعتی ۲۲۰ هزار دلار درآمد ایجاد می کند، بنابراین استفاده از علم در این زمینه به درآمد بیشتر در این حوزه منتهی خواهد شد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در مورد ماینینگها که قانونی شده است، میتوان به گونهای برنامهریزی کرد که با صادرات مازاد برق بتوانیم به درآمدزایی برسیم.
عملکرد وزارت ارتباطات در اتصال روستاها به اینترنت مثبت بوده است
«سیدمصطفی ذوالقدر» نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد از عملکرد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه انتخابیه اش قدردانی کرد و گفت: یک سال و نیم قبل که به حوزه انتخابیه خودم سفر کردید ۱۸۰ روستا فاقد تلفن و اینترنت بودند که با دستور شما مشکل تعداد ۱۲۰ روستا حل شده است.
آمادگی مجلس برای تامین اعتبارات وزارت ارتباطات در بودجه ۹۹
«سعید باستانی» نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در فصل بودجه قرار داریم، خطاب به وزیر ارتباطات گفت: مجلس این آمادگی را دارد که برای ایجاد ردیفی در بودجه جهت بهبود ICP با وزارت ارتباطات همکاری کند.
لوایحی درخصوص حمایت از استارتاپها به مجلس تقدیم کنید
«محمدرضا بادامچی» گفت: استارتاپها از نظر مالیات با مشکلاتی روبرو هستند که میطلبد برای رفع آن، لایحهای به مجلس بدهید، چرا که آنها اشتغال ایجاد می کنند و لازم است از فعالیتشان حمایت کنیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اطلاعات برخی بانکها افشا شده است که وزارت ارتباطات باید در این خصوص توضیحاتی ارائه دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم در پایان از وزیر ارتباطات خواست تا درخصوص عدم پرداخت مطالبات پرسنل مخابرات در پی واگذاری این بخش توضیحاتی را ارائه دهد.
شرکتهای دانش بنیان و پارکهای فناوری را تقویت کنید
«علی اکبری» نماینده مردم شیراز با یادآوری اینکه مناطق روستایی نیازمند اینترنت پرسرعت هستند، خطاب به وزیر ارتباطات گفت: شرکتهای دانش بنیان و پارکهای فناوری را تقویت کنید. همچنین باید ضریب امنیت را در این بخش افزایش دهید و در جهت ایمن سازی شبکه ها اقدام کنید.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات خواست تا در زمینه فعالیت افراد در حوزه اقتصاد دیجیتالی همچون بیت کوین و جایگاه آن در شبکه ملی اطلاعات توضیحاتی را ارائه دهد.
۱۰۰درصد روستاها تا پایان دولت به شبکه ارتباطی متصل میشوند
«محمدجواد آذری جهرمی» گفت: براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار، وزارت ارتباطات در سال ۹۷ که کشور با رشد اقتصادی منفی ۴.۸ روبرو شد، به رشد اقتصادی مثبت ۱.۷ در حوزه ارتباطات دست یافت و در بخش فناوری اطلاعات نیز رشد اقتصادی مثبت ۶.۴ را تجربه کرد و سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۱.۷ به ۲.۸۸ رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در زمان آغاز به کار دولت یازدهم تنها تعداد ۳۰۰ هزار نفر پهن باند موبایل داشتند که این رقم در شرایط کنونی به ۷۰ میلیون مشترک دارای پهن باند موبایل افزایش یافته است. همچنین ۱۲۴۲ شهر دارای ۳G و ۴G هستند و ۸۰ درصد روستاها از امکانات اینترنت بهرهمند شدهاند.
آذری جهرمی تصریح کرد: وزارت ارتباطات ۸ درصد بازار اقتصاد کشور را در اختیار داشته و ۹۲ درصد به بخش خصوصی سپرده شده که چهار برابر بیشتر از دولت سرمایه گذاری زیرساختی انجام دادهاند. همچنین پهنای باند در این دولت از ۶۴۰ گیگ به یکهزارو 900 گیگ افزایش یافت. از سوی دیگر سرمایهگذاری اینترنت خانگی پرسرعت که سرعت آن به ۴ برابر افزایش یافته به دو میلیون پورت رسیده است.
وی راهاندازی شبکه ملی اطلاعات را راهی برای مقابله با آثار ناشی از تحریمها در برقراری ارتباط با دنیا دانست و افزود: بعد از اعمال تحریمها، اپلیکیشنهای ایرانی را از اپل خارج کردند و این در حالی است که ۱۱ درصد جمعیت که اغلب از افراد متمول هستند، از این نوع گوشی استفاده میکنند و از این طریق ۴۵ درصد خرید دیجیتالی داشتهاند که بعد از خروج اپلیکیشنهای ایرانی، ۴۵ درصد بازار به دست آمده مختل شد.
این عضو کابینه دولت عنوان کرد: به رغم فضاسازی و تبلیغات منفی شبکههای معاند، توسعه شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، بلکه تکیه بر توان داخلی برای داشتن سهمی از بازار جهانی در زمان تحریم است.
وی یادآور شد: براساس سندی که در شورایعالی مجازی به تصویب رسید که در پی آن وزارت ارتباطات موظف به تامین زیرساختهای لازم برای این بخش شد، تاکنون ۸۰ درصد تکالیف خود را به انجام رسانده است، یعنی بخش زیرساخت برای توسعه شبکه ملی اطلاعات منطق با شرایطی است که در سند ذکر شده است.
آذری جهرمی بیان کرد: در عصر اقتصاد دیجیتالی، شرکتهای فناوری مهم هستند و دولتها در این حوزه نقشی ندارند، همچنین در زمینه هوش مصنوعی، آمریکا ۴۴ درصد هزینه تحقیق و توسعه هوش مصنوعی، چین ۱۱ درصد و کل اروپا هشت درصد دارند.
وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در زمان تحریم هم مشکل دسترسی استارتاپ هایی که برای ارائه خدمات مکان محور به سرویس نقشه نیاز دارند، را رفع میکند و هم موانع برقراری ارتباط شرکتهای داخلی با جهان برای پیوستن به سیستمهای بانکی را برطرف میکند.
وزیر ارتباطات افزود: ایران از نظر تعداد کاربر با برخورداری از ۶۲ میلیون کاربر جایگاه ۱۶ را در دنیا دارد.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: تکلیف وزارت ارتباطات براساس ماده ۶۷ قانون برنامه این است که تا پایان سال اجرای برنامه ۹۰ درصد روستاها به شبکه ارتباطی متصل شوند که تاکنون ۸۰ درصد آن محقق شده و تا پایان این دولت نیز ۱۰۰ درصد روستاها از این سرویسها بهرهمند خواهند شد.
وی یادآور شد: نقشه راه نسل ۵ اینترنت ایجاد شده است، اما تا ۵ سال آینده اقتصادی میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: نظام بانکی دچار خلأ امنیتی نشده است، ضمن اینکه در مورد ساماندهی دفاتر پیشخوان، مجلس باید در قانون بودجه آن را لحاظ کند تا بتوان آنها را در هم ادغام کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا