رئیس جامعه هتلداران خبر داد:

کاهش 10 درصدی ضریب اشغال هتل ها در سال 97

1398/02/04 - 14:14 - کد خبر: 960 نسخه چاپی

نصر:رئیس جامعه هتلداران کشور گفت: اگر خانه مسافرها به جای اینکه در زمان هایی که هتل ها خالی از مسافر است جولان دهند در مواقع پیک سفر در استان های پر مسافر استفاده شود به طور حتم فرصت محسوب می شود.

به گزارش نصر به نقل ازایسنا، جمشید حمزه زاده با بیان اینکه  تعرفه هتل ها در ایام نوروز حتی افزایشی نداشته است، اظهار کرد: گاهی مشتریان با افزایش 20 درصدی هتلی در ایام نوروز مواجه شدند و این بدان معنا است که اغلب هتل ها در ایام نوروز بر اساس نرخ واقعی آنچه مصوب شده است عمل کردند.

وی افزود: در حالیکه در سایر ماه‌ها  هتل ها به مسافران خود تخفیف می دهند بنابراین اینطور به نظر می رسد که شاید هتلی با توجه به ستاره‌ای که دارد گران تر از سایرین عمل می‌کند.

رئیس جامعه هتلداران کشور با اشاره به اینکه نرخ هتل‌ها و واحدهای اقامتی هرسال در مهرماه تعیین می‌شود و در این میان هتلی ممکن است با دو ماه تاخیر و یا در ایام عید این تعرفه و نرخ مصوب را اجرا کند، افزود: آنچه مشهود است اینکه  تاکنون هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته ایم و همه هتلها طبق تعرفه عمل کردند.

حمزه زاده از اِعمال نرخ مصوب هتل ها بر اساس میزان درجه خبر داد و گفت:  نرخ مصوب بر اساس نظر جامعه هتلداران و سازمان میراث فرهنگی تعیین می شود و این نرخ در همه هتل ها در معرض دید مسافران قرار دارد.

حمزه زاده تصریح کرد: در سایت جامعه هتل‌ها، بخشی اختصاص به شکایات مردم بابت قیمت هتلها  وجود دارد، در صورتی که هتلی بیشتر از آنچه مصوب شده است دریافت کند مردم می توانند شکایت خود را بازگو کنند.

*"خانه مسافرها" تهدید یا فرصت؟

وی در پاسخ به این پرسش که "خانه مسافرها" برای هتلها فرصت محسوب می شوند و یا تهدید گفت: در هرکاری اگر نظم و ساماندهی و برنامه باشد مشکلی به وجود نمی آید، اگر این خانه مسافرها در مواقع پیک سفر در استان های پر مسافر استفاده شود به طور حتم بهتر است.

وی گفت: اما در طول سال و زمانی که هتل ها خالی از مشتری است وجود این گونه اماکن می تواند برای هتل ها یک تهدید محسوب شود.

رئیس جامعه هتلداران کشور با اشاره به اینکه در ایام نوروز همه هتل های کشور در آمادگی کامل به سر می بردند و  بسیاری از این اماکن نیز بازسازی و بهسازی شدند، خاطرنشان کرد: بعضی استانها به گونه ای هستند که در برخی فصول از ضریب اشغال بسیار بالایی برخوردار هستند اینها به شرایط جوی کشور بازمی گردد و این گونه نیست که گفته شود ایام نوروز برای همه کشور پیک سفر محسوب می شود زیرا ایران کشور چهارفصل است و با توجه به شرایط آب و هوایی که دارد در برخی فصول از جمله ایام نوروز نمی توان به برخی استانها سفر کرد.

حمزه زاده ادامه داد: به همین دلیل نمی توان گفت که در ایام نوروز همه هتل های کشور پر بوده است بلکه استاهای توریست پذیر به عنوان مقصد اصلی محسوب می شوند و از ضریب اشغال بیشتری نسبت به سایر استان ها برخوردار هستند.

*کاهش 10 درصدی ضریب اشغال هتلها در سال 97

وی در پاسخ به این پرسش که ضریب اشغال هتل ها در طول سال 97 چگونه بوده است، تصریح کرد: متاسفانه سال گذشته میانگین کشوری آن چنان مناسب نبود و  ضریب اشغال هتل ها 10 درصد کاهش داشت، در کنار آن هزینه ها از جمله آب و برق به شدت افزایش داشت و به چند برابر رسید و همه این ها برای صنعت هتلداری یک آسیب بزرگ است.

رئیس جامعه هتلداران کشور با بیان اینکه با افزایش هزینه ها، ضریب اشغال هتل ها کاهش یافت، افزود: در نتیجه بسیاری از هتل ها با ضرر مواجه شدند و این موضوع به روند توسعه صنعت هتلداری ضربه می زند.

*افزایش هزینه‌ها و کاهش مسافر مهم ترین چالش صنعت هتلداری

حمزه زاده  ادامه داد: مهم ترین چالش بر سر راه صنعت هتلداری، افزایش هزینه ها و کاهش مسافر در سطح کشور و فصلی بودن سفر است و به این دلیل همه باید کمک کنند به خصوص دولت هزینه ها را کاهش دهد و در این راستا معافیت مالیاتی یکی از موثرترین راه حلها است.

وی با قدردانی از کمیسیون اقتصادی مجلس که اخیرا هتلها و مراکز اقامتی را معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کردند، اظهار کرد: این موضوع قرار است به صحن مجلس برود و از نمایندگان می خواهیم برای توسعه صنعت گردشگری کشور این را مصوب کنند.

*سیاست متضاد وزرات نیرو و مشکلات صنعت هتلداری

رئیس جامعه هتلداران کشور در ادامه مشکلات بیمه‌ای و  مالیات بر درآمد را از دیگر مشکلات بر سر راه صنعت هتلداری عنوان کرد و گفت: سیاست وزارت نیرو به گونه ای است که به جای حمایت از صنعت هتلداری و توسعه گردشگری در تضاد با این توسعه است. وزارت نیرو  اعلام می کند  مصرف یک واحد یا هتل هرچه بالا رود هزینه را چند برابر دریافت می کند در حالیکه برای تشویق هتلها باید همانند سایر کشورها هزینه آب و برق را کاهش داد.

وی تاکید کرد: نگاه وزارت نیرو به هتلداری نگاه خانگی است و این نگاه باعث شده که این صنعت دچار آسیب شود.

*نقش پررنگ شهرداری ها در کمک به صنعت هتلداری و گردشگری

حمزه زاده نقش شهرداری ها را در این میان بسیار مهم برشمرد و تاکید کرد: شهرداری ها در امر ساخت و ساز هتل های جدید جهت دریافت عوارض و ارائه خدمات جدید می توانند بسیار کمک کنند.

وی با ابراز تاسف از اینکه اغلب شهرداری ها هم سلیقه ای عمل می‌کنند، تصریح کرد: برخی شهرها با این صنعت بسیار خوب برخورد می کنند اما برخی دیگر با وضع عوارض جدید نهایت سخت گیری را دارند در حالیکه هتل ها نباید به شهرداری ها عوارض پرداخت کنند.

*ساخته نشدن برخی هتلها بر اساس نیاز سنجی و لطمات آن

حمزه زاده با بیان اینکه ساخت برخی هتل ها بر اساس نیاز سنجی نیست و این موضوع  لطمه زیادی به صنعت گردشگری وارد می کند، افزود: بارها به سازمان میراث فرهنگی اعلام شد که در درجه اول لازمه توسعه مطالعات نیازسنجی است و تا زمانی که این مطالعات صورت نگرفت هرگونه توسعه، قارچ وار است.

رئیس جامعه هتلداران کشور با بیان اینکه مشاوره و مطالعه نیازسنجی کم می‌کند تا دریابیم یک منطقه به چند هتل، مهمان پذیرو یا هتل آپارتمان نیاز دارد، تاکید کرد:بر این اساس سرمایه گذار با چشم باز سرمایه گذاری می‌کند.

حمزه زاده گفت: یکی از مهم ترین مشکلات ما این است که در حوزه هتلداری، کمبود مشاور نظام مند محسوس است که باید روی آن بسیار کار شود و مشاوران صاحب صلاحیت ساماندهی شوند.

انتهای پیام/

کاهش 10 درصدی ضریب اشغال هتل ها در سال 97 نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار