خبر/

کاهش جمعیت کیفری با مجازات سبز

1402/04/13 - 09:18 - کد خبر: 95606 نسخه چاپی

نصر: سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی، مجازات سبز با همکاری شهرداری های استان را راهکاری مناسب و تاثیرگذار در کاهش جمعیت کیفری دانست.

به گزارش نصر، احمد موقری روز سه شنبه در نشست مشترک با سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز، بر حبس‌زدایی و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها با اجرای کامل طرح "مجازات سبز" تاکید و اضافه کرد: باید در راستای اجرای این طرح همکاری های مدیریت شهری و قضات استان بیش از پیش گسترش یابد.
وی لزوم رفع موانع و چالش‌های اجرای مجازات‌های جایگزین حبس را ضروری خواند و خواستار استقبال نهادهای پذیرنده همچون شهرداری ها از این قانون شد.
موقری ترویج استفاده از نهادهای ارفاقی با رویکرد کاهش جمعیت کیفری و اصلاح مجرمین را یکی از سیاست های محوری دستگاه قضائی بیان و اظهار کرد: قانون حبس زدایی ارفاقاتی همچون تعلیق، تعویق، نظام نیمه آزادی و خدمات عمومی رایگان را شامل می شود.
موقری ترویج استفاده از نهادهای ارفاقی با رویکرد کاهش جمعیت کیفری و اصلاح مجرمین را یکی از سیاست های محوری دستگاه قضائی بیان و اظهار کرد: قانون حبس زدایی ارفاقاتی همچون تعلیق، تعویق، نظام نیمه آزادی و خدمات عمومی رایگان را شامل می شود.
وی ادامه داد: دلایل عدم استقبال و همکاری و نیز موانع پیش روی نهادهای پذیرنده از اجرای آیین نامه موضوع ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی باید به دقت کنکاش شده و بررسی شود.
موقری آسیب شناسی سیاست های کیفری حبس محور را مهم خواند و یاداور شد: تحمیل هزینه های گزاف به جامعه از باب نگهداری زندانیان، آسیب پذیری اعضای خانواده زندانی و از دست رفتن جایگاه فرد در خانواده و جامعه پس از اتمام دوران محکومیت از جمله این آسیب ها است.
وی همکاری نزدیک اداره کل دادگستری استان و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز را در اجرای طرح مجازت سبز ضروری دانست و گفت: اینکه دیدگاه مشترکی برای اجرای طرح مجازات سبز وجود دارد، فرصت مغتنمی برای اجرای کامل آن و رسیدن به نتایج مطلوب‌تر است.
موقری با بیان اینکه قانون گذار با تصویب قانون مجازات اسلامی در سال ۱۳۹۲ نهاد نوین مجازات های جایگزین با هدف حبس زدایی را ایجاد کرد، افزود: خدمات عمومی رایگان از مصادیق پنجگانه مجازات های جایگزین حبس مورد توجه بوده است و اجرایی شدن آن نیازمند تعیین انواع خدمات و اعلام ظرفیت نهادهای پذیرنده مطابق با آیین نامه اجرایی ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ است.
به گزارش ایرنا، سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز نیز در این نشست با اشاره به اینکه سلامت جسمی و روانی شهروندان از مهمترین فواید نهال کاری و ازدیاد درخت در سطح شهر است، گفت: ثمرات این طرح در تمامی ابعاد فردی و روانی شهروندان آشکار است.
سیامک آسیایی بر اهتمام ویژه برای اجرای مجازات سبز از سوی شهرداری تاکید کرد و ادامه داد: این امر و همکاری مشترک برای توسعه بیش از پیش فضاهای سبز شهری و نهال کاری در سطح شهر تبریز لزوم همکاری های نزدیک شهرداری و دادگستری را اجتناب ناپذیر می کند.
وی با اشاره به سیاست‌های اجرایی قوه قضائیه در ارتباط با حبس‌زدایی و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها، اظهار کرد: بهره‌مندی کامل از نهادهای ارفاقی و اصلاحی پیش‌بینی شده در قانون مجازات اسلامی از جمله استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس به ویژه الزام به خدمات عمومی رایگان، اجرای طرح مجازات سبز به عنوان شیوه و راهکار مناسب در این زمینه ضروری است.
آسیایی اجرای طرح مجازات سبز در کاهش جمعیت کیفری زندان را بسیار مهم خواند و افزود: کاهش هزینه‌های دستگاه قضایی، پیشگیری از اتلاف بودجه کشور، پیشگیری از آثار بسیار زیانبار روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، جبران خسارات وارده بر جامعه از طریق خود مجرم، بازپروری و اصلاح بزهکار با کمترین هزینه برای دستگاه قضایی، ارتقای رشد اقتصادی و فرهنگی جامعه از جمله فواید اجرای طرح نجات سبز است.
وی تغییر نگاه جامعه به مجرم و مشارکت دادن جامعه در اصلاح مجرمان را از دیگر مزیت های اجرای طرح فوق برشمرد و گفت: این امر موجب توسعه بیش از پیش فضاهای سبز شهری و بسترسازی بیشتر برای افزایش سرانه فضای سبز و نیز آرامش و سلامت روحی و روانی شهروندان خواهد شد.
انتهای پیام/
کاهش جمعیت کیفری با مجازات سبز خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار