شهردار منطقه یک تبریز؛

ساماندهی مقبره‌الشعرای تبریز سرعت گرفت

1402/03/29 - 14:08 - کد خبر: 94623 نسخه چاپی

نصر: شهردار منطقه یک تبریز از آغاز عملیات اجرایی سنگفرش معابر پیرامون مجموعه فرهنگی و گردشگری مقبره‌الشعرا این بنا خبر داد و گفت: با توجه دولت به ساماندهی این محوطه فرهنگی، تاریخی و گردشگری، این طرح شتاب گرفته است.

به گزارش نصر، حمید شاهوردی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: پروژه سنگفرش معابر پیرامون مجموعه در سه ضلع شمالی، جنوبی و شرقی این مجموعه با ۱۲ هزار مترمربع مساحت در دست اجرا است و طول این پروژه در هر ضلع مجموعه مقبره‌الشعرا ۷۰۰ متر است.
وی مبلغ اولیه پیمان پروژه کفسازی معابر پیرامون مقبره‌الشعرا را ۲۱ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: این پیمان شامل تعویض جداول، مرمت و بهسازی پیاده‌روها و سنگفرش مسیر سواره‌رو با سنگ اسپراخون خواهد بود.
شاهوردی اضافه کرد: بنا به دستور شهردار تبریز، اجرای سنگفرش همزمان با اجرای پروژه کفسازی و صفه جنوبی مقبره‌الشعرا انجام می‌شود.
مجموعه «مقبره الشعرا» تبریز از غنی ترین یادمان های حوزه شعر و ادب کشور است که در سال های نه چندان دور به دلیل ناکافی بودن اعتبارات استانی و نداشتن ردیف بودجه ملی، با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کرد که در سفر استانی خرداد ماه سال گذشته آیت الله رییسی به تبریز رمقی دوباره بر کالبد این مجموعه دمیده شد و بازسازی آن روح تازه ای گرفت.
این مجموعه تاریخی فرهنگی با قدمت کهن که در محله قدیمی «سرخاب» تبریز و در ضلع شرقی خیابان ثقه الاسلام و شمال محله قدیمی «ششگلان» واقع شده است که بر اساس منابع تاریخی پیکر حدود ۴۱۰ شاعر و ادیب ایرانی ادوار مختلف تاریخی کشور را در خود جای داده و از مکان های ارزشمند و مهم گردشگری کهن شهر تبریز به شمار می رود.
به عقیده کارشناسان فرهنگی مقبره الشعرای تبریز همواره مجموعه ای از تاریخ ادبیات منطقه بوده که مرزهای جغرافیایی و فرهنگی ایران را درنوردیده و جهانی شده است.
مقبره الشعرای تبریز آرامگاه شاعران نامی کشور از جمله شهریار شیرین سخن، خاقانی شروانی، اسدی طوسی و قطران، همام تبریزی، مانی شیرازی و شاپور نیشابوری است که در جوار امامزاده سیدحمزه (ع) در محله قدیمی سرخاب واقع شده و همه ساله در تعطیلات نوروزی و طی سال پذیرای گردشگران فراوان داخلی و خارجی است.
در این مجموعه فرهنگی و تاریخی که در بافت قدیمی تبریز واقع شده تعداد ۴۱۰ شاعر و عارف دفن شده اند که قدیمی ترین آنها اسدی طوسی شاعر قرن چهارم هجری است.
رئیس جمهور در جریان سفر دوم خود به آذربایجان شرقی از مقبره الشعرا دیدن و در جمع اهالی فرهنگ و ادب استان سخنرانی کرد.
 رئیسی در مورد طرح بازسازی و ساماندهی مقبره الشعرا گفت: این مکان باید توسعه داده شود این هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است شاید به ظاهر هزینه تلقی شود اما سرمایه گذاری است نسل جوان باید با شعر و هنر و فرهنگ پیشینیان آشنا شوند.
انتهای پیام/
ساماندهی مقبره‌الشعرای تبریز سرعت گرفت خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار