آذربایجان کهن پیشران وطن/
همزمان با حضور رئیس جمهور تراکتور شالیزاری طراحی شده در تراکتورسازی تبریز رونمایی می شود
نصر: معاون حوزه مهندسی گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: با حضور رییس جمهور از تراکتور شالیزار طراحی و تولید شده توسط واحد تحقیق و توسعه این مجموعه رونمایی می شود و از این پس این محصول کشور را از واردات تراکتور بی نیاز می کند.
به گزارش نصر، امیر جدیری فیضی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تراکتور شالیزار تنها تراکتوری بود که جای خالی آن در سبد تولیدات تراکتورسازی و کشور احساس می شد که با همت محققان تراکتورسازی ایران طراحی شده و بزودی با تولید انبوه در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه نیاز شالی کاران کشور به این نوع تراکتور فقط از محل واردات تامین می شد، ادامه داد: با داخلی سازی تولید تراکتور شالیزار نه تنها سالانه از خروج ۱۵ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد حتی از محل صادرات این نوع تراکتور پیش بینی می شود سالانه پنج میلیون دلار نیز ارز عاید کشور شود طوری که ایران در کنار معدود تولید کنندگان تراکتور شالی زار، همچون آمریکا، ژاپن، کره، هند و دیگر کشورها قرار گرفت.با داخلی سازی تولید تراکتور شالیزار نه تنها سالانه از خروج ۱۵ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد حتی از محل صادرات این نوع تراکتور پیش بینی می شود سالانه ۵ میلیون دلار نیز ارز عاید کشور شود طوری که ایران در کنار معدود تولید کنندگان تراکتور شالی زار، همچون آمریکا، ژاپن، کره، هند و دیگر کشورها قرار گرفت.
جدیری از کشورهای آمریکا، ژاپن، کره، هند و چین را به عنوان معدود کشورهای دارنده تکنولوژی تولید تراکتور شالیزار نام برد و گفت: با دستیابی به تکنولوژی طراحی و تولید این نوع تراکتور در تراکتورسازی، ایران نیز به جمع کشورها دارنده تکنولوژی تولید این نوع محصول در دنیا اضافه شد.
به گفته معاون حوزه مهندسی گروه صنعتی تراکتورسازی ایران تراکتور شالیزار طراحی شده دارای ویژگی های همچون تکنولوژی هم سطح با تراکتورهای روز دنیا، چند منظوره بودن، ۴۵ اسب بخار توان، وزن سبک و مناسب برای کار در مزارع شالی با حجم آب بالا، ضد آب بودن و شاسی با ارتفاع بالا از سطح زمین برعکس سایر تراکتورها می باشد.
وی درباره مراحل طی شده برای دستیابی به تکنولوژی این نوع محصول در تراکتورسازی نیز اظهار کرد: محققان تراکتورسازی این محصول را در مدت ۲ سال با هزینه ای معادل یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال طراحی کرده اند.
جدیری نیاز داخلی به این محصول را نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ دستگاه اعلام و عنوان کرد: تمام این نیاز از محل واردات تامین می شد که با طراحی و تولید آن در تراکتورسازان نه تنها نیاز داخلی رفع خواهد شد بلکه بازار صادراتی وسیعی نیز برای کشور بوجود خواهد آمد.
بنا به این گزارش، تراکتورسازی ایران هم اکنون با ۱۲ شرکت اقماری که ۸ شرکت در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور می باشد که در حال حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین و بالغ بر ۴۱ میلیون دلار ارز آوری طی سال گذشته از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ریخته برای کشور داشته است.
سیدابراهیم رییسی آخر هفته روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد جاری به عنوان پنجمین سفر استانی دور دوم به آذربایجان شرقی سفر می کند بر این اساس ۲۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار طرح و تسهیلات به استان پیش بینی شده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا