خبر/

امام جمعه تبریز بر توجه به تزکیه و حکمت در مسابقات قرآنی تاکید کرد

1402/03/06 - 12:56 - کد خبر: 93230 نسخه چاپی

نصر: امام جمعه تبریز یکی از دلایل عدم موفقیت مطلوب مسابقات قرآنی را پرداختن این مسابقات تنها به بخش تعلیم عنوان کرد و یادآور شد: سطح قرائت‌ها و حفظ‌ها بالا رفته ولی تنها چند شرکت کننده به رشد علمی دست یافته‌اند و به ۲ بعد دیگر که تزکیه و حکمت است کم توجهی می‌شود.

به گزارش نصر، حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم در مراسم رونمایی از پوستر چهل و ششمین دوره از مسابقات قرآن کریم اوقاف و امور خیریه و دیدار جمعی از مدیران و مسوولان فرهنگی استان، گفت: عدم توجه به ۲ بعد تزکیه و حکمت سبب شده تا آرامش حاصل از کنار هم قرار گرفتن این سه بعد (تعلیم، تزکیه و حکمت) در جامعه دیده نشود و یا کم دیده شود.
وی با بیان اینکه هدف اولیه از برگزاری مسابقات قرآنی، شناسایی افراد مستعد در رشته‌های قرآنی است، گفت: هدف اصلی برگزاری این مسابقات، گسترش فرهنگ قرآنی در میان اقشار جامعه است.
حجت الاسلام آل هاشم اظهار کرد: اهداف برگزاری مسابقات قرآنی را باید از خود قرآن برداشت کرد زیرا این کتاب آسمانی به بهترین شکل ممکن، اهداف مطالعه و به کارگیری خود را بیان می‌کند.
وی با بیان اینکه مسابقات قرآنی برای رونق بیشتر محافل قرآنی، طراحی شده است، اظهار کرد: برگزاری این مسابقات موجب توجه مردم به قرآن و افزایش مهارت‌های مردم در علوم قرآنی می شود.
امام جمعه تبریز گفت: انتقاداتی هم به شیوه و نحوه برگزاری این مسابقات وجود دارد که مربوط به سطح کشور می‌شود و با رفع این موارد، می‌توان شاهد تاثیر بسیار زیاد مسابقات بر اشاعه فرهنگی قرآنی در سطح کشور شد.
وی، ادامه داد: مسابقات قرآنی در کشور ما آن طور که باید نتوانسته به فراگیر شدن قرآن در سطح جامعه کمک کند و افرادی که در این رقابت‌ها شرکت می‌کنند، نتوانسته‌اند آن گونه که شایسته است از مسائل قرآنی بهره مند شده و این مسایل را در جامعه نشر دهند.
حجت الاسلام آل هاشم، افزود: انگیزه برخی از شرکت کنندگان مسابقات قرآنی، تولید، کار و تبلیغ مسائل قرآنی نیست بلکه انگیزه برای شخص قاری این است که بتواند از این رهگذر به مقام ممتازی در رشته خاصی دست پیدا کند.
وی اظهار کرد: ناهنجاری‌های اجتماعی مانند کشف حجاب که به واسطه جنگ نرم دشمن در کشور ما طی ماه‌های اخیر ظهور و بروز کرده، در اثر نبود آرامشی است که فقط در سایه قرآن حاصل می‌شود.
امام جمعه تبریز گفت: همنشینی با قرآن که مقدمه حضور در مسابقات است باید روح شرکت کننده را قرآنی کند و شرکت کننده با هدف و انگیزه کسب مقام به مسابقات نیاید بلکه انگیزه علاوه بر کسب مقام، گسترش و تبلیغ فرهنگ قرآن در جامعه باشد.
حجت الاسلام آل هاشم، ادامه داد: نباید تنها مسابقات، ملاک ارزیابی توانایی افراد باشد بلکه باید عملکرد شخص در طول یک سال را زیرنظر داشت و آن را مبنای درجه بندی قرار داد.
وی یادآور شد: زیربنای تمامی این موارد، جلسات قرآنی سنتی است که در سطح شهر و مساجد برگزار می‌شود و اساتیدی که در حال تعلیم به قران آموزان هستند باید به بعد حکمت و تزکیه نیز توجه داشته باشند.
امام جمعه تبریز گفت: در کنار تعلیم قرآن، می توان از اساتید خوش بیان با توانایی گفتن معارف و تفسیر قرآن استفاده کرد تا به اشاعه فرهنگ قرآنی در سطح جامعه کمک شود.
حجت الاسلام آل هاشم، ادامه داد: قرآن تنها نسخه شفابخش بشریت در جهان امروز، شفایی سودمند و دارویی مبارک است که می‌تواند تمام بشریت را از ورطه نابودی به ساحل نجات بکشاند.
وی اظهار کرد: در جامعه اسلامی اشاعه فرهنگ قرآنی در راس تمامی امور است چرا که جاری شدن قرآن در سطح جامعه نه تنها رستگاری افراد بلکه رستگاری جامعه را به دنبال دارد.
حجت الاسلام آل هاشم، افزود: هماهنگی، همکاری و همدلی صمیمانه با انگیزه اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه بین متولیان برگزار کننده مسابقات قرآنی می‌تواند به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «به گونه‌ای عمل شود که قرآن مردمی و عمومی شود.» جامعه عمل بپوشاند و این موضوع هنوز محقق نشده است.

ثبت نام چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تا ۱۵ خرداد ادامه دارد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: ثبت نام چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف در رشته‌های حفظ پنج، ۱۰ و ۲۰ جزء و حفظ کل، قرائت تحقیق و ترتیل، دعاخوانی، اذان و ترجمه سوره یاسین و الرحمن و رشته‌های معارف تخصصی تفسیر قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، مدیحه سرایی و همخوانی از اردیبهشت در استان آغاز شده است و تا ۱۵ خرداد ادامه دارد.
حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی، افزود: ویژگی این دوره از مسابقات قرآن کریم اوقاف، توجه به معارف نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و قرآن کریم است که جزو دغدغه‌های برگزارکنندگان به شمار می‌رفت.
وی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های جدید این دوره از مسابقات، دعوت از کارکنان دولتی، معلمان، طلبه‌های خواهر و برادر حوزه‌های علمیه برای حضور در سطح عمومی مسابقه و بخش ترجمه سوره یاسین و معارف از طریق فضای مجازی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: تا سوم خرداد تعداد ۵۳۷ نفر از استان در این دوره از مسابقات ثبت نام کرده‌اند که این تعداد روزانه در حال افزایش است و در صورت تمدید مدت زمان ثبت نام، اطلاع رسانی خواهد شد.
حجت الاسلام حسینی، با بیان اینکه منتخبان دوره شهرستانی این دوره از مسابقات توفیق راهیابی به مرحله استانی، کشوری و بین المللی را خواهند یافت، خاطرنشان کرد: «سینا طباخی»، حافظ کل قرآن کریم از این استان در سال گذشته توانست مقام نخست مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با حضور ۸۸ کشور را در رشته حفظ کل کسب و افتخارآفرینی کند.
وی از حمایت‌های امام جمعه تبریز از رویدادهای قرآنی استان در ۶ سال گذشته قدردانی کرد و یادآور شد: تشویق‌ها و حمایت‌ها امام جمعه تبریز در گسترش فرهنگ قرآنی موجب شده تا معارف و مسابقات قرآنی بیش از پیش در استان توسعه یابد.
در این مراسم از پوستر چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف در آذربایجان شرقی با حضور جمعی از مدیران و مسوولان فرهنگی استان رونمایی شد.
انتهای پیام/
امام جمعه تبریز بر توجه به تزکیه و حکمت در مسابقات قرآنی تاکید کرد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار