به گزارش نصر به نقل از مهر، مهدی حامی با اشاره به اینکه بیماری تب مالت یک بیماری عفونی است که به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میگردد، خاطرنشان کرد: تب مالت بیماری مشترک بین انسان و دام است که به دلیل سختی تشخیص آن به بیماری هزار چهره معروف است، باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد.
وی با بیان اینکه شیوع این بیماری در مناطقی که نگهداری دامها در شرایط غیربهداشتی و در کنار زندگی انسانها باشد، بیشتر است، افزود: این بیماری به هر شکلی خود را نشان میدهد و گاهی باعث آسیب در چشم و گاهی باعث آسیب در مغز و دستگاههای مختلف بدن میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به علائم این بیماری گفت: دردهای استخوانی و دردهای مفاصل و به ویژه ستون فقرات فرد درگیر میشود و اگر طول بکشد تا حد فلج شدن نیز پیش میرود.
وی افزود: افرادی که از گوشت حیوانی استفاده کردند که سلامت آن قابل اطمینان نیست، این بیماری قابل انتقال است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: علائمی که این بیماری ایجاد میکند تورم در بافتهای اندامهای تناسلی دامهای نر و در دامهای ماده علاوه بر آن، باعث سقط جنینهای طوفانی میشود.
حامی همچنین با اشاره به راههای انتقال این بیماری خاطرنشان کرد: یکی از راههای انتقال در جمعیتهای روستایی از طریق ترشحات جنینی و یا زمانهای سخت زایی میتواند از طریق خراشهای دست دامدار به فرد منتقل شود.
وی واکسیناسیون را راه اصلی کنترل این بیماری عنوان کرد و گفت: در واکسیناسیون دام سنگین جمعیت گاوی را از یک سالگی به بعد و جمعیت گوساله را از ۴ ماهگی تا ۱۲ ماهگی واکسینه میکنیم و در دام سبک، تنها در برهها انجام میگیرد که از ۳ ماهگی تا یک ماه قبل از جفت گیری صورت میگیرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی تاکید کرد: هم اکنون فصل واکسیناسیون تب مالت بره است که رایگان انجام میگیرد و تمهیدات لازم جهت تأمین و دپوی واکسن صورت گرفته است.
حامی در بخش دیگری با اشاره به میزان بروز این بیماری در کشور ما اظهار داشت: میزان بروز در کشور ما حدود ۱۹ در ۱۰۰ هزار نفر است که در استان آذربایجان شرقی شایعه تر بوده و بین ۲۰ تا ۲۲ در ۱۰۰ هزار نفر است.
وی افزود: اگر مردم شیر و یا پنیر محلی استفاده میکنند شیر باید حداقل به مدت ۵ دقیقه جوشانده شده و پنیر هم باید حداقل به مدت ۳ ماه در آب نمک ۱۷ درصد نگهداری شود و در واقع از پنیر کهنه استفاده شود.
انتهای پیام/