گزارش/
پایه های تراکتور تَرَک خورده است
نصر: با قبول این موضوع که فوتبال بیحد و مرز است، نباید به راحتی از عملکرد ضعیف آکادمی و تیمهای پایه تراکتور گذشت.
به گزارش نصر، تیم فوتبال تراکتور به عنوان تنها نماینده لیگ برتری شمالغرب کشور و به واسطه محبوبیتی بیبدیل در بین مردم، باعث شده است که رویای هر نوجوان علاقهمند به فوتبال در خطه آذربایجان رسیدن به پیراهن این تیم باشد و همین موضوع وظیفه آکادمی این باشگاه را سنگینتر کرده است.
آکادمیها یکی از اصلیترین ارکان و نقطه عطف باشگاهها بهحساب میآیند و نیز در بین موفقترین تیمهای فوتبال شاهد این هستیم که آکادمیها و تیمهای پایه از جهات مختلف در اولویت قرار گرفتهاند، به طوری که غولهای فوتبال اروپا بخش اعظمی از درآمد خود را از این راه بهدست میآورد و علاوه بر آن با تولید بازیکن، خود از آنها نیز بهرمند میشوند.
اما اکنون، بیبرنامهگی در تیمهای پایه و آکادمی باشگاه تراکتور موج میزند، تیتیها در ردهسنی جوانان ابتدای فصل با جواد شالچی وارد مسابقات شدند که در ادامه فصل وی جای خود را به تقی تختکیانی داد و اکنون هم با استعفای این مربی، حسین خطیبی رئیس آکادمی باشگاه شخصاً هدایت این تیم را در بازیهای پایانی برعهده گرفت و علاوه بر آن اتفاق فاجعه باری که طی هفته گذشته رخ داد آن است که تیم امیدهای تراکتور در هفته پایانی رقابتهای لیگبرتر در زمین مسابقه حاضر نشد تا نتیجه بازی سه بر صفر بهنفع ایمان سبز شیراز اعلام شود.
این درحالی است که فصل گذشته تیم جوانان تراکتور موفق به کسب عنوان نائب قهرمانی رقابتهای لیگبرتر شد و امیدهای این تیم نیز یکی از مدعیان کسب قهرمانی بودند و حالا نهتنها تراکتور برای پیشرفت عملکرد تیمهای پایه تلاش نکرده است بلکه شاهد پسرفت این تیمها در طی فصل جاری بوده ایم.
در این میان صحبت از قرارگرفتن یک مربی ایتالیایی در راس مدیریت آکادمی باشگاه تراکتور به میان آمد و این اتفاق رخ ندادن تا وضعیت بغرنجتر شود.
همچنین تیم بزرگسالان تیتیها، در آغاز فصل کار را با چهار بازیکن بومی پیش برد و اکنون با جدایی علی فتحی و علی نجفی از تراکتور و خروج امیر ابراهیم زاده از لیست ۱۸ نفر، تنها مهدی حقیقت بهعنوان یک بومی در این تیم حضور دارد، تا "بازیکن بومی" در این تیم تبدیل به واژهای گمشده شود.
آکادمی باشگاه تراکتور فراتر از آماتور است
سجاد حسینزاده کارشناس فوتبال، با انتقاد از وضعیت فعلی آکادمی باشگاه تراکتور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اگر بخواهیم زیرساخت های باشگاه تراکتور را مورد بررسی قرار دهیم متوجه میشویم که یکی از ارکان مهم این مجموعه که آکادمی بهحساب میآید، نه تنها حرفهای نیست بلکه فراتر از آماتور است و تیمهای پایه باشگاه تراکتور با استاندارد ها فاصله بسیار زیادی دارند.
وی گفت: برای بهتر شدن وضعیت آکادمی باشگاه تراکتور منطبق با نظر فیفا باید شورای آکادمی داشته باشد که مدیرعامل باشگاه در راس مدیریت این شورا قرار گیرد و مدیر آکادمی، مسئول امور مالی، مسئول فرهنگی، مسئول پزشکی، مسئول آموزشوپژوهش، مسئول تیمهای پایه، مسئول بانوان، کارشناسان کاربلد فوتبال و انجمن اولیا باید عضو این شورا باشند و این راهکار برای حل مشکلات موجود در آکادمی باشگاه تراکتور میتواند کارساز باشد، همچنین اهداف این شورا وضع برنامههای کوتاه، میان و بلند مدت است که متاسفانه برنامهریزی غالباً در هیچ یک از آکادمی های باشگاههای کشورمان اتفاق نمیافتد.
دیگر پول کارساز نخواهد بود!
وی متذکر شد: زمانی که فیفا قانون فری پلی مالی را وضع کرد، دیگر مالکان متمول باشگاهها نمیتوانند با پشتیبانی مالی برای حل مشکلات کارساز باشند و باشگاهها باید به درآمدزایی روی بیاورد که بدونشک بهترین راه کسب درآمد در این مجموعهها "آکادمیها" هستند و باشگاهها میتوانند با پرورش بازیکن و فروش محصولات خود به درآمدی پایدار برسند.
حسینزاده عنوان کرد: شرکت دابلپاس از سال ۲۰۰۲ کار خود را در لیگ بلژیک، در ادامه بوندسلیگا آلمان و لیگ برتر انگلیس در حوزه آکادمیها آغاز کرده و در سال ۲۰۲۰ از طرف فیفا به عنوان نماینده این نهاد در بحث رصد آکادمیها در حوزه حرفهای سازی انتخاب شده است که این شرکت مدتی آکادمی باشگاه سپاهان را مورد بررسی قرار داده است و در آن زمان نیز آکادمی این تیم ایرانی مورد قبول استانداردها نبوده است و مطمئناً اگر آکادمی تراکتور هم مورد بررسی این شرکت قرار بگیرد مورد قبول ایدهآل های فیفا نخواهد بود و بهنظرم اگر باشگاه تراکتور در بحث درآمدزایی روی تیمهای پایه و آکادمی متمرکز نشود بزودی متزلزل خواهد شد و در دراز مدت از این لحاظ ضربه میخورد.
این کارشناس فوتبال ادامه داد: باشگاه چلسی ۸۰۰ بازیکن تیمهای پایه (زیر ۲۰ سال) خود را با پایینترین مبالغ تحت قرارداد خود دارد و با انتقال های قرضی این بازیکنان به دیگر باشگاهها از این راه درآمدزایی میکند در زمان هایی که این بازیکنان پختگی لازم را پیدا میکنند آنها را به چلسی باز گردانده و استفاده لازم را از محصولات خود میبرد.
حسینزاده خاطر نشان کرد: من معتقدم اگر صرفاً باشگاه تراکتور به مبالغ منابع که اکنون در اختیار دارد و خرید بازیکن از لیگهای مختلف جهان اکتفا کند در طی چند سال آینده این حربه کارساز نخواهد بود و تراکتور تنها درصورتی موفق خواهد بود که بتواند آکادمیاش را احیا کند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا