رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی مطرح کرد:

اظهارات تعجب برانگیز رئیس کانون وکلای استان

1401/12/05 - 13:41 - کد خبر: 87834 نسخه چاپی

نصر: رئیس کانون وکلای دادگستری استان گفت: در حوادث اخیر وکلای تسخیری داشتیم که در سطح دادگاه تقاضای اشد مجازات برای موکل خود داشتند، این وکیل چه فرقی با دادستان داشت؟ در حالی که وکیل مستقل در ده بند به صلاحیت دادگاه، عدم وجود هیئت منصفه و تحقیقات مقدماتی و... ایراد می‌گیرد، آرایی در دنیا مورد قبول است که با حضور وکیل مدافع باشد.  

به گزارش نصر، "حسن پاشازاده" در نشست خبری که به مناسبت هفته وکلا در محل ساختمان کانون وکلا دادگستری آذربایجان شرقی برگزار شد، گفت: کانون وکلا دادگستری از هفتم اسفند ماه سال ۱۳۳۱ بر اساس لایحه ای در مجلس وقت تصویب شده بود، با توجه به شرایط حاکم بر جامعه لایحه استقلال کانون وکلا تصویب و از نهاد عدلیه جدا شد، کانون وکلای آذربایجان 70 سال قدمت و سابقه فعالیت دارد و حتی در بحبوحه انقلاب اسلامی علی رغم این‌که کانون وکلای مرکز تعطیل بود، کانون وکلای آذربایجان شرقی به فعالیت خود ادامه داده و یک روز هم تعطیل نداشت. 
وی اضافه کرد: آن روز ها که کانون مرکزی درش بسته شد، کانون آذربایجان حتی یک روز هم تعطیل نبوده و به وظایف صنفی و حرفه ای خود عمل کرده است. 
وی با عنوان این‌که کانون وکلای تبریز دومین کانون وکلای کشور بعد از تهران است، اظهار امیدواری کرد و گفت: امیدواریم صدای دادخواهی و نهاد وکالت استان باشیم. 
وی ادامه داد: کانون وکلا با بیش از دو هزار و 500 وکیل در داخل و خارج از کشور به گوش علاقمندان به تشکیلات قضایی برسانیم. 
پاشازاده گفت: حتی یک مورد فساد نیز در طول این مدت در کانون شاهد نبودیم و این مایه افتخار است که یک نهاد خودگردان سلامت است. 
وی تاکید کرد: اتفاقا به لحاظ این که کانون خودگردان است امکان فساد نیز وجود دارد، این نشان می دهد که بدنه وکلات رشد و بالندگی دارد و در کمال سلامت و عزت کار خود را انجام می دهد. 
وی با عنوان این‌که نهاد وکالت یکی از اجزای مجموعه دادگستری و نظام قضایی کشور است، توضیح داد: کانون وکلا قوانینی که درست ارزیابی نشده و به ضرر آحاد ملت بوده، اعتراض خود را اعلام کرده و لوایح قانونی را ارائه و به مر قانون ارجاع داده است؛ قانون تسهیل صدور مجوز های کسب و کار یکی از آن قوانینی بودند که کانون به آن ها انتقاد داشته و با این که انواع تهمت ها زدند و بصورت حساب شده حیثیت کانون ها و وکلا را مورد تختیش قرار داده و متهم به انحصار گرایی شدیم باز نیز از اعتراض خود را اعلام کرده ایم. 
وی با اشاره به سلامت آزمون وکلای کانون گفت: هر ساله کانون وکلا امتحان خود را برگزار کرده و سالم ترین آزمون ها را تاکنون برگزار کرده است. 
وی به آمار قبولی آزمون سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته نزدیک 500 نفر متقاضی جدید داشتیم که امیدواریم صدور پروانه کارآموزی این افراد تا پایان سال انجام شود. 
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی به ایراد قانونی صدور پروانه وکالت پرداخت و گفت: 500 نفری که از طریق آزمون می آیند و در کنار آن حداقل 50 نفر که 30 سال سابقه خدمتی داشته و 5 سال سابقه کار حقوقی دارند، بدون آزمون قانونا میتوانند پروانه اخد نمایند. 
وی اضافه کرد: آیا 500 نفر وکیل حائز شرایط داریم که بتوان کارآموز را به آن هاسپرد؟! سرپرست باید کسی باشد که پرکار باشد و حضور مستمر در دادگاه داشته باشد، نه این که حتی یک بار هم دادگاه نرفته باشد! دانشجوی حقوقی لازم است برای گذراندن واحد های درسی خود مدتی نیز در سلول انفرادی بماند. 
وی خاطرنشان کرد: کانون به دور از هرگونه احساسات به مر قانون عمل کرده و خواهد کرد اما متاسفانه آثار شوم این قوانین بر اساس آمار غلط که نظام ایران را با سایر نظام ها مقایسه می‌کند. 
وی افزود: شان و منزلتی که انگلیس به جامعه وکلا دارد به هیچ وجه قابل قیاس با کشور ما نیست. 
وی با عنوان این که تشکیلات قضایی قربانی اصلی این قانون خواهد بود، گفت: اگر به بهانه اشتغال کوتاهی کنیم و به جامعه وکلا جمع عظیمی وارد شود مفسده آن در تمام حوزه ها خود را نشان خواهد داد. 
پاشازاده گفت: رهبری در سیاست های کلی فرموده اند، در بخش قضایی نهاد های موازی باید تجمیع و ادغام شوند. 
وی ادامه داد: برداشت ما این است که کانون مصداق بارز این تصمیم بالادستی کشور است، کانون وکلا تا به امروز حرفش این بود که به مرکز وکلا نیازی نداریم. 
وی با انتقاد از دانشگاه های غیردولتی گفت: دانشگاه های آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی صرفا برای کسب درآمد بدون حساب و کتاب در رشته های حقوقی دانشجو جذب کردند و این در حالی است که تمام معیار های علمی کنار رفت.
وی ادامه داد: آیا کانون وکلا باید تاوان تمام دانشگاه ها را که به نسل جوان مدرک لیسانس داده و یک بار وارد دادگاه نشده است را باید متحمل شود؟
پاشازاده گفت: ادغام کانون وکلا با مرکز حقیقت تلخی است که باید جلوی دوگانگی و ضرر را گرفت؛ توصیه دلسوزانه ما این است که تجارب دیگر کشور ها در این حوزه را نادیده نگیریم، نباید احساسی و فردی برخود کنیم. 
وی خبر داد: کانون هشت میلیارد تومان به دولت دارایی می‌پردازد، نظام قضایی و حقوقی از یک نظام دادرسی و عادلانه برخوردار است. 
رئیس کانون وکلا دادگستری آذربایجان شرقی گفت: در حوادث اخیر وکلای تسخیری داشتیم که در سطح دادگاه تقاضای اشد مجازات برای موکل خود داشتند، این وکیل چه فرقی با دادستان داشت؟ 
در حالی که وکیل مستقل در ده بند به صلاحیت دادگاه، عدم وجود هیئت منصفه و تحقیقات مقدماتی و... ایراد می‌گیرد، آرایی در دنیا مورد قبول است که با حضور وکیل مدافع باشد. 
وی تاکید کرد: وکیل مدافع مستقل رکن رکین نظام دادرسی عادلانه و منصفانه بوده و حتما جا دارد در مرحله ادغام "استقلال" کانون وکلای رعایت شود. 
وی افزود: در 70 سال اخیر وکلا با هزینه خود اقدام به خرید ساختمان کرده و همه این ها جهت استفاده صنفی است.
پاشازاده به وضعیت نامناسب اقتصادی وکلا اشاره کرد و گفت: وضعیت اقتصادی وکلا نسبت به 20 سال گذشته متفاوت است، اکنون 5 وکیل نمی‌توانند یک دفتر مشترک اجاره کنند.
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، گفت: به سپاه و بسیج نامه داده ایم که در سطح شهر به ما غرفه ای محول کنید تا بتوانیم به بصورت رایگان به مردم مشاوره بدهیم تا این لحظه هیچ پاسخی داده نشده است. 
وی با عنوان این که یک باور غلط در بین مردم وجود دارد، گفت: تضمین نتیجه از وکیل انتظار بی جایی است که مردم دارند، وکیل گرفتن به معنای این نیست که پولی که داده می شود ناحقی را تبدیل به حق کرد. 
وی در ادامه به کاستی های قانون در رابطه با وکلا اشاره کرد و گفت: اینکه وکیل صفر کیلومتر و وکیلی که سی سال سابقه فعالیت دارد هر دو بعنوان وکیل پایه یک معرفی می‌شوند یکی از کاستی های قانون است.
پاشازاده خبر داد: کمیسیون احیای حقوق عامه را بزودی تشکیل خواهیم داد.
وی در پایان گفت: توصیه ما این است که شهروندان به داوری ارجاع نکنند یا اگر می‌خواهند به داور ارجاع کنند حتما آگاهی لازم را داشته و موارد قانونی داور را لحاظ کنند.
انتهای پیام/
اظهارات تعجب برانگیز رئیس کانون وکلای استان محمدرضا اخگرگداز

ثبت نظر

نمایش 6 نظر

پاسخ   حامد   سال پیش  

سلام حرف کامل حق رییس کانون وکلای اذربایجان شرقی که ۵ تا وکیل یک دفتر هم نمیتونند اجاره کنند والله درسته اینهمه وکیل برای چی !؟؟؟ب جای اینکه قاضی اضافه کنند تا اطاله دادرسی نشه چپ و راست وکیل میگیرند لیسانس بیکار را تبدیل ب وکیل بیکار کرده اند والله

پاسخ   شهروند   سال پیش  

اتفاقا خیلی از ناحق ها به دست همکاران خود شما به حق تبدیل می شوند، برای همین دیگر در این جامعه قانونی وجود ندارد.

پاسخ   علی   سال پیش  

هم به نعل میزنی هم به میخ خلاصه کلامت حفظ مافیای وکلاست که نمای وکالت دارند هسته کارچاق کنی چرا سی سال یکی همه نوع آزمون خطارو کرده خیلی هام بیچاره شدن ازامضاهای ناحقش پولش هم گرفته دوباره راحت بیاد سهل وآسان وکیل بشه خوبه ؟؟؟اینجا وجدان درد ندارید؟؟! بسشون نیست؟بی انصافی حدی داره . شما چرااینهارو آسان میگیرید بعد دانشجوی جوان با سی سال آینده مسخره کیکنید صفر کیلومتر وحقیر میشمارید خودتون چطوری وکیل شدید؟!شما کارکشته های باند بازی سی سال خدمتو چون لازم دارید ارتباطاتشون میلیاردی میارزه راحت پروانه میدید ولی سر جوونای مردم میرسید همشونو بیسواد وحقیر میشمارید . حضرت والا همه اونی نیستن که ذکر کردی خیلیها درس خوندن زحمت کشیدن ولی موانع سودجویانه امثال شماها باعث شده پشت دربسته کانون ومرکز بمونند شما بااین حرفهای رنگ ولعاب دار نمیتونی لاپوشونی خطاهاوظلم کانون رابکنید. خودت هم میدونی همه هم میدونند . بنظر من کانون باید ازاستقلال دربیاد چون پاشو ازگلیمش درازتر کرده خودتون قانون شکنید چقدر فرارمالیاتی دارید حضرت آقا آمار دارید؟!!!

پاسخ   علیرضا شیشه گر   سال پیش  

با سپاس فراوان از دست اندرکاران این سایت خوب اینجانب علیرضا شیشه گر وکیل پایه یک دادگستری اصفهان فرا رسیدن روز وکیل مدافع را به تمام وکلای شجاع و شریف که در دفاع از حق استوارند شادباش میگویم .

پاسخ   علیرضا مومن زاده   سال پیش  

امروزه نقشه وکیل در تحقق امنیت قضایی امری است که همه نظام ها و سیستم های حقوقی بر آن صحه گذاشته اند. وکالت دادگستری موجودیت غیر قابل انکار در جامعه امروز است .جهان امروز این واقعیت را پذیرفته است که دیگر نمیتوان به لزوم وکیل در یک جامعه مدنی تردید کرد.حرفه وکالت جزء استثنایی ترین مشاغل آزاد است که تحت ضابطه دقیق قانونی قرار دارد،وکیل دادگستری باید از نظامات حرفه‌ وکالت کاملاً آگاه باشد تا بتواند به تمام معنی و به نحومفیدوشایسته به شغل وکالت ادامه دهد .شغل وکالت همیشه یکی از مشاغل بسیار محترم و مهم اجتماعی بوده ،وکیل به عنوان وابسته قضایی در تامین و اجرای عدالت وظیفه مهمی را داشته است.شان و جایگاه وکلای دادگستری در نظام جمهوری اسلامی ایران تا بدانجا مورد نظر قرار گرفته که ریاست محترم قوه قضاییه در خصوص رعایت احترام وکلای دادگستری نامه‌ای را به محاکم قضایی سراسر کشور نوشته و توجه عموم قضات را به رعایت شئون وکلای دادگستری در هنگام مراجعه به مراجع قضایی را خواستار گردیده‌اند .اصولاً در هر شغلی دستگاه‌های نظارتی حسب مورد بر انجام وظایف مربوط به آن شغل نظارت می نمایند .شغل وکالت از این امر مستثنی نمی باشد و از آنجا که وکلا از یک طرف باید تعهدات خود را در مقابل موکلین به انجام رسانند و از طرف دیگر در اجرای این تعهدات نیز باید اصول و مقررات مصوب از ناحیه واحد های صنفی یعنیکانون وکلای دادگستری خود را مراعات نمایند .یکی از اصول و مقررات مصوب از ناحیه کانون وکلای دادگستری تعیین حق الوکاله و چگونگی محاسبه نرخ حق الوکاله وکلای دادگستری میباشد .شهرستان مبارکه اصفهان با دادن قریب به۱۵۰ هزار نفر جمعیت و داشتن دادگستری و دادسرای عمومی و انقلاب و قریب به هشت شعبه شورای حل اختلاف و قریب به یکصد نفروکیل دادگستری و مشاور حقوقی و کارشناس رسمی دادگستری از جمله معدودشهرستان های استان اصفهان محسوب گشته که به دلیل کثرت پرونده های حقوقی و کیفری و مراجعات به دادگستری درصد بالایی از پرونده های دادگستری و میزان مراجعه به محاکم قضایی را در بین شهرستانهای استان اصفهان به خود اختصاص داده و در این میان به دلیل عدم اطلاعات صحیح شهروندان ومراجعین به مراجع قضایی و دادگستری در شهرستان مبارکه، وکلای دادگستری شهرستان آمار بالایی از پرونده‌های مراجعه به محاکم دادگستری و دادسرا را به خود اختصاص داده و در این میان به حمدالله چه بسا که وجود ۳ عضو یک خانواده که دارای وکالت پروانه وکالت می بوده و قبلاً در یک مجتمع تجاری مشغول به وکالت می بوده ،قریب به ۵۰ درصد پرونده‌های قضایی شهرستان را وکالتش را از طرف موکلین عهده دار بوده و چه بسا در کنار آن وکالت امور خیر و مراسم عقد ازدواج را عهده دار بوده .و در این میان به دلیل مشکلات صنفی که از ناحیه دادسرا و کانون محترم و کلا وایردات قانونی آن بر سر راه یکی از این سه وکلا به وجود آمده مجبور به پایین آوردن تابلوی وکالت یکی از این وکلای محترمه شهرستان مبارکه گردیده که بعضا دیده و شنیده شده که از طرف پدر و خواهر دیگر ایشان سرریزهای وکالتی مراجعین به دلیل کثرت کار و مشغله فراوان. موکلین به ایشان که در شهر دیگری ساکن بوده عودت داده و وکالت آن شخص را برعهده می‌گیرد .در این میان متاسفانه وکیل دیگری در شهرستان مبارکه بنام آقای محمد بهرامی فرزند برزین که از وکلای محترم قوه قضائیه بوده با شگردهای دروغین ونوشتن وکالت نامه های عاری از حقیقت ودرج مبالغ غیر واقعی در وکالت نامه ها ووعده های دروغین وغیر واقعی به موکلین وگرفتن حق الوکاله های خارج از عرف وقانون موجبات بدبینی شهروندان به نظام قضایی عادلانه ودیگر وکلای محترم را فراهم نموده وجهت فرار مالیاتی اقدام به تهیه چنین وکالت نامه هایی را می نماید .جا دارد در این میان مسئولین محترم بازرسی ونظارتی کانون محترم وکلا وحفاظت محترم قوه قضائیه وسازمان امور اقتصادی ودارایی با فرستادن هیئتی به شهرستان مبارکه وبررسی از صحت وسقم موضوع را رسیدگی واقدام لازم ومقتضی را بعمل آورند .

پاسخ   حسن   سال پیش  

قابل تامل
پژوهشیار