رئیس سازمان ملی بهره وری ایران؛
تنها راه نجات اقتصاد کشور ارتقاء بهره وری است
نصر: رئیس سازمان ملی بهره وری ایران با اشاره به ابلاغ شیوه نامه استقرار چرخه بهره وری، گفت: تنها راه نجات اقتصاد کشور با توجه به محدودیت منابع و جمیع شرایط ارتقاء بهره وری است.
به گزارش نصر، سامان پیشوایی روز پنجشنبه در نشست کمیته بهره وری سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: رشد اقتصادی با رشد تولید ناخالص داخلی سنجیده می شود که هر قدر بالا رود، درآمد سرانه و رفاه مردم افزایش می یابد.
وی افزود: رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی مبتنی بر سرمایه و نیروی کار و یا بهره وری است؛ اگر رشد اقتصادی مبتنی بر بهره وری باشد کیفیت بهتری خواهد داشت.
پیشوایی گفت: بهره وری ریشه در تدبیر و نوآوری دارد که اگر ایجاد شود سرمایه را به تحرک وا می دارد و با توجه به محدودیت منابع مالی در شرایط کنونی به طور خاص اولویت قرار گرفته است.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران یکی از ارکان تحقق عدالت را بهره وری دانست و گفت: به عنوان مثال نفت متعلق به تمام ملت های حال و آینده است که اگر به صورت مولد هزینه نشود خروجی آن متوجه نسل های آتی نبوده و در نتیجه عدالت بین نسلی زیرسوال می رود.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران متذکر شد: در شاخص شدت مصرف انرژی اصلا وضعیت مطلوبی نداریم؛ به طوری که به ازای هر واحد GDP ( تولید ناخالص داخلی ) از تمام دنیا بیشتر انرژی مصرف می کنیم.
این مسوول با اشاره به ابلاغ شیوه نامه استقرار چرخه بهره وری، گفت: تنها راه نجات اقتصاد کشور با توجه به محدودیت منابع و جمیع شرایط ارتقاء بهره وری است.
وی با بیان اینکه کمیته بهره وری دیدبان بهره وری در استان است، افزود: یکی از وظایف مهم نظام حکمرانی این است که شرایطی فراهم آورد تا بهره وری به صرفه باشد؛ یعنی مردم برای ارتقاء بهره وری انگیزه لازم را داشته باشند و پاداش مناسبی را نیز دریافت کنند.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران بر ضرورت سازماندهی کمیته های بهره وری و فعال ماندن آنها، استقرار کامل چرخه بهره وری و سنجش بهره وری استان ها تاکید کرد.
تشکیل اتاق بهره وری در بخش های مختلف آذربایجان شرقی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی گفت: اتاق بهره وری را در بخش های مختلف استان تشکیل دادیم تا بهره وری در تولید ناخالص داخلی استان خود را نشان دهد و مستتر نباشد.
محمد فرشکاران اظهار کرد: در استان جلسات متعددی را با حضور دستگاه های اجرایی برگزار کردیم تا الگوهای سازمان ملی بهره وری را بررسی کرده و نقش بهره وری را در ایجاد ارزش افزوده استان ارتقا دهیم.
وی افزود: در واقع اقدامات اولیه در راستای تغییر نگرش و بازآرایی مفهوم بهره وری در استان صورت گرفته است.
فرشکاران خاطرنشان کرد: طی هفته های گذشته اتاق عملیات و فکر بهره وری استان را با حضور نخبگان، دانشگاهیان و دستگاه های اجرایی و فعالان بخش خصوصی که در افزایش بهره وری موفق عمل کرده اند، تشکیل دادیم و اولین جلسه این اتاق نیز در سازمان برگزار شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی گفت: بهره وری یک موضوع نامانوس برای دستگاه های اجرایی نیست؛ اما در برخی مواقع کسی که در نظام اداری با انگیزه وافر تلاش می کند و بهره لازم را به دستگاه مربوطه می رساند با کسی که هیچ انگیزه ای برای کار کردن نداشته و فقط به دنبال اتلاف وقت و دریافت حقوق است، تفاوت چندانی ندارد.
فرشکاران ادامه داد: اگر دریافت دستمزد به صورت شناور، برمبنای عملکرد و خروجی محور باشد در ارتقای بهره وری نیروی کار قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: البته بهره وری کل عوامل تولید خارج از تاثیرگذاری دستگاه های اجرایی و بیشتر مربوط به فعالیت بخش خصوصی و اقتصاد کشور است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، افزود: باید هماهنگی بیشتری با سازمان ملی بهره وری کشور داشته باشیم تا بازخوردها را تحلیل و نقشه راه ایجاد و استقرار چرخه بهره وری را در استان ترسیم کنیم.
فرشکاران گفت: در ابتدا باید خودمان بهره ور شویم و تفکر تحولی را در حوزه بهره وری نهادینه کنیم تا بتوانیم استان را نیز بهره ور سازیم.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا