مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی مطرح کرد:

لزوم رویداد محور شدن ظرفیت های گردشگری غذا در تبریز

1398/09/14 - 17:16 - کد خبر: 8695 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، با تاکید بر ویژگی های تبریز و آذربایجان در زمینه غذا، برگزاری رویدادها و جشنواره های متنوع را یکی از عوامل موثر در راستای معرفی ظرفیت های گردشگری غذا دانست.

به گزارش نصر، مرتضی آبدار امروز چهارشنبه 13 آذر 98 در جلسه هماهنگی برگزاری نخستین جشنواره غذا با محوریت کوفته تبریزی با اشاره به اینکه شناخت غذاهای محلی یک منطقه کامل کننده بازدید یک گردشگر از شهر است و به عنوان یک جاذبه گردشگری به حساب می آید، گفت: «آذربایجان شرقی یکی از مناطق گردشگر پذیر ایران و مهد تاریخ و فرهنگ است، اما این فقط جاذبه های آن نیست که بازگو کننده تمدن این منطقه باشد، چرا که تمام شهرستان های این استان، جورچینی شگفت انگیز از طعم‌ها، رنگ‌ها و رایحه غذاهایی دارند که هر یک در بردارنده رمز و راز زندگی مردم آن است.»

آبدار با بیان اینکه تنوع غذایی سنتی در استان، فهرست بلندی از انواع دست پخت های سنتی و بومی در شهرها و روستاهای آذربایجان شرقی تشکیل داده است، افزود: «بنابراین باید در راستای احیای غذاهای سنتی و تبدیل غذاهای بومی  به یکی از جاذبه‌های هر منطقه و ترغیب رستوران‌ها برای قرار دادن غذاهای محلی در منوی خود، به رویداد محور کردن ظرفیت های گردشگری غذا در استان به خصوص تبریز توجه ویژه ای نشان داد.»

وی با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری غذا به عنوان یکی از مهمترین عوامل جذب گردشگر و رشد صنعت گردشگری، ادامه داد: «اداره کل به منظور تحقق اهدافی که برای توسعه حوزه گردشگری غذا برنامه ریزی کرده است، اقدام به ثبت مهارت پخت سنتی کوفته تبریزی به عنوان اثر ناملموس در فهرست آثار ملی کرد.»

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، اضافه کرد: «همچنین در جهت معرفی این اثر ناملموس ثبت شده که یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای تبریز به حساب می آید، جشنواره ای با عنوان جشنواره کوفته تبریزی در سطح ملی برگزار خواهد شد.»

 

برگزاری جشنواره های فرهنگی راهکار توسعه منطقه ای

در ادامه، بهروز مهدوی فرماندار تبریز ضمن تقدیر از اهتمام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در زمینه ثبت ملی آثار ناملموس دستاوردهای معنوی این استان از جمله فرهنگ، آداب و رسوم، گفت: «در تمامی کشورهایی که فرهنگ و سنتی غنی دارند، اهمیت ویژه ای معرفی غذاهای سنتی نشان داده می شود و در این راستا جشنواره های متعددی برگزار می کنند.»

وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره های مرتبط با فرهنگ، آداب و رسوم در شهر، بر نشاط و شادابی جامعه تاثیر می گذارد و همگرایی و انسجام مردم را همراه دارد، اظهار داشت: «این جشنواره ها در کنار کمک به توسعه صنعت گردشگری و رشد اقتصادی، نتایج مثبت برای حوزه اجتماعی و سیاسی نیز به همراه دارد.»

او با اشاره به اینکه برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و اجتماعی در تبریز باید برنامه ریزی شود، افزود: «ما باید در فواصل زمانی مشخص جشنواره های متنوعی در حوزهای مختلف، مخصوصا حوزه های سنتی و غذا داشته باشیم تا علاوه بر معرفی ظرفیت های فرهنگی این استان، نشاط را نیز به مردم تبریز هدیه دهیم.»

انتهای پیام/

لزوم رویداد محور شدن ظرفیت های گردشگری غذا در تبریز نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار