مشاور استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری:

"فناوری" محدود به جغرافیا نیست/ ایجاد هاب صادرات و تبادل فناوری در آذربایجان شرقی

1401/11/17 - 18:59 - کد خبر: 86789 نسخه چاپی

نصر: مشاور استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان با بیان اینکه فناوری محدود به جغرافیا نیست و برای رشد نیاز به ارتباط دارد، گفت: سهم مشخصی از درامد ناخالص ملی استان مختص شرکت های دانش بنیان باشد.

به گزارش نصر، عبدالرضا فلاح در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن اشاره به اینکه بحث توسعه امری تدریجی است و نیازمند برنامه مشخص می باشد، گفت: متاسفانه در آذربایجان شرقی با وجود ظرفیت های بسیار، دچار  عقب افتادگی در تامین نیازهای اکوسیستم نوآوری و فناوری هستیم.
وی با اشاره به اینکه وضعیت موجود نیاز به سازماندهی دارد، ادامه داد: یکی از دلایل افت سرعت توسعه در استان، انجام کارهای موازی و غیر همگرا است که سعی داریم با ایجاد هم افزایی در ۵ کمیته مختلف موازی کاری ها را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه سند توسعه به عنوان قطب نمای مسیر ما خواهد بود، افزود: با تصمیمات موردی نمی توان توسعه استان را پیش برد و باید بر اساس مدل مفهومی و ۸ محور، برنامه یک ساله را پیش بریم.
مشاور استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان اضافه کرد:  حوزه نواوری و علم و فناوری مدل بازی دارد و نیازمند فضای باز برای حضور تمام بازیگران است، از این رو دولت باید نقش تسهیل گری داشته باشد نه تصدی گری، به این ترتیب نیز اجرا به عهده بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد عملکردی باید مبتنی بر توسعه باشد تا دانش بنیان ها نیز نقش توسعه گر داشته باشند، افزود: در سفر ریاست جمهوری بالاترین رقم حمایتی دولت در حوزه نواوری به استان تخصیص یافت.
فلاح با بیان اینکه در ایجاد صندوق نوآوری و شکوفایی متاسفانه اخرین استان بودیم، ادامه داد: برای رایزنی و تسهیل گری در راستای افزایش فروش و بازاریابی و صادرات شرکت های دانش بنیان تلاش می کنیم و از منابع استانی در جهت توسعه اکوسیستم نواوری و فناوری استفاده می کنیم. 
مشاور استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان با بیان اینکه فناوری محدود به جغرافیا نیست و برای رشد نیاز به ارتباط دارد، گفت: سهم مشخصی از درامد ناخالص ملی استان مختص شرکت های دانش بنیان باشد.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در حوزه قطعه سازی پیشرو است، افزود: ۵۰ شرکت دانش بنیان در این حوزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه برای رسیدگی به نیازهای فناوران و رفع چالش ها، فعالیت و محصولات را به صورت خوشه ای و رسته های تخصصی بررسی می کنیم و جلسات اختصاصی با بخش صنعتی مربوط به حوزه تشکیل می دهیم، در تلاشیم حلقه اتصالی بین صنعت و شرکت ها ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: در این روش مدل توسعه بر اساس زنجیره ارزش است.
فلاح با اشاره به اهمیت تامین مالی در شرکت های دانش بنیان، افزود: چشم اندازی برای سبد تامین مالی برنامه ریزی نشده بود و ارتباط صندوق های سرمایه گذاری کمتر مورد توجه قرار می گرفت، قطعا وجود صندوق های vc و خطر پذیر می توانست بسیاری از مشکل ها را حل کند اما فرهنگ سرمایه پذیری و واگذاری سهام نیز باید جا افتاده تر شود.

وی با اشاره به اینکه ۳  مگاپروژه در حوزه فناوری و نواوری آذربایجان شرقی، تعریف شده است، افزود: تولید موبایل و تبلت با طراحی ایرانی در استان توسط شرکت دانش بنیان تولید کننده بردهای الکترونیکی، تولید تراکتور و تجهیزات کشاورزی با واگذاری به شرکت های دانش بنیان از جمله این مگا پروژه هاست.
مشاور استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان به فعالیت دهکده فناوری حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۰ شرکت در حوزه های خوراک دام، بذر، بهره وری و....  در ۵۵ هکتار با امکانات در حال تولید محصولات دانش بنیان هستند.
وی همچنین به ایجاد پارک علم و فناوری سلامت در استان که در منطقه توانیر در حال اماده سازی است اشاره کرد و افزود: در حوزه سلول درمانی تقریبا اماده ارائه خدمات هستیم وبه موفقیت های بسیار خوبی رسیده ایم، تا کنون ۱۱ مورد درمان با این روش اتفاق افتاده است.
فلاح به با بیان اینکه پارک سایبری در دست اقدام است، افزود : ایجاد هاب صادرات و تبادل فناوری نیز از دیگر برنامه های استانداری در ایجاد زیرساخت برای شرکت های دانش بنیان است.
وی در انتها به احیای منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی و بازنگری سیاست های این مجموعه اشاره کرد و گفت: این منطقه علم و فناوری در همکاری نزدیک با استانداری و پارک علم و فناوری فعالیت خواهد داشت و نمایشگاه رینوتکس که از دستاوردهای این مجموعه است امسال در تقویم ملی ثبت شد و برای دریافت بودجه رایزنی می شود.
انتهای پیام/
گلناز پورنامی

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار