خبر/
بدعت خطرناک پارلمان اروپا علیه نهاد رسمی نظامی ایران
نصر: نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه در بدعتی خطرناک، به متمم پیشنهادی برای شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درفهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا رای مثبت دادند.
به گزارش نصر، در این رایگیری ۵۹۸ نماینده به این طرح رای موافق، ۹ نماینده رای مخالف و ۳۱ نماینده رای ممتنع دادند. بحث افزودن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی توسط مقامات کشورهای اروپایی در هفتههای اخیر مطرح شده اما گفته میشود که در این زمینه پیچیدگیهای حقوقی وجود دارد.
تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و در حکم درخواست هستند. تصمیم نهایی در خصوص قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست موسوم به تروریسم یا عدم آن را شورای اروپا میگیرد.
معمولا چنین بوده که شورای اروپا در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. آنچه تصویب شده متممی در خصوص پیشنهاد قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست موسوم به فهرست تروریستی اتحادیه اروپاست و رایگیری نهایی در پارلمان اروپا، احتمالا فردا (پنجشنبه) صورت خواهد گرفت.
اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا دیروز در اظهاراتی مداخلهجویانه در امور داخلی ایران ادعا کرد که از شناسایی سپاه به عنوان نهاد تروریستی حمایت میکند.
این درحالیست که اجرای این طرح خصمانه مستلزم تصویب شورای اروپا است و در موارد حساس ازجمله موضوعات سیاست خارجی، شورای اروپا بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیمگیری میکند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود هشدار دادهاند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.
ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته است که اظهارنظر مقامهای اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این نهاد است که ناشی از ادامه رویکرد غلط اینها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»
کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران است و امیدواریم دولتهایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا