به گزارش نصر به نقل از ایرنا، پریسا عابدپور امروز در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: عملیات اجرایی اکتشاف مواد معدنی برای یافتن ذخایر جدید در ۸۰ هکتار از عرصهها و پهنههای شناسایی شده معدن طلای آقدره که در مجموع بیش از ۴۰ کیلومتر مربع مساحت دارد، انجام میشود.
وی اضافه کرد: در انجام مراحل اکتشاف علاوه بر دستیابی به ذخایر طلا، ذخایر سایر مواد معدنی نیز بررسی میشود و نتایج حاصل از این اکتشاف افزون بر توجیه اقتصادی برای برداشتهای انجام شده، نویدبخش وجود این فلز گرانبها در عمق معادن است.
وی با اشاره به اینکه پس از انجام عملیات اکتشاف، مراحل استخراج و فرآوری انجام خواهد شد، افزود: معدن طلای آقدره تکاب با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون تن کنسانتره طلا از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را شروع کرده است.
«عابدپور» در خصوص وضعیت معادن استان نیز گفت: هماکنون ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده که از این تعداد، ۵۱ نوع در آذربایجانغربی در مرحله اکتشاف و بهرهبرداری قرار دارد و شامل انواع سنگهای زینتی، طلا، چیتان، باریت، سلیس و پوکه معدنی است.
وی اضافه کرد: در آذربایجانغربی ۴۶۹ معدن فعال وجود دارد و پنجهزار و ۲۷۰ نفر نیز به صورت مستقیم در معادن آن مشغول فعالیت هستند.
معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با بیان اینکه ذخیره معادن استان بیش از ۱۶ هزار تُن برآورد شده است، ادامه داد: تاکنون بیش از سه هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال در معادن آذربایجانغربی هزینه شده است.
معدن طلای آغدره تکاب در ۳۰ کیلومتری این شهرستان و ۱۵ کیلومتری مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و یکی از معادن بزرگ طلای کشور بهشمار میرود.
این معدن از نوع سطحی بوده و دارای عیار طلای ۱.۵ گرم بر تُن است و شرکتهای فرآوری به غیر از طلا، نقره و جیوه را نیز از این کانسنگ استخراج میکنند.
شهرستان تکاب به خاطر دارا بودن دو معدن بزرگ طلا در مناطق آغدره و زرشوران، به عنوان قطب تولید طلا در کشور شناخته میشود.
محدوده معادن آذربایجانغربی تحت پوشش سه زون از زونهای بیستگانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل «اشنویه - خوی»، «مریوان - مهاباد» و «شاهیندژ - ماهنشان» قرار گرفته است.
انتهای پیام/