خبر/

سیستم محلول‌پاشی به جای نمک‌پاشی برای نخستین بار در کشور آسیا/ درخواست چند کلان‌شهر از شهرداری تبریز

1401/10/19 - 19:07 - کد خبر: 85010 نسخه چاپی

نصر: مبتکر طرح محلول‌پاشی میزان فلز سنگین در محلول‌های تولید شهرداری تبریز را کمتر از یک در میلیارد اعلام کرد و گفت: چند کلان‌شهر متقاضی استفاده از محلول تولیدی شهرداری تبریز هستند.

به گزارش نصر، ذاکر حمیدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه محلول مورد پاشش توسط شهرداری تبریز هیچ آسیبی به محیط زیست و سلامتی انسان‌ها وارد نمی‌کند، اظهار کرد: اقدام شهرداری تبریز در تهیه و پاشش محلول و جایگزینی آن به جای نمک‌پاشی برای نخستین بار در سطح کشور و آسیا انجام می‌شود که افتخاری بزرگ برای شهر تبریز است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح موجب کاهش هزینه‌های جاری شهرداری تبریز می‌شود، تامین مواد اولیه محلول را از محل مواد دورریز برخی صنایع عنوان کرد و متذکر شد: آزمایش‌های لازم در خصوص مواد اولیه محلول انجام و تائیدیه‌های آن اخذ شده است.
حمیدی، هزینه نمک‌پاشی که پیش از این انجام می‌شد را برابر با ۱۵ هزار تومان در هر کیلو کلرید سدیم اعلام کرد و گفت: محلول تهیه شده در شهرداری تبریز جهت پاشش تفاوت قیمت زیادی با نمک دارد و بسیار ارزان‌تر است.
وی با بیان اینکه سیستم تولید محلول تمام اتوماتیک است و به نیروی انسانی و هزینه زیاد نیاز ندارد، به مقدار و زمان تولید محلول در این دستگاه‌ها اشاره کرد و افزود: هر دستگاه محلول‌ساز می‌تواند ۱۰ متر مکعب محلول را در عرض ۱۵ دقیقه تولید کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به تولید صفر تا صد قطعات دستگاه محلول‌ساز در شهر تبریز، تصریح کرد: در سیستم نمک‌پاشی، وجود فلز سنگین موجب ضرر و زیان به محیط زیست، انسان‌ها، آسفالت معابر، لاستیک‌ها و رینک‌های خودروها، آب‌های سطحی و زیرزمینی و غیره می‌شد.
وی با بیان اینکه در آنالیز سه پاشش اخیر محلول، میزان فلز سنگین حتی به اندازه یک در میلیارد هم نبوده، یادآور شد: در محلول‌پاشی هیچ خوردگی در لاستیک و رینک خودروها و هیچ وسیله فلزی ایجاد نمی‌شود.
حمیدی، سیستم محلول‌پاش را مختص شهر تبریز و ثبت شده به نام شهرداری تبریز اعلام کرد و از چند کلان‌شهر به عنوان متقاضی استفاده از این محلول نام برد و اضافه کرد: این سیستم در آمریکا و شهر نیویورک استفاده می‌شود و در ایران و آسیا فقط در شهر تبریز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با تبریک این دستاورد دانش بنیان به مردم تبریز، جرأت و همت شهردار تبریز در جایگزینی این سیستم به‌جای نمک‌پاشی را ستود و ادامه داد: با همراهی مردم می‌توان بهترین نتیجه را از اجرای طرح محلول‌پاشی اخذ کرد.
این استاد دانشگاه تبریز با بیان اینکه سال گذشته فقط در یک مرحله نمک‌پاشی، ۶ هزار تن نمک استفاده شده بود، حذف نمک در دوره فعلی و جایگزینی محلول‌پاشی را اقدامی ماندگار از سوی شهرداری تبریز قلمداد کرد.
حمیدی با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی لازم در خصوص مزیت‌های محلول‌پاشی، اجرای این طرح را به نفع شهروندان دانست.
پایان پیام/
سیستم محلول‌پاشی به جای نمک‌پاشی برای نخستین بار در کشور آسیا/ درخواست چند کلان‌شهر از شهرداری تبریز خبرگزاری فارس

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار