رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه:

سطح تکنولوژی سد کانی‌سیب در دنیا مثال زدنی است

1401/10/03 - 11:11 - کد خبر: 83971 نسخه چاپی

نصر: رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه، با بیان این‌که سد کانی سیب به لحاظ سطح تکنولوژی در دنیا مثال زدنی است، گفت: در این رابطه از دست اندرکاران حاضر در قرارگاه خاتم الانبیاء و همچنین زحمات استانی و ملی قدردانی کرده و تمامی ابعاد طراحی و روند این پروژه که جزو کارهای تراز بالا است را در گزارش هیئت تحقیق و تفحص خواهیم آورد.

به گزارش نصر، روح‌الله متفکرآزاد، شنبه، سوم دیماه، در نشست اعضای هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه با مسولان استان آذربایجان شرقی، با بیان این‌که مسایل زیست محیطی معمولاً تا به مرحله حاد نرسد، ملموس نمی‌شود و توجه به این حوزه نشانگر میزان پیشرفته بودن کشورها و میزان توسعه یافتگی حکمرانی آنان است، اظهار کرد: موضوع دریاچه ارومیه نه تنها برای نمایندگان منطقه، بلکه برای تمامی نمایندگان موضوعیت داشته و احیای دریاچه ارومیه به عنوان نمادی از یک اراده ملی در حوزه زیست محیطی و همچنین نمادی از پیشرفت‌های حکمرانی جامعه ما تلقی می‌شود.
وی با اشاره به این‌که تلاش‌های دولت و مجلس در این زمینه به طور جدی در حال پیگیری است، اضافه کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه را به عنوان یکی از ابزارهای نظارتی مجلس در مورد دریاچه فعال کردند که اساس این امر برای مچ گیری نبوده است.
وی با تاکید بر این‌که هیئت تحقیق و تفحص فعال شده تا از اقداماتی که در راستای احیای دریاچه انجام شده باخبر شویم و گزارش‌های دقیقی از اقدامات به نمایندگان و مردم ارائه شود، گفت: از طرفی دیگر این امر کمک می‌کند تا از یک ابزار نظارتی پیشرفته مجلس برای فهم درست نحوه مواجهه با یک پدیده زیستی استفاده کرده و همچنین به فرآیند احیا و بهبود شرایط دریاچه کمک کنیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با اشاره به این‌که احیای دریاچه و سایر موارد زیست محیطی هماهنگی آحاد مردم و مسئولان را می‌طلبد، خاطرنشان کرد: نمی‌توان پدیده‌های این چنینی را صرفا معطوف به دولت یا حاکمیت کرد و چنین متصور شد که موضوع با اتمام پروژه‌ها، مرتفع می‎شود، بلکه مباحث فرهنگی، اجتماعی، هماهنگی و... در این رابطه دخیل بوده و در حقیقت یک اراده ملی و مردمی برای احیای دریاچه لازم است.
وی با تاکید بر این‌که در این رابطه به جامع نگری نیاز داریم تا ضرورت‎های موضوع به طور جامع دیده شود، گفت: ایران رتبه 16 تولید علم در جهان را دارد و کشوری با زیربنای علم است که به برکت پیروزی انقلاب در حوزه علم در دنیا حرف برای گفتن دارد، بر اساس همین دانش داخلی، تکنولوژی به کار برده شده در تونل کانی سیب آن را به یکی از پروژه‌های استثنایی تبدیل کرده است.
متفکرآزاد در ادامه با اشاره به این‌که افتتاح تونل کانی سیب تا بهمن ماه نیز جزو خبرهای خوبی بود که مطرح شد، گفت: طبق اعلام ستاد احیای دریاچه، 100 درصد اعتبارات دریاچه محقق شده و این امر نیز جای خرسندی دارد.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان این گلایه‌ی جدی در حوزه کشاورزی و وظایف محوله به جهاد کشاورزی داریم، متذکر شد: به نظر می‌رسد هرقدر که در حوزه سازه‌ای در راستای احیای دریاچه ارومیه کار می‌شود، از طرف حوزه کشاورزی در حال خراب کردن هستیم، البته این بحث مربوط به الان نیست، بلکه در طول این مدت توجه جدی به حوزه بهینه سازی و افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی اعمال نشده است.
انتهای پیام/
سطح تکنولوژی سد کانی‌سیب در دنیا مثال زدنی است خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار