اختصاصی نصر/

هوای تبریز واقعا چقدر آلوده است؟!

1398/09/11 - 17:25 - کد خبر: 8375 نسخه چاپی

نصر: طبق نتایج تحقیقات سازمان‌های بین‌المللی، آلاینده‌های موجود در هوا به طور مستقیم بر سلامتی جسمی و روحی افراد تاثیرات منفی به جای می‌گذارد و به گفته متخصصان بهداشت و سلامت جامعه این پدیده اثرات مخربی بر دستگاه‌های داخلی بدن همچون دستگاه قلبی و عروقی، تنفسی و اندام‌های خارجی مانند چشم وپوست دارد.

این روزها، حتی انسان های سالم نیز می توانند فشاری که آلودگی هوا بر روی سلامتی آنها در هنگام فعالیت های بیرون از خانه، می گذارد را تجربه کنند، حس هایی مانند سوزش سیستم تنفسی و مشکلات تنفسی، کاهش انرژی، خواب آلودگی، پرخاشگری و... از این رو اکثر شهروندان معتقدند میزان آلودگی هوای تبریز عددی فراتر از آمارهای اعلام شده است، پس باید در خصوص آمار میزان آلودگی هوا درست و صادقانه گزارش داده شود.

طبق قانون هوای پاک که توسط سازمان محیط زیست برای کاهش میزان آلودگی هوا در سطح کشور تدوین و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده  بود، سازمان هواشناسی موظف است سامانه‌هایی را طراحی و با توجه به آنها اطلاع رسانی های لازم را انجام دهد، همچنین سازمان محیط زیست نیز موظف است سامانه‌های سنجش غلظت آلاینده و گرد و غبار را تنظیم و بررسی کند و سپس خروجی را به صورت عمومی اعلام کند، در این راستا چند ایستگاه های سنجش آلودگی هوا و گرد و غبار در آذربایجان شرقی و در سطح کلانشهر تبریز نیز نصب شد.

در حال حاضر هفت ایستگاه فعال سنجش آلودگی هوا در سطح تبریز به صورت بر خط و آنلاین وضعیت کیفی هوای  این کلانشهر را از طریق وب سایت و نرم افزار سامانه پایش کیفی هوای کشور منتشر می کنند، این ایستگاه ها در خیابان های آبرسان، باغشمال، میدان نماز، بهداشت، راه آهن و میدان آذربایجان نصب شده اند و طبق گزارش آنلاینی که امروز 11 آذر سال 98 حوالی ساعت 13 توسط این سامانه ارائه شده است، میدان نماز با شاخص 96 از دیگر نقاط شهر آلوده تر است.

البته این مسئله که دستگاه های نصب شده در ایستگاه های سنجش آلودگی هوا چقدر دقیق گزارش می دهند، شاید مبهم باشد اما حقیقت این هست که با وجود نشانه هایی از آغاز روزهایی با هوای آلوده، نه آمارهای دقیقی منتشر می شود و نه از ارائه اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع شرایط بحرانی آلودگی هوا توسط مسئولان خبری هست در واقع هیچ راهکارعلمی توسط متولیان امر برای کاهش آلودگی هوا ارائه نمی شود.

همچنین، از نظر کارشناسان، راهکارهایی مانند زوج و فرد کردن تردد خودروها و تعطیلی مدارس راهکاری موقت است و مسئولان مربوطه باید از راهکارهای علمی و دیدگاه های کارشناسانه در حوزه شهرسازی بهره ببرند.

انتهای پیام/

هوای تبریز واقعا چقدر آلوده است؟! نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار