|
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز مطرح کرد:

پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین/ لزوم افزایش سطح دیپلماسی علمی و پژوهشی دانشگاه تبریز

1401/09/27 - 12:02 - کد خبر: 83506 نسخه چاپی

نصر: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز به اهداف دانشگاه تبریز برای تبدیل شدن به یک دانشگاه بین المللی اشاره کرد و گفت: یکی از الزامات این هدف، افزایش سطح دیپلماسی علمی و پژوهشی است که در این راستا یک دفتر از معاونت فناوری برای ارائه خدمات نواوری و فناوری به کشورهای همسایه برای ارائه محصولات درون دانشگاهی در بازار مشترک تعریف کردیم و تا نیاز کشورهای همسایه را شناسایی کنیم.

به گزارش نصر، جلال شیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در نشست خبری با اصحاب رسانه به لزوم وحدت علمی و عملی همسوی دانشگاه برای حل بخش زیادی از مشکلات یکی از ضرورت های دانشگاه تبریز است اشاره کرد و گفت:  پژوهش های علوم انسانی و اسلامی اگر با هم افزایی صورت گیرد بسیاری از مشکلات حل می شود و بر این باوریم که این وحدت باید  از شعار خارج شود و بین دانشگاه و حوزه  های علمیه ایجاد شود تا علاج بخشی از مشکلات را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه روز جمعه که گذشت روز پژوهش نام داشت و دانشگاه سراسری تبریز برنامه فشرده ای به مناسبت هفته پژوهش و این روز گرامی تدارک دیده بود، افزود: روز درهای باز در دانشگاه، مراسمات برای تجلیل از نواوران و فناوران، زنگ پوژهش مدرسه و... از جمله این برنامه ها بود.
وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز در اخرین رتبه بندی وزارت علوم در بین دانشگاه های سراسری کشور در حوزه پژوهش رتبه ۶ و در بین کل دانشگاه ها رتبه ۹  را داشت، ادامه داد: در اثرگذاری اقتصادی بین دانشگاه های جامع رتبه ششم را کسب کردیم و در حوزه های موضوعی وضعیت رتبه بندی خوبی داریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز به کسب مقام اول دانشگاه در رتبه بندی حوزه علوم اجتماعی اشاره کرد و گفت: دانشگاه تبریز در رشته اب نیز در سطح کشور رتبه یک را اذعان خود کرده است.

راهبردهای دانشگاه تبریز در راستای تحقق اهداف علمی و پژوهشی
وی در ادامه به برنامه های راهبردی دانشگاه در مسیر درخشش و تحقق اهداف علمی و پژوهشی اشاره کرد و افزود: جز اولین ها دانشگاه ها در تدوین برنامه راهبردی سطح کشور هستیم که مشتمل در چند بخش است.
وی اضافه کرد:  در بخش پژوهش، راهبردهای کلی در چند محور داریم که تقویت پژوهش بین رشته ای و اهتمام به تحقیقات بین رشته ای در زمره این راهبردها است.
شیری با اشاره به افزایش کمی شرکت های دانش بنیان و توسعه فیزیکی و کیفی پردیس علم و فناوری دانشگاه، افزود: در راستای ایجاد ساختار نظام جامعه و صنعت و دانشگاه تلاش داریم و برای تحقق شعار سال با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال افرین مجموعه معاونت پژوهش و فناوری اقدامات مختلفی انجام داده است.
وی اضافه کرد: تاسیس مدرسه اشتغال در دانشگاه تبریز که از بین دانشجویان یا فارغ التحصیلان دوره هایی برگزار می کند و کسانی که از ارزیابی با موفقیت گذر کنند می توانند مستقیما جذب این مدرسه شوند، از جمله اقدامات ذکر شده است که با توجه به تجربه اول در دانشگاه های منطقه جایگاه خوبی داریم و صد نفر جذب شده اند.

دانشگاه تبریز، میزبان دانشجویان خارجی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اشاره به امضای تفاهم نامه های متعددی بین دانشگاه تبریز و کشور همسایه و جذب داشنجویان خارجی، گفت: سعی داریم با کیفیت اموزش و پژوهشی مناسب میزبان این دانشجویان باشیم چرا که این دانشجویان سفیران فرهنگی ما در کشور خود خواهند بود و شایان ذکر است که ۱۴۰۰ دانشجوی خارجی فعال در دانشگاه تبریز مشغول تحصیل هستند و  امسال ۲۲۰۰ تقاضای پذیرش داشتیم که بررسی شدند و ۸۰۰ نفر پذیرش شدند.
وی به جایگاه دانشگاه تبریز در حوزه نشر و علم سنجی اشاره کرد و افزود: در تمام حوزه های موضوعی کتاب هایی به قلم محققان دانشگاه و حاصل کار دانشجویان داریم و تا کنون ۲۱۷۰ مورد مقاله در پایگاه های معتبر منتشر شده است و کتب انتشار یافته نیز نزدیک به ۲۰ عنوان توسط انتشارات دانشگاه تبریز و نشر دانشگاهی چاپ شده است.

تحریم ها را هموار می کنیم
وی به ازمایشگاه های پیشرفته در دانشگاه سراسری تبریز اشاره کرد و گفت: این ازمایشگاه ها معتمد محیط زیست هستند و در حوزه امور فناوری و آزمایشگاهی دانشگاه میزان درامد دوبرابر شده است.
شیری به تاثیر تحریم ها بر ادامه فعالیت آزمایشگاه و تهیه مواد اولیه اشاره کرد و گفت: بر این باور نیستیم که چیزی نمیتواند اینجا تولید شود و موارد تحریم را برای محققان هموار می کنیم، نیاز دانشجویان و محققان در ازمایشگاه را فراهم می کنم تا پژوهش ها متعل نشود.
وی اضافه کرد: ۵۰ طرح جامع و صنعت کارفرمایی منجر به حل مسائل شدند، این طرح ها مخصوص کارفرمایی مشکلی دارد و به سراغ دانشگاه اماده، برنامه ریزی می شوند تا نیاز وی فراهم شود، طرح های محیط زیستی ،اجتماعی ، نفت و پالایشگاه، منابع ابی، کشاورزی دام پزشکی و فنی و مهندسی در زمره این طرح ها هستند.

حمایت از طرح ها و محصولات دانش بنیان 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز شمار شرکت های دانش بنیان فعال ۳۳ عدد خواند و ادامه داد: رسالت اصلی دانشگاه حمایت و رشد این شرکت ها است و در این راستا دو رویکرد درون دانشگاهی و برون دانشگاهی برای محصول های شرکت ها دارد.
وی اضافه کرد: همپا با شعار سال ۱۴۰۱، دانشگاه قانونی داخلی وضع کرد که محصولاتی که دانشگاه استفاده میکند به شرطی از بیرون تهیه  شود که مشابه ان در دانشگاه تولید نشود و همچنین برای بازاریابی محصولات دانش بنیان در خارج از محیط دانشگاهی، با صنعت همکاری شود، مراکز تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی نیز نیازسنجی بازار را از تولیدات دانش بنیان دانشگاهی بررسی کنند و  فقط وظیفه تولید کیفی محصول را نداشته باشند. 
وی در ادامه به دانشگاه برای ورود استاید به جامعه‌ و صنعت اشاره کرد و گفت:  یک دوره شش ماهه الزامی فرصت مطالعاتی جامعه و صنعت برای اساتید گذاشته شده است تا کلیدی برای نقطه شروع ورود انها به صنعت باشد و اعتبارات ویژه ای برای اساتیدی که وارد طرح های صنعتی شوند در نظر گرفته شده است و همچنین طرح دستیار پژوهش نیز در حال اجراست.

لزوم افزایش سطح دیپلماسی علمی و پژوهشی
شیری به اهداف دانشگاه تبریز برای تبدیل شدن  به یک دانشگاه بین المللی اشاره کرد و گفت: یکی از الزامات این هدف، افزایش سطح دیپلماسی علمی و پژوهشی است که در این راستا یک دفتر از معاونت فناوری برای ارائه خدمات نواوری و فناوری به کشورهای همسایه برای ارائه محصولات درون دانشگاهی در بازار مشترک تعریف کردیم و تا نیاز کشورهای همسایه را شناسایی کنیم.
وی اضافه کرد: با کشورهایی چون ارمنستان، ترکمستان ازبکستان، عراق و اذربایجان وارد بازار فناورانه می شویم، همچنین بیش از ۶۵ طرح مشترک با کشورهای همسایه داریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز افزود: فراخوان شمس تبریزی ایران و ترکیه در راستای تحقق این هدف نیز انجام شده است و  ۴۵ طرح پزشکی و علوم مشترک نیز با این کشور داریم، همچنین به اساتید کشورهای همسایه که با دانشگاه تعامل دارند نشان بین المللی شهریار اهدا می شود.
انتهای پیام/
پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین/ لزوم افزایش سطح دیپلماسی علمی و پژوهشی دانشگاه تبریز گلناز پورنامی


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

آژانس خبری تحلیلی نصر

پژوهشیار