امام جمعه تبریز:

سهم پایین کتاب در سبد اقتصادی خانواده ها نگران کننده است

1401/09/27 - 08:56 - کد خبر: 83463 نسخه چاپی

نصر: نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه شمارگان انتشار برخی کتب به ۲۰۰ نسخه رسیده است، گفت: سهم پایین و حتی حذف کتاب از سبد اقتصادی خانواده ها نگران کننده است.

به گزارش نصر، حجت الاسلام محمدعلی آل هاشم شنبه شب در آیین معرفی برگزیدگان چهارمین دوره جایزه کتاب سال آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه کاهش تیراژ ( شمارگان ) کتاب‌ها نشان از چالش زیرساختی حوزه کتاب و کتابخوانی دارد، افزود: تیراژ کتاب از ۳۰۰۰ نسخه در دهه‌های اخیر به کمتر از ۲۰۰ نسخه در سالهای گذشته رسیده و این باعث می‌شود تا نویسندگان و پژوهشگران زندگی‌ای حرفه‌ای نداشته باشند و وقت مفید خود را برای گذران زندگی صرف کارهای دیگر بکنند و با ذهنی و جسمی خسته و فرسوده سراغ انجام کارهای فرهنگی بروند.
وی با اشاره به برخی علل و دلایل پایین بودن سطح مطالعه گفت: علت اصلی پایین بودن سطح مطالعه در کشور ما ناشی از ناآشنایی و عادت نداشتن به مطالعه از کودکی است.
وی اظهار کرد: چنانچه فرزندان ما از کودکی شوق به خواندن پیدا کنند و در آنها انگیزه مطالعه کردن به وجود بیاید و مطالعه را جزئی از زندگی خود بدانند بدون شک در هر دوره از زندگی و به هر طریق ممکن مطالب مورد نیاز را به دست آورده و مطالعه خواهند کرد.
حجت الاسلام آل هاشم ادامه داد: اگر بخواهیم کتاب و کتابخوانی را در بین اقشار مختلف مردم گسترش بدهیم باید به این مسئله به عنوان یک برنامه بلند مدت توجه کنیم چراکه پرداختن به فعالیتهای مقطعی در این حوزه راه به جایی نخواهد برد.
وی تاکید کرد: باید سعی کرد مطالعه به صورت کیفی مد نظر قرار گیرد و این امر پایه و بنیانی استوار در هر برنامه اصولی و آموزشی قلمداد شود و به صورت شعاری و تبلیغاتی انجام نشود.
حجت الاسلام آل هاشم با اشاره به اهمیت کتاب و مطالعه از دیدگاه اسلام گفت: اسلام دینی است که با کتاب و کتابت عجین شده و معجزه پیامبر اسلام نیز کتاب قرآن است و این دین مبین به انحاء مختلف انسانها را به کتاب و کتابخوانی تشویق، ترغیب و سفارش کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری همواره به مساله کتاب و کتابخوانی تاکید دارند و در کمتر عصری و کمتر کشوری شاهد چنین رهبری کتابخوان، ‌اهل فضل و فرهنگ و علاقمند به مطالعه هستیم .
امام جمعه تبریز تاکید کرد: هر گاه که روح معنویت در پیکره کتاب دمیده شود و کلمات به صورت هنرمندانه در کنار هم قرار بگیرند درجه تاثیرگذاری و ماندگاری آن به شدت افزایش می‌یابد؛ جامعه‌ برای ماندگاری خود نیاز به انتشار اندیشه و تفکر دارد و این اهل قلم هستند که برای حیات مادی و معنوی جامعه قدم برمی‌دارند.
وی با مهم خواندن برگزاری رویداد فرهنگی جایزه کتاب سال، گفت: جایزه کتاب سال می‌تواند برای شناسایی و معرفی نویسندگان با استعداد و ارتقاء ‌سطح کیفی در نشر استان، حمایت و تشویق مولفان، مترجمان، مصححان و متخصصان کتاب و ارتقای فرهنگ جامعه و حفظ استقلال و هویت فرهنگی مفید باشد و باید با جدیت در سالهای آتی هم برگزار شود.
نماینده ولی فقیه در استان، اظهار امیدواری کرد این رویداد ضمن تداوم در برگزاری پیش‌درآمدی برای گسترش افزون‌تر در صنعت نشر این خطه باشد.
حجت‌الاسلام آل هاشم ضمن قدردانی از برگزاری کنندگان این رویداد، گفت: نباید فراموش کرد که تبریز از دیرباز یکی از حوزه‌های مهم مسائل علمی و ادبی کشور بوده و بزرگان بسیاری را در خود پرورش داده است و جایزه کتاب سال می‌تواند در حوزه کتاب این شهر را به جایگاه درخشان خود بازرساند و ما باز در این استان شاهد حضور جعفری‌ها،‌سبحانی‌ها، امینی‌ها، طباطبایی‌ها، خاقانی‌ها،‌ اعتصامی‌ها و شهریارها باشیم.
در این آیین از برگزیدگان چهارمین دوره جایزه کتاب سال آذربایجان‌شرقی تجلیل شد.
این رویداد فرهنگی با همکاری معاونت اﻣﻮر ﻓﺮﻫﻨگی وزارت ﻓﺮﻫﻨﮓ و ارﺷﺎد اﺳﻼمی و ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﻛﺘﺎب و ادبیات ایرانیان، و با هدف شناسایی و معرفی نویسندگان فعال و ارتقای سطح کیفی نشر استان، حمایت و تشویق مولفان، مترجمان و مصححان و متخصصان کتاب استان، ارتقاء فرهنگ جامعه اسلامی و حفظ و استقلال و هویت فرهنگی برگزار شد.
انتهای پیام/
سهم پایین کتاب در سبد اقتصادی خانواده ها نگران کننده است خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار