معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛

شیوع کرونا باعث شتاب همه‌گیری ایدز شد

1401/09/20 - 17:14 - کد خبر: 82931 نسخه چاپی

نصر: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه طی دو سال اخیر پیشرفت اقدامات پیشگیرانه ایدز بنا به دلایلی دچار تزلزل شد، گفت: شیوع ویروس کرونا و بحران های جهانی همه گیزی ایدز را شتاب بخشید.

به گزارش نصر، حسین حقائی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: داده‌های جهانی نشان می‌دهد که طی دو سال اخیر همه‌گیری کووید ۱۹موجب شد پیشرفت اقدامات انجام شده در راستای پایان‌یابی به همه گیری اچ آی وی دچار تزلزل شود و در نتیجه جان میلیون‌ها نفر در معرض خطر قرار بگیرد و از آنجائی که انتقال از طریق رفتارهای پرخطر جنسی در حال افزایش است، اتخاذ تدابیر مناسب جهت افزایش بیماریابی و ارائه آموزش‌های لازم در بین آحاد مردم را الزامی کرده است.
وی اظهار داشت: برای کنترل اپیدمی در جامعه باید ۹۰ درصد افراد مبتلا شناسایی شده و ۹۰ درصد افراد شناسایی شده تحت درمان ضد ویروسی قرار گیرند و در ۹۰ درصد افراد تحت درمان نیز بار ویروسی آنقدر کاهش یابد که غیرقابل اندازه‌گیری شود و این مهم تنها در صورتی میسر می‌شود که این افراد از بیماری خود مطلع باشند و برای دریافت خدمات مراقبت و درمان تمایل و به این خدمات دسترسی داشته باشند و خدمات را به صورت مستمر دریافت کنند.
حقائی با بیان اینکه کسانی که با سرنگ و سرسوزن‌های مشترک تزریق می‌کنند، کسانی که با افراد با احتمال ابتلاء به اچ آی وی روابط جنسی بیشتری دارند و از راه‌های پیشگیری استفاده نمی‌کنند و افرادی که بیماری مقاربتی داشته باشد با احتمال بیشتری ممکن است در روابط جنسی به عفونت اچ آی وی مبتلا شوند، یادآور شد: نوزادان مادران مبتلا به HIV نیز اگر مادر تحت درمان نباشد، ممکن است مبتلا شوند.
وی با تاکید بر اینکه ویروس اچ آی وی در روابط معمولی و اجتماعی منتقل نمی‌شود، ادامه داد: امروزه مهمترین استراتژای کنترل اپیدمی اچ آی وی شناسایی، مراقبت و درمان مبتلایان به بیماری است، چراکه دارو باعث کاهش ویروس در خون و ترشحات می‌شود تا در صورت تماس اتفاقی با خون و ترشحات افراد مبتلا، ویروسی برای انتقال وجود نداشته باشد.
حقائی تمرکز بر ارتقای «پیشگیری» و «تشخیص» را یک ضرورت مهم در مبارزه با بیماری ایدز دانست.
وی با بیان اینکه ایدز یک بیماری عفونی ویروسی است و مخصوص گروه خاصی نیست، اظهار کرد: ایدز یک بیماری عفونی است که اگر عامل آن وارد بدن فرد شود، می‌تواند به بیماری مبتلا شود؛ ویروس درون گلبول‌های سفید خون و ترشحات جنسی وجود دارد و هر کسی که با ویروس در تماس باشد، می‌تواند مبتلا به عفونت اچ آی وی شود.
حقائی گفت: از زمان ورود ویروس اچ آی وی به بدن تا زمانی که گلبول‌های سفید، آنتی بادی بر علیه آن ترشح می‌کنند بین ۲ هفته و گاه تا ۳ ماه طول می‌کشد که در این زمان علیرغم اینکه ویروس درون بدن فرد موجود می‌باشد، اگر فرد آزمایش هم بدهد جواب منفی خواهد بود که به این مدت زمان " دوران پنجره " می‌گویند.
وی افزود: توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که در دوره پنجره، علیرغم آلودگی، هنوز تست‌های آزمایشگاهی مثبت نشده است؛ بنابراین هیچ گاه وجود یک آزمایش منفی دلیل قطعی برای عدم ابتلاء فرد نیست و به تواترهای زمانی مشخص، باید مجدداً مورد مشاوره و آزمایش قرار گیرد.
حقائی با اشاره به اینکه هنوز نیاز اساسی شامل انجام اقدامات لازم جهت مبارزه با ویروس اچ ای وی، پایان دادن به انگ و تبعیض، افزایش آگاهی و بهبود کیفیت زندگی افرادی که با ویروس زندگی می‌کنند، تأمین نشده است ، اضافه کرد: انگ و تبعیض سبب پنهان کاری و ایجاد باورهای غلط در این زمینه شده و موجب طرد افرادی که با این ویروس زندگی می‌کنند، می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شناسایی تعداد ۴۹۵ مبتلای به ویروس اچ آی وی تا انتهای سه ماهه دوم سال جاری در آذربایجان شرقی خبر داد و اظهار داشت: بر اساس آمارهای کشوری تا پایان سال ۱۴۰۰ در مجموع ۴۳ هزار و ۷۲۵ نفر افراد مبتلا به AIDS/HIV در کشور شناسایی و ثبت شده‌اند که اغلب آنها مرد هستند و حدود ۴۲ درصد افراد مورد انتظار نیز شناسایی شده‌اند.
انتهای پیام/
شیوع کرونا باعث شتاب همه‌گیری ایدز شد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار