خبر/

وزیر بهداشت خواستار افزایش همکاری‌های بین بخشی برای پویایی جمعیت شد

1401/09/12 - 23:40 - کد خبر: 82142 نسخه چاپی

نصر: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انجام عمده تکالیف قانونی این وزارتخانه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: مجری این قانون تنها وزارت بهداشت نیست بلکه اجرای آن نیازمند کار بین بخشی است.

به گزارش نصر، بهرام عین اللهی روز شنبه در پانزدهمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از تهدیدهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران، سالمندی جمعیت و آن هم به دلیل سیاست های نادرست دهه های گذشته در کشور بوده و در حالیکه نرخ رشد جمعیت بیشتر از چهار درصد بوده، در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار نداریم.
وی با تاکید بر لزوم همراهی رسانه ها در اجرای قانون جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: رشد جمعیت در درجه اول نیاز به یک کار فرهنگی و فرهنگسازی در جامعه دارد چراکه اگر تمام زیرساخت ها و سخت افزارها ایجاد شود اما فرهنگسازی صورت نگیرد، به موفقیت نمی رسیم.
عین اللهی با اشاره به رونمایی از سامانه ملی باروروی سالم، گفت: هدف از راه اندازی این سامانه، ارائه خدمات مفید، موثر و به موقع به زوجین و مادران باردار است. با ایجاد این سامانه، خدمات رسانی به مادران باردار بهتر انجام می شود و مادران باردار می توانند در سراسر کشور از کمک ها و تسهیلات آن، بهره مند شوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: پرونده الکترونیک سلامت در سامانه ملی باروری سالم در نظر گرفته شده که یکی از ارکان سلامت الکترونیک است. این سامانه از ابتدا تا پایان بارداری می تواند به مادران باردار کمک کرده و از ناهنجاری های جنینی، پیشگیری کند.
وی با بیان اینکه تمام امکانات وزارت بهداشت برای اجرای قانون جوانی جمعیت بسیج شده است، گفت: در حال حاضر ۲۸ پروژه مرکز درمان ناباروری در ۱۵۹ هزار متر مربع و یک هزار و ۵۹۹ تخت، ۱۳ پروژه بلوک زایمانی با ۱۵۰ تخت و ۲۹ هزار متربع و ۱۶ پروژه تسهیلات زایمانی در ۱۸ هزار متربع در حال ساخت است.
عین اللهی تصریح کرد: در دولت سیزدهم، بیمه ها فعال شده اند و مادران باردار به صورت کاملا رایگان، تحت پوشش قرار می گیرند و بسیاری از خدمات مورد نیاز آنها، مشمول بیمه است.
وزیر بهداشت از قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت به عنوان یکی از اقدامات مناسب یاد کرد و افزود: امیدواریم با تلاش همه کمیته های این قرارگاه به رسالت اصلی و کارکرد آن برسیم؛ چراکه زمان زیادی را از دست داده ایم و پنجره جمعیتی ۶ تا هفت ساله را پیش رو داریم بنابراین باید با اقدامات بین بخشی در دستگاه های اجرایی به پویایی جمعیت در آینده کمک کنیم.
وی همچنین در حاشیه این نشست با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی، گفت: در این قانون همه دستگاه ها تکالیفی به عهده دارند. متاسفانه کشور به سمت سالمندی پیش می رود و نیاز است دستگاه های مختلف برای اجرای این قانون، پای کار بیایند.
عین اللهی گفت: برای تحقق سیاست های جمعیتی باید دسترسی زنان باردار و شیرده به خدمات بهداشتی و درمانی آسان و ارزان شود که در این راستا، سامانه ملی باروری سالم امروز رونمایی شد و دارای امکانات پیشرفته و متصل به پرونده الکترونیک سلامت است.
وزیر بهداشت یادآور شد: زنان باردار از ابتدای بارداری تا زمان شیردهی می توانند از خدمات این سامانه استفاده کنند که موجب سهولت در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، آزمایش های مورد نیاز، مراکز تصویربرداری می شود و سلامت جنین و غربالگری نیز در این سامانه به درستی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه خدمات سلامت در قالب سامانه ها ارائه خواهد شد، افزود: یکی از وظایف ما، هوشمندسازی است. در پزشکی خانواده نیز به هوشمندسازی توجه داریم و سامانه هایی از این دست دارای ابزارهایی است که ارائه خدمات را تسریع و دریافت اطلاعات برای برنامه ریزی و سیاستگذاری در نظام سلامت را تسهیل می کند.
انتهای پیام/
وزیر بهداشت خواستار افزایش همکاری‌های بین بخشی برای پویایی جمعیت شد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار