با هدف ارج نهادن به پیشکسوتان صورت گرفت

برگزاری نخستین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت کفش تبریز

1398/09/08 - 23:39 - کد خبر: 8003 نسخه چاپی

نصر: با هدف ارج نهادن به پیشکسوتان و نهادیه کردن فرهنگ تجلیل در جامعه، نخستین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت کفش کلانشهر تبریز در تالار اندیشه ائل گلی برگزار شد.

به گزارش نصر، در این همایش محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی،  ایرج شهین باهر شهردار کلانشهر تبریز،  کریم صادق زاده عضو هیئت رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر تبریز، علیرضا جباریان فام رئیس اتحادیه کفاشان تبریز، حسن یوسف زاده رئیس انجمن کفش تبریز، جمعی از تولیدکنندگان و فروشندگان و فعالان صنعت کفش تبریز، پیشکسوتان و خانوادهایشان حضور داشتند.

هدف از برگزاری همایش پیشکسوتان
در ابتدای این همایش، عین اله حسین زاده دبیر نخستین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت کفش تبریز با تشکر از حضور شهردار تبریز، دبیر اجرایی خانه کارگر، نماینده مردم تبریز و مسئولان صنعت کفش تبریز گفت: این همایش برای اولین بار به شکل منسجم و با محوریت پیشکسوتان با هدف ارج نهادن به مقام ارزشمند پیشکسوتان صنعت کفش تبریز با حمایت شورای اسلامی و شهرداری کلانشهر تبریز، خانه کارگر تشکیلات تبریز، اتحادیه کفاشان تبریز و انجمن کفش تبریز و همچنین حمایت برخی شرکت ها ترتیب یافته بود که جا دارد از حمایت های بی دریغ شهردار تلاشگر و مدیرکل روابط عمومی شهرداری و همچنین دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات تبریز و ریاست اتحادیه کفاشان تبریز و انجمن کفش تبریز کمال تشکر را داشته باشم.
حسین زاده، افزود: صنعت کفش تبریز با ارزش افزوده و اشتغال زایی بالا به عنوان یکی از مشاغل ریشه دار و قدیمی کشور از جایگاه ممتازی در بین صنایع برخوردار بوده و در سالهای اخیر توانسته به عنوان یک شغل مهم در کشور مطرح گردد که این امر در سایه تلاش های استادکاران مجرب که در این راه موسفید کرده اند به دست آمده است.
وی با تاکید بر اینکه پیشکسوتان به عنوان سرمایه های گرانقدر باید مورد تکریم و احترام قرار گیرند، تصریح کرد: این همایش در راستای تکریم و تجلیل از تلاش های شبانه روزی موسفیدان صنعت کفش تبریز و اهمیت دادن به خدمات پیشکسوتان و همچنین تشویق و رغبت جوانان به شغل کفاشی برگزار گردید که امیدواریم توانسته ایم فرهنگ تجلیل را در جامعه نهادینه کرده باشیم.   
این فعال رسانه ای و پژوهشگر حوزه چرم و کفش، ادامه داد: متاسفانه فرهنگ غلطی که در جامعه ایران رواج یافته است، تجلیل از افراد فرهیخته فرهنگی ‰ هنری- صنعتی ‰ اقتصادی و ...  بعد از فوت آنها است که این همایش به نوعی یک نابوشکنی و تجلیل از افراد در زمان حیاتشان بوده که بتوانیم از استادان بنام هنر ‰ صنعت کفش تبریز تجلیل کرده و اهمیت پیشکسوتان به نسل جوان را نشان بدهیم تا به این شغل رغبت داشته و روی آورند.
حسین زاده با اشاره به اینکه این همایش توسط ماهنامه سراسری همگام با اصناف و پایگاه خبری کفش نیوز به عنوان دبیرخانه همایش برنامه ریزی و اجرا گردید، اضافه کرد: این همایش به صورت سالیانه در آذرماه هر سال برگزار خواهد شد و انشالله در کنار این همایش، همایش کارآفرینان جوان صنعت کفش تبریز برای تجلیل از جوانان کارآفرین شامل تولیدکنندگان و فروشندگان جوان این صنعت هم برگزار خواهد شد.
وی در خاتمه از حمایتهای همه حامیان مالی و حامیان معنوی و همچنین انعکاس اخبار این رویداد از سوی خبرنگاران و رسانه های جمعی استان و کشور تقدیر و تشکر کرد.

ساماندهی کفاشان در منطقه چوخولار تبریز
کریم صادقزاده تبریزی سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر تبریز هم در این همایش، گفت: شهرداری تبریز با همکاری شورای اسلامی شهر تبریز با تملک منطقه چوخورلار در مرکز شهر تبریز قصد دارد با ساماندهی کفاشان در این منطقه کمک شایانی به این صنعت کهن در کلانشهر تبریز داشته باشد.
وی افزود: طبق برنامه ریزی انجام‌شده شهرداری تبریز با تملک بیش از ۲.۵ هکتار از اراضی این منطقه در مرکز شهر تبریز قصد دارد با احداث کارگاه های کوچک و فروشگاه عرضه از تولید به مصرف را به معنی واقعی در بافت مرکزی شهر معنی ببخشد.
دبیر کمیسیون سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: از نظر واحد تولیدی اتحادیه کفاشان تبریز بعنوان بزرگترین اتحادیه تولیدی کشور است ولی متاسفانه یکی از چالش های عمده واحد های تولیدی جذب منابع انسانی است چراکه متخصصی برای فعالیت در عرصه کفش وجود ندارد.
صادقزاده  در خاتمه با اعلام اینکه صنعت چرم و کفش تبریز به عنوان یک مزیت صنعتی پیشینه دار در این شهر است گفت: باید برای بهبود وضعیت این صنعت تصمیم های متناسبی با وضعیت فعلی اتخاذ شود تا مانع از ایجاد بحران در این صنعت شود.

کفش دست دوز تمام چرم تبریز، کیفیت و  استاندارد لازم را دارد
سعیدی نماینده مردم تبریز،آذرشهر،اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: کفش تولید داخل که توسط استادکاران ایرانی تولید می شود، با کیفیت‌تر و ارزان‌تر از مشابه خارجی است و کفش های تولیدکنندگان تبریزی همطراز و حتی فراتر از استانداردهای کفش های تولید شده در ایتالیا و اروپا است که با قیمتی کم تر و کیفیت بالاتر به بازار عرضه می شوند.
وی افزود:  صنعت کفش تبریز به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی بوده و نباید از صنعت کفش داخلی غفلت کنیم و بنده با توجه به بررسی و بازدیدهایی که از واحدهای تولیدی کفش تبریز داشته ام به جرات می توانم بگویم که در بین کالاهای ایرانی یکی از معدود کالاهایی که دارای کیفیت بسیار بالا بوده،کفش تبریز است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کفش هایی که به صورت دست دوز تمام چرم نیز در تبریز تولید می شوند و هم کفش هایی که به صورت کارگاهی و ماشینی تولید می شوند، هردو از کیفیت و استاندارد لازم برخوردارند و رقیب جدی برای کفش‌های اروپایی به حساب می‌آیند.
سعیدی در خاتمه با تشکر از برگزارکنندگان این همایش آن را اقدامی مبارک در جهت تجلیل از تلاش های استادکاران و تلاشگران صنعت کفش تبریز دانسته و گفت: برگزاری چنین همایش هایی برای معرفی بیشتر پتانسیل ها و از طرفی برای حل مشکلات این صنعت فرصت خوبی است تا مسئولان محترم نسبت به اطلاع و حل مشکلات صنعت ریشه ای کفش اقدام نمایند.

۹۵  درصد کفش تمام چرم دست دوز در تبریز تولید می شود
علیرضا جباریان فام رئیس اتحایده کفاشان تبریز هم در این همایش گفت: ۹۵ درصد کفش‌های تمام چرم کشور در تبریز تولید می‌شود و بیش از ۶۰ درصد تولید کفش کشور در تبریز اتفاق می‌افتد.
وی افزود: هم‌اکنون ۴هزار و ۵۸۰واحد تولیدی در صنعت کفش در تبریز فعالیت می‌کنند و اتحادیه کفاشان تبریز به عنوان بزرگ‌ترین اتحادیه تولیدی کشور شناخته می‌شود که در سال ۹۵ به عنوان اتحادیه برتر و نمونه کشور انتخاب شده است و در حال حاضر هم گام های اساسی برای توسعه این صنعت برداشته شده است.
رئیس اتحادیه کفاشان تبریز با بیان اینکه ۴۰ هزار نفر در تبریز به صورت مستقیم در صنعت کفش فعالیت می‌کنند و بیش از 110 هزار نفر نیز در این شهر از این صنعت ارتزاق می کنند، تصریح کرد:  الحمدالله کفش دست دوز چرم تبریز در سال گذشته ثبت ملی شده که تلاش داریم تا امسال یا حداکثر سال آینده آن را ثبت جهانی کنیم که در این رابطه نیازمند حمایت مسئولان ملی و محلی هستیم.
جباریان، ادامه داد: در سال های گذشته حدود 600 نفر در تبریز در تولید کفش دست دوز فعالیت داشتند که اکنون این تعداد به کمتر از 50 نفر رسیده و اگر نتوانیم این صنعت را به نسل آینده انتقال دهیم فقط خاطره ای از آن باقی خواهد ماند که برگزاری این همایش اقدامی مبارک و قابل تحسین در جهت ارج نهادن به پیشکسوتان و استادکاران است.
وی در خاتمه گفت: امیدواریم با حمایت بیشتر مسئولان کشوری و استانی شاهد رونق بیشتر و توسعه صنعت کفش تبریز باشیم.

صنعت کفش؛ صنعت ریشه دار تبریز
 ایرج شهین باهر شهردار کلانشهر تبریز هم در این همایش با ابراز خرسندی از حضورش در جمع خانواده بزرگ صنعت کفش تبریز گفت: صنعت کفش تبریز به عنوان یک صنعت قدیمی هویت و معرف صنعت تبریز بوده و استادکاران توانمند با دست های چیره دست خودشان هنر می آفریند که باید قدردان زحمات این عزیزان بود.
وی افزود: برگزاری این همایش اقدامی خوب و ارزشمند برای معرفی پتانسیل صنعت کفش تبریز و نشان دادن توانمندیهای صنعتگران این صنعت ریشه ای می باشد که بنده قدردان تلاش ها و زحمات دبیرخانه همایش و همه عوامل اجرائی این همایش هستم.
دکتر شهین باهر در خاتمه گفت: بنده به نوبه خودم آماده هرگونه حمایت لازم در جهت معرفی بیشتر این صنعت و کمک به احیای صنعت کفش دست دوز تمام چرم تبریز هستم تا شاهد رونق و گسترش تولید آن و رسیدن به صادرات و کسب بازارهای اروپائی باشیم.

این گزارش حاکی است؛ در این همایش به 12 تن از پیشکسوتان صنعت کفش تبریز و دو تن از پیشکسوتان که از دنیا رفته اند،  تندیس و لوح تقدیر و شال بند پیشکسوتی اهدا و از خانواده پیشکسوتان فوت شده هم  تجلیل به عمل آمد و در حاشیه این همایش از اولین کارت پستال این صنعت تحت عنوان ماندگاران کفش تبریز که شامل تصاویر پیشکسوتان و تیمچه ها و بازار کفاشان بود نیز رونمایی شد.

انتهای پیام/

برگزاری نخستین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت کفش تبریز نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار