مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان؛
آذربایجانغربی در صنایع غذایی و تبدیلی جزو استانهای برتر کشور است
نصر: مدیرکل صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان عرصه تولید فرآورده های غذایی اظهار کرد: آذربایجان غربی با دارا بودن ۳۰۰ واحد صنایع غذایی دارای پروانه بهره برداری معتبر و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای ۱۲ هزار نفر در بیشتر زمینه های فرآوری صنایع غذایی در رتبه های برتر کشور قرار دارد.
به گزارش نصر، عبدالحمید سرتیپی در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان عرصه تولید فرآورده های غذایی که به همت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در سالن همایش های آن معاونت برگزار گردید گفت: آذربایجان غربی با دارا بودن ۳۰۰ واحد صنایع غذایی دارای پروانه بهره برداری معتبر و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای ۱۲ هزار نفر در بیشتر زمینه های فرآوری صنایع غذایی در رتبه های برتر کشور قرار دارد.
وی ضمن تبریک روز جهانی غذا به تمام فعالان عرصه تولید مواد غذایی افزود: صنایع غذایی موجود در استان از نظر تولید بسیار متنوع بوده و شامل صنایع تبدیلی کشاورزی اعم از کنسانتره، آبمیوه و پوره، کنسرو، رب گوجه فرنگی، بسته بندی خشکبار، عرقیات و اسانس، بسته بندی های گوشت و مرغ و کشتارگاه های صنعتی دام و طیور و فرآورده های گوشتی(سوسیس و کالباس)، کارخانجات آرد، لبنیات، کارخانجات شکر از چغندر قند و واحد های قندریزی، شیرینی، کیک و شکلات و .... میباشد.
سرتیپی تصریح کرد: استان آذربایجان غربی به دلیل پتانسیل کشاورزی در برخی از صنایع تبدیلی دارای رتبه در کشور میباشد به طوریکه این استان با وجود ۱۹ واحد کنسانتره میوه با ظرفیت ۱۰۹ هزار تن رتبه یک کشوری از نطر تعداد و ظرفیت را دارا است، همچنین با ۲۷ واحد پوره ی میوه با ظرفیت ۷۷ هزار تن از نظر تعداد و تولید در رتبه یک، در زمینه تولید قند از شکر توسط ۷۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۴۸۰ هزار تن رتبه یک، در صنعت آبمیوه توسط ۳۳ واحد با مجموع ظرفیت ۲۸۲ هزار تن رتبه ۲ کشور، در تولید شکر از چغندر قند توسط ۵ واحد صنعتی با ظرفیت ۳۳۵ هزار تن رتبه ۲ کشور، در تولید رب گوجه فرنگی توسط ۳۰ واحد صنعتی با ظرفیت ۷۲ هزار تن رتبه سوم و در تولید آرد توسط ۱۸ واحد آرد سازی با ظرفیت نزدیک به یک میلیون تن در سال رتبه ۴ کشوری را دارا می باشد.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: صنعت غذا صنعت انرژی بری نیست اما با این وجود میتوان در حوزه انرژی با اعمال ملاحظاتی آسیب های زیست محیطی را کاهش داد مصرف آب به دلیل شستشوی میوه در صنعت غذا بالاست ولی میتوان این آب را بازیافت کرد و مورد استفاده مجدد قرار داد که این مهم در صرفه جویی و مدیریت سبز در صنعت غذا با توجه به محدودیتهای منابع آب بسیار مهم است.
سرتیپی خاطرنشان کرد: استفاده از بسته بندی های تجزیه پذیر و سبز با محیط زیست از دیگر موارد در تولید مواد غذایی است که باید مورد توجه قرار گیرد متاسفانه در حال حاضر در حدود ۶۰ درصد از کل پلاستیک های تولید شده در جهان برای بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود که این پلاستیک های تجزیه ناپذیر، اثرات جبران ناپذیری به محیط زیست و سلامت انسان دارد.
در پایان این همایش از واحدهای موفق در تولید صنایع غذایی استان تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/
خبرگزاری برنا