مدیر عامل شرکت ملی پست مطرح کرد:
پایین بودن سرانه پستی کشور در مقایسه با سایر کشورها
نصر: مدیر عامل شرکت ملی پست گفت: سرانه پستی کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر پایین است و در این زمینه کشور فقیری هستیم.
به گزارش نصر، محمود لیایی - مدیر عامل شرکت ملی پست - در نشست خبری به مناسبت روز پست با اعلام پایین بودن سرانه پستی کشور ما اظهار کرد: سرانه پستی در کشور چین یکهزار و 800 ، آمریکا حدود یک هزار و 200 و اروپا ۸۰۰ و ۹۰۰ است درحالی که در ایران سرانه پستی هفت است که از این عدد ۳/۳ متعلق به پست است که عدد پایینی است.
وی با بیان اینکه ۱۷۰ خدمات پستی ارایه می کنیم که مردم با تعداد کمی از آنها آشنا هستند تصریح کرد: با تنوع بخشیدن به آن مردم را با تسهیلات خدمات پستی آشنا کنیم تا سبب رونق آن شویم.
وی در ادامه تاکید کرد: مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، مشکلاتی است که شرکتهای دولتی سایر کشورها هم با آن روبه رو هستند، بنابراین در تمام دنیا یکسان است.
لیایی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته در زمینه کرونا، همکاران این شرکت هم با این مساله دست و پنجه نرم میکنند، تصریح کرد: پست در دوران کرونا ۲۸ نفر از همکارانش را از دست داده است که جا دارد از آنها یاد کنیم. علاوه بر تلفات عمده همکاران ما به دلیل خدماترسانی در روزهای کرونا متحمل ضرر و زیان جانی هم شدند و در بستر بیماری بودند و اگر دچار بیماری می شدند هم بار توزیع بر دوش همکاران دیگر بود.
مدیر عامل شرکت ملی پست در ادامه سخنانش تأکید کرد: با توجه به ایجاد این فضا در کشور تلاش میشود بحث سختی کار کارکنان پست به صورت قانون مطرح شود و از مزایای آن بهره مند شوند.
لیایی در پاسخ به سوال با ایجاد محدودیت در اینترنت چه میزان مرسولات پستی کاهش پیدا کرده است گفت: شرکت ملی پست هم متاثر از این مسیله ضرر کرده است و یک سوم کسب و کارهایی که توسط پست انجام میشد از دست رفته است؛ در گذشته گفته شده بود مردم کسب و کارهای خود را بر بستر پلتفرمهای ایرانی انجام دهند تا در چنین مواقعی متحمل ضرر نشوند.
لیایی تأکید کرد: ما یک کسب و کار حاکمیتی هستیم بنابراین کسب و کار اولویت ما نیست بلکه خدمت گذاری در اولویت است. بنا این است با راه اندازی سرویس ها و خدمات جدید بتوانیم خدمت گذار خوبی باشیم. هرچند ما شرکت درآمد- هزینه ای هستیم و مکلفیم متناسب با درآمدی که کسب میکنیم، هزینه کنیم اما اوولیت این است که دولت به عنوان رقیب بخش خصوصی نیست و باید تا جایی که توان است کاهش تصدی گری را داشته باشیم و بخش خصوصی هم متناسب با اصل ۴۴ هم خیلی از فرآیندهایی که دراختیارمان است و شاید بهرهوری بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی میشود را برون سپاری کنیم به سمت بخش خصوصی.
وی افزود: تمام تلاشمان این است که به سمت پلتفرم شدن حرکت کنیم و بستری را فراهم کنیم تا بخش خصوصی بتواند در قالب آن بستر خیلی از خدماتی که ما درحال حاضر به مردم ارائه می شود با سرعت بیشتر و هزینه کمتر ارائه کنند؛ عمده کشورهای پیشرفته دنیا هم بخش خصوصی آنها حرف اول را در حوزه پستی می زند.
مدیرعامل شرکت ملی پست درباره روند اصلاح تعرفهها اظهار کرد: انتظاری که ما از واقعی سازی تعرفهها داشتیم محقق نشد. طبق مصوبهای که دی ماه سال گذشته داشتیم، منتظر بودیم پس از ابلاغ تعرفهها خدمات خود را ارائه کنیم، این بلاتکلیفی ضر زیادی برای پست ایجاد کرد زیرا باید از ابتدای کار برنامه و بودجه خود را مبتنی بر تعرفه های رسمی تعیین کنیم.
وی ادامه داد: اصلاح تعرفهها تا چهارم خرداد سال ۱۴۰۱ معلق ماند و در نهایت چهارم خرداد بین ۲۰ تا ۴۰ درصد مجاز شدیم طبق مصوباتی که کمیسیون تنظیم مقررات مشخص کرده بود افزایش دهیم؛ این بلاتکلیفی همچنان باقی مانده اما وعدههایی دادهاند که در اسرع وقت به صورت کامل مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات پیاده سازی و اجازه آن را به ما بدهند.
همچنین در ادامه این نشست حسن عمیدی- مدیرکل دفتر ارتباطات و امور بینالملل شرکت ملی پست- درباره برنامه ها این شرکت به مناسبت روز جهانی پست اظهار کرد: هفته پست از روز گذشته شروع شد و شرکت ملی پست میزبان پنج هزار نفر از متصدیان باجه استان تهران بود و جشن بزرگ کارمندان شرکت ملی پست را اجرا شد که مخصوص خانوادههای آن ها بود همچنین از فردا برنامههای متعددی را در سراسر کشور داریم.
وی افزود: فردا صبح ساعت ۱۰ افتتاحیه نخستین اینو تکس پست در جزیره کیش برگزار می شود و تا به الان نزدیک به ۴۷ استارتاپ پستی حضور پیدا کردند و محصولات و دستآورد های حوزه فناوری پستی را به نمایش خواهند گذاشت همچنین از دیگر اقدامات ویژه این شرکت همزمان با جام جهانی، تمبرهای فوتبالی است که فردا در جزیره کیش برگزار می شود.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا