رئیس سازمان انرژی اتمی:

از پلاسما و دستگاه‌های پرتودهی برای جلوگیری از بروز آفات محصولات کشاورزی استفاده خواهد شد

1401/06/28 - 14:18 - کد خبر: 75351 نسخه چاپی

نصر: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: استفاده از دستگاه‌های پرتودهی و همچنین استفاده از پلاسما می‌تواند از بروز آفت در محصولات کشاورزی جلوگیری کند و نرخ ماندگاری آنها را افزایش دهد.

به گزارش نصر، محمد اسلامی در همایش ملی سلامت پسته که صبح امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: امنیت غذایی و سلامت جامعه به هم مرتبط است. اقتصاد، معیشت و توسعه بهره‌وری واژه‌های پرتکراری هستند ولی مهم این است که نگاه سیستمی داشته باشیم و یک تفکر را به صورت پایدار نهادینه کنیم و اعتمادسازی اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: فناوری هسته‌ای دامنه بسیار گسترده‌ای دارد و می‌تواند به صورت موثر در خدمت جامعه باشد. همکاران ما در دو بخش به صورت موازی در یکسال گذشته نتایج تحقیقات را به سمت تجاری سازی و صنعتی سازی پرسرعت پیش بردند، به نحوی که توسعه کاربرد پرتوهای سامانه‌ تولید گاما که می‌تواند از  بروز آفات کلیه محصولات کشاورزی و غلات را با پرتودهی جلوگیری کند و نرخ ماندگاری آنها را افزایش دهد، یکی از اقدامات ما است.
اسلامی اضافه کرد: با توجه به هماهنگی‌های لازم و مطالعات جامع 12 قطب پرتودهی را در کشور پیش بینی کردیم. تعاملات لازم انجام شد. با بخش خصوصی نیز مذاکره صورت گرفت و ساخت‌و تولید دستگاه‌ها با مشارکت دانش‌بنیانی‌ها در حال انجام است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به رونمایی از دو سامانه این سازمان که مرتبط به بخش کشاورزی است گفت: در حقیقت پرتودهی به محصولات برای جلوگیری از بروز آفات گام اول اقدامات است و گام دوم نیز  پیشگیری و سم زدایی با پلاسما خواهد بود.
اسلامی افزود: اولین دستگاه پلاسما را برای آفلاتوکسین در ۲۰ فروردین‌ماه رونمایی کردیم. با مذاکرات انجام شده با استانداری کرمان و انجمن پسته اولین سامانه را نیز در رفسنجان به کار خواهیم گرفت تا به صورت عملیاتی آن را در اختیار صادر کنندگان و تولیدکنندگان پسته قرار دهیم.
وی در ادامه گفت: با استفاده از پلاسما در دو بخش هم خود محصول و هم آب و خاک می‌توانیم آفت پذیری را از بین ببریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان گفت: رقابت در بخش تولید میان کشورها جدی است.پسته با اقلیم ما سازگار است و  افزایش تولید و صادرات حق مردم و تولیدکنندگان است و باید همه جوره از آن حمایت شود. باید فناوری‌های نوین را در اختیار فعالان بخش قرار دهیم تا با مانعی مواجه نشوند.
انتهای پیام/
از پلاسما و دستگاه‌های پرتودهی برای جلوگیری از بروز آفات محصولات کشاورزی استفاده خواهد شد خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار