به گزارش نصر، فرشسنگ موزاییکی میدان شهید بهشتی روزگاری به عنوان نمادی از فرهنگ و هویت اجتماعی تبریز معرفی شده و مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی بود. به مرور زمان و به دلیل بیتوجهی و نگهداشت ناشایست این میدان، شاهد فرسودگی و شکست برخی از موزاییکهای این اثر هنری بودیم.
در کنار این موضوع، بیتوجهی به ساماندهی این میدان، موجب بروز آسیبهای اجتماعی در محل و نارضایتی شهروندان شده بود.
توجه به مطالبات مردمی و حفظ هویت تبریز یکی از شعارهای یعقوب هوشیار شهردار تبریز در بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری است.
همچنین تغییر رویکرد شهرداری از خدماتی به رویکرد اجتماعی، تأکید شهردار تبریز در دیدارهای مختلف با نخبگان و ائمه جماعات مناطق دهگانه در قرارهای خدمت است. در همین راستا نیز شهرداری منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز، مرمت و ساماندهی آثار تاریخی سطح منطقه ۸ را بر اساس مطالبات مردمی و تأکید شهردار تبریز در دستور کار قرار داده است.
اولویت شهرداری مطنقه ۸ تبریز رسیدگی به مطالبات مردمی مبنی بر ساماندهی میدان شهید بهشتی و پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی در این محل است.
شهردار منطقه ۸ تبریز در گام نخست، دفتر کار خود را در این میدان و پروژه مستقر کرده و هر روز پیگیر امور اجرایی ساماندهی بزرگترین فرش موزاییکی جهان است.
رضا جانفشان نوبری در این خصوص میگوید: پروژه ساماندهی میدان شهید بهشتی یکی از مهمترین پروژههای عمرانی شهرداری منطقه ۸ است که به منظور جداره سازی و ساماندهی بدنه داخلی میدان، بعد از تخریب دیواره های ناپایدار قبلی، عملیات رابیتس کاری و نماکاری سنگی دیواره ها را آغاز کرده و بعد از اتمام دیوار کشی در فضاهای داخلی زیر پله ها سرویس بهداشتی، اتاق مادر و کودک و نمازخانه احداث و در اختیار شهروندان گرامی قرار خواهد گرفت.
وی اضافه میکند: به دلیل بی توجهی و عدم نگهداری شایسته بخشی از فرش موزاییک میدان به مرور زمان تخریب شده بود که به منظور مرمت و ساماندهی فوری این اثر هنری، عملیات مرمتی این فرش سنگی را آغاز کردهایم.
شهردار منطقه ۸ تبریز خاطرنشان میکند: از ماه گذشته با کار جهادی اقدام به ساماندهی میدان شهید بهشتی کرده و دهها پروژه ساماندهی در میدان شهید بهشتی انجام دادهایم و در فاز جدید اقدام به مرمت و ساماندهی فرش سنگی این میدان به وسعت ۶۰۰ مترمربع کرده ایم که در کمترین زمان ممکن اقدام به مرمت و نوسازی سنگفرش داخلی میدان خواهیم کرد.
وی ادامه میدهد: بعد از مرمت و ساماندهی فرش سنگی داخل میدان اقدام به ثبت جهانی این فرش سنگی به عنوان اولین و بزرگترین فرش سنگی جهان با طرح فرش اصیل تبریز خواهیم کرد تا این اثر هنری را به جهانیان بشناسانیم.
جدارهسازی، تعبیه باکسهای گل و گیاه، فعالسازی آبنمای میدان، ساماندهی نقاط آسیبدیده فرشسنگ شهید بهشتی اهم اقدامات شهرداری منطقه ۸ در این میدان است که جان تازهای به این میدان بخشیده است.
تعویض چراغهای شکسته، تعمیر سقف کاذب، احیای آبنماها، نورپردازی، نرده کشی ضلع جنوبی و شمالی میدان دیگر اقدامات شهرداری منطقه ۸ تبریز در این میدان است.
پس از ورود مدیریت شهری تبریز به پروژه ساماندهی میدان شهید بهشتی و بهبود وضعیت اجتماعی در این محل و حضور خانوادهها، به نظر میرسد رضایت شهروندان در رسیدگی به مطالباتشان حاصل شده باشد و با تکمیل این پروژه در دو تا سه ماه آتی، میدان شهید بهشتی تبدیل به برند گردشگری تبریز در مرکز شهر خواهد شد.
انتهای پیام/