مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:
پیشبینی رشد ۲۰ درصدی تولید پنبه در کشور
نصر: مجری طرح پنبه پیشبینی کرد که امسال حدود ۳۰۰ هزار تن وش پنبه برداشت شود و در حالی که میزان برداشت پارسال ۲۵۰ هزار تن بوده، افزایش ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش نصر، ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی از کاهش ۱۵ درصدی واردات پنبه در پنج ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: پنبهکاران نگران واردات بیرویه هستند درحالیکه این موضوع کنترلشده است و آن را رصد میکنیم.
وی با اشاره به فصل برداشت پنبه یادآور شد: پیشبینی میکنیم حدود ۳۰۰ هزار تن وش پنبه امسال برداشت شود و این در حالی است که میزان برداشت پارسال 250 هزار تن بوده و افزایش 20 درصدی را نشان میدهد.
هزارجریبی با اشاره به خرید بالاتر از خرید تضمینی در بازار این محصول، یادآور شد: در صورت نیاز دولت به این مهم برای خرید ورود پیدا خواهد کرد.
وی بابیان اینکه برداشت بهتازگی در استان گلستان و قسمتی از خراسان رضوی آغازشده است، گفت: معمولاً برداشت تا اواسط زمستان ادامه دارد.
هزارجریبی با اشاره به اینکه برداشت بهتازگی در گلستان و قسمتی از خراسان رضوی آغازشده است، تصریح کرد: معمولاً برداشت تا اواسط زمستان ادامه دارد.
به گفته مجری طرح پنیه وزارت جهاد کشاورزی، میزان عملکرد در واحد سطح محصول پنیه پارسال دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار بوده امسال پیشبینی میکنیم این میزان به دو هزار و 700 کیلوگرم در هر هکتار برسد.
وی همچنین تامین بذر یارانهای را از دیگر عوامل افزایش تولید محصول پنبه عنوان کرد و افزود: بذرهای دلینته داخلی پنبه 2.5 برابر بیش از سال گذشته تأمین و با نصف قیمت در اختیار کشاورزان قرارگرفته و مابقی بذر مورد نیاز استاندارد نیز از طریق واردات تأمین شده است.
هزارجریبی کاهش قیمت ۴۵ درصدی کودهای پایه را از علل دیگر افزایش تولید عنوان کرد و یادآور شد: بهاندازه کافی هورمونهای تنظیمکننده رشد پنبه تأمین و در اختیار کشاورزان قرارگرفته است؛ هورمونهای برگریز پنبه نیز در حال تامین شده که برای برداشت مکانیزه و دستی قابلاستفاده است.
وی بابیان حدود ۳۰ درصد کشت پنبه به همت بخش خصوصی و با کشت قراردادی انجام میشود، گفت: بخش خصوصی ازجمله صنایع نساجی، کارخانجات پنبهپاککنی، تعاونیهای تولید و سایر فعالان عرصه پنبه کشت قراردادی این محصول را انجام میدهند و قسمتی از نهادهها و مساعدتهای مالی (امکانات کشت) توسط مجریان که کشت قراردادی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
هزارجریبی همچنین از ایجاد یکصد سایت الگویی ترویجی پنبه و برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران، کشاورزان و کارشناسان با هماهنگی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی خبر داد و گفت: آفات پنبه نیز با همکاری سازمان حفظ نباتات مورد پایش قرارگرفته است.
وی با اشاره به اینکه معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی پنبه را جزو 8 محصول مورد حمایت این وزارتخانه اعلام کرده است، یادآور شد: برای سال زراعی جدید نیز تسهیلات یارانه دار برای تأمین کمباین پنبه، تجهیز، نوسازی کارخانهها پنبهپاککنی و کارخانجات تولید بذر تصویب و در صورت تأمین اعتبار پرداخت میشود.
وی در پایان گفت: در شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات کشاورزی نیز مقررشده به کشاورزان نو ورود پنبهکار مشوقهای تشویقی اختصاص یابد.
انتهای پیام/
نصر