معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش مطرح شد:

اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری؛ هفته آخر شهریور ماه

1401/06/15 - 10:02 - کد خبر: 74042 نسخه چاپی

نصر: معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور با ابراز امیدواری برای تعیین تکلیف حذفیات کنکور ۱۴۰۲ در جلسه آینده شورای سنجش و پذیرش دانشجو، از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در هفته آخر شهریور ماه خبر داد.

به گزارش نصر، آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ طی چهار روز و از روز چهارشنبه (هشتم تیر) با مشارکت یک میلیون و ۱۷۶ هزار نفر داوطلب واقعی برگزار شد و با احتساب داوطلبانی که در دو گروه هنر و زبان‌های خارجی شرکت کردند، برای یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۰۰ نفر کارت ورود به آزمون صادر شد که ۶۴ درصد آنها زن و ٣۶ درصد مرد و بیشترین تعداد شرکت‌کننده در گروه علوم تجربی بود.
نتایج اولیه آزمون سراسری ۱۱ مرداد و دفترچه راهنمای انتخاب رشته ۱۴ مرداد روی درگاه سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد. انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ از ۱۷ مرداد آغاز شد و تا ۲۴ مرداد ادامه داشت و به زودی شماری از دانش‌آموزان امروز در کسوت دانشجو سر کلاس‌های درس حاضر می‌شوند.
حسن مروتی در گفت‌وگو درباره حذفیات کنکور سال ۱۴۰۲ گفت: درباره حذفیات کنکور منتظر نظر آموزش و پرورش هستیم. آموزش و پرورش ضرایب دروس را مشخص کرده و ما هم ضرایب آزمون را مشخص کرده‌ایم. در خصوص این موارد باید تبادل نظر شده و بعد در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مطرح شود. آن زمان است که ضرایب قطعی می شود البته تغییر زیادی نخواهد داشت.
وی بیان این که حذفیات زیادی نخواهیم داشت، افزود: منتظر هستیم که آموزش و پرورش به ما اعلام کند و بر اساس آن، در طرح سوالات این حذفیات را مدنظر قرار دهیم. امیدواریم در جلسه آینده شورای سنجش و پذیرش دانشجو این موضوع نهایی شود.
معاون امور آزمون های سازمان سنجش کشور افزود: بزرگترین حذفیات که برای کنکور داشتیم، دروس عمومی هستند که جزو سوابق آموزش و پرورش قرار گرفته اند و فقط از دروس اختصاصی امتحان گرفته می شود.

یک تا ۱۰ سال محرومیت از کنکور برای متقلبان/استفاده یا عدم استفاده از وسایل میزان مجازات را تعیین می‌کند
مروتی درباره برخورد با داوطلبانی تقلب آنها تایید شده است، گفت: افرادی که از آنها ابزار و وسایل تقلب گرفته و در واقع تقلب آنها محرز شده است، بین یک تا ۱۰ سال بر اساس قانون می توانیم آنها را از شرکت در آزمون سراسری محروم کنیم.
وی توضیح داد: البته میزان محرومیت از کنکور بستگی به این دارد که آیا این افراد از وسیله استفاده کرده‌ یا نکرده اند یا در حین استفاده وسیله گرفته شده یا این که آن وسیله خاموش بوده که این موارد به دقت توسط هیات‌های بدوی و کارشناسان حقوقی مورد بررسی قرار می گیرند و حکم هر کدام فرق خواهد کرد.

علوم تجربی سکان‌دار تقلب‌ها/۹۵ درصد تقلب‌ها در گروه آزمایشی علوم تجربی
وی درباره این که بیشتر در چه گروه آزمایشی تقلب صورت گرفته است، توضیح داد: بالای ۹۵ درصد فقط در گروه آزمایشی تجربی تقلب صورت گرفته است و در گروه های دیگر بسیار کم بوده است.
مروتی درباره تعیین تکلیف افرادی که کارنامه آنها صادر نشده است نیز گفت: این افراد کسانی هستند که شبهه در تقلب داشتند به همین دلیل کارنامه آنها صادر نشده است.

مهر ماه زمان برگزاری آزمون مجدد برای رتبه‌های شبهه‌دار کنکور
مروتی در ادامه به داوطلبانی که رتبه‌های شبهه‌دار دارند و به نتایج آزمون آنها شبهه وارد شده بود نیز گفت: داوطلبانی که نتایج آزمون آنها با سوابق تحصیلی شان یا کنکورهای گذشته فرق دارد یا منطبق بر کلید تقلب باشد، شبهه در نتیجه آزمون دارند که از آنها مجددا آزمون گرفته می شود که ممکن است در یک یا چند درس باشد و بعد از امتحان مجدد درباره آنها تصمیم گیری می شود.
معاون امور آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور افزود: سعی ما این است که در مهرماه امتحان مجدد گرفته شود تا آنهایی که رفع شبهه می شوند، بتوانند به کلاس‌ها شرکت کنند.

استفاده از امتیاز هیات علمی برای انتقال به دانشگاه محل سکونت والدین لغو شده است
معاون امور آزمون های سازمان سنجش کشور درباره وضعیت انتقال فرزندان هیات های علمی به دانشگاه های محل سکونت والدین خود هم گفت: فرزندان هیات های علمی قبلا از امتیازی به عنوان جابه‌جایی استفاده می کردند یعنی فرزندان هیات های علمی باید در یک رشته ای در دانشگاهی قبول می شدند و بعد می توانستند به دانشگاه محل سکونت والدین خود منتقل شوند و در کنار خانواده و در محل کار پدر یا مادر مشغول به تحصیل شوند که دیوان عدالت اداری آن را لغو کرد و مجددا آن را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل کردیم و این شورا هم باز آن را رد کرد و امسال ما چیزی به عنوان امتیاز هیات علمی نداریم.
وی درباره مصوبه کنکور هم اظهار داشت: این مصوبه، قانون شده است و ما اجراکننده هستیم و نظری هم در این باره نمی دهیم. در واقع به طور کمال و تمام تلاش خود را می کنیم که این قانون اجرا شود.

برای بهتر برگزارشدن کنکور باید سوابق تحصیلی به موقع به سنجش ارسال شود
مروتی گفت: برای بهتر برگزار شدن آزمون سراسری باید تمام لوازم این کار آماده باشد. مثلا سوابق آموزش و پرورش حتما به موقع به دست ما برسد که اگر این سوابق به موقع ارسال نشوند، می تواند در کارها اختلال ایجاد کند. کسانی که سابقه تحصیلی ندارند باید حتما سابقه تحصیلی برای آنها ایجاد شود؛ باید مقدمات این کار فراهم شود تا آنهایی که می خواهند ترمیم سوابق تحصیلی داشته باشند، بتوانند به راحتی در آزمون های مربوطه شرکت کنند. 
معاون امور آزمون های سازمان سنجش کشور در مورد دو بار برگزار شدن کنکور در یکسال نیز اظهار داشت: این که مقداری تنش کنکور به این طریق کاهش یافته است و افراد تنها یکبار در سال افراد کنکور نمی دهند و تمام سرنوشتشان در این یک سال تعیین نمی شود، خوب است و امیدوارم که تمام لوازم و اقدامات آن را با هم بتوانیم فراهم کنیم تا به ثمر برسد.
انتهای پیام/
اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری؛ هفته آخر شهریور ماه خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار