یادداشت/
سامسونگ غول تکنوژی (از صادرات ماهی خشک تا محبوبترین گوشی های همراه)
نصر: لی بیونگ چول در خانواده ای ثروتمند متولد شد، به دانشگاه رفت ولی در میانه راه تحصیل را کنار گذاشت.
لی بیونگ چول تنها با 30 هزار وون (حدود 27 دلار) سامسونگ را با عنوان یک شرکت بازرگانی مستقر در تایگو (یک شهر در کره) در اول مارس سال 1938 بنیان نهاد. این شرکت کوچک در ابتدا تنها 40 کارمند داشت و به عنوان یک فروشگاه مواد غذایی و صادر کننده ماهی خشک شده کره ای و همچنین رشته فرنگی، فعالیت می کرد.
سامسونگ خیلی زود رشد کرد و در سال 1947 به شهر سئول گسترش یافت، اما هنگامی که جنگ کره آغاز گردید این شهر را ترک کرد. پس از جنگ، لی یک شرکت تصفیه شکر را در بوسان تاسیس کرد که چیل جدانگ نامگذاری شد. این شرکت زمینه ی فعالیت خود را در زمینه منسوجات گسترش داد و به بزرگترین کارخانه تولید پشم در کره تبدیل شد.
تنوع در زمینه های فعالیت، یک استراتژی برای رشد سامسونگ بود و این شرکت فعالیت خود را در زمینه های بیمه، اوراق بهادار و خرده فروشی نیز گسترش داد. شرکت سامسونگ پس از جنگ و با تمرکز بر صنعتی شدن، نقش ویژه ای در بازسازی کره داشت.
این شرکت در دهه 1960 با تشکیل چند بخش الکترونیکی وارد صنعت الکترونیکی شد. بخش های اولیه ی الکترونیکی شامل دستگاه های الکترونیکی سامسونگ، سامسونگ الکترومکانیک، سامسونگ کورنینگ و بخش نیمه هادی و مخابرات سامسونگ بود. شرکت سامسونگ، تاسیسات اولیه خود را در سال 1970 در شهر سووان کره جنوبی ساخت و از همانجا بود که شروع به تولید تلویزیون های سیاه و سفید کرد.
بین سال های 1972 و 1979، سامسونگ شروع به فروش ماشین لباسشویی کرده و نام شرکت به صنایع پتروشیمی سامسونگ و سپس به صنایع سنگین سامسونگ تغییر یافت. سامسونگ تا سال 1976، یک میلیون تلویزیون سیاه و سفید را به فروش رساند.
در سال 1977، شرکت سامسونگ شروع به تولید تلویزیون رنگی کرد و شرکت های سامسونگ کانستراکشن، سامسونگ فابن کمیکال و سامسونگ پرسیژن (که امروزه سامسونگ تک وین نامیده می شود) را راه اندازی کرد. تا سال 1978، سامسونگ 4 میلیون تلویزیون سیاه و سفید را فروخت و قبل از سال 1980، شروع به تولید انبوه اجاق مایکروویو کرد.
در سال 1980، سامسونگ وارد صنعت سخت افزار مخابرات شد. در ابتدا سوئیچ بورد تلفن و سپس سیستم های فکس و تلفن را ساخت و در نهایت به تولید تلفن های همراه پرداخت.
در طول دهه 1980، شرکت سامسونگ الکترونیکس سرمایه گذاری قابل توجهی را در تحقیق و توسعه انجام داد. در طول این مدت، سامسونگ الکترونیکس به پرتغال، نیویورک، توکیو، انگلستان، شهر آستین و تگزاس گسترش یافت.
در سال 1987، با فوت آقای لی بایگ چول، گروه سامسونگ به چهار گروه تجاری شامل الکترونیک، مهندسی، ساخت و ساز و محصولات پیشرفته تقسیم شد. خرده فروشی، موارد غذایی، موادشیمیایی،تدارکات، سرگرمی، کاغذ و مخابرات در گروه شینسه، گروه سی جی و گروه هانسول قرار گرفتند.
سامسونگ در طول دهه 1990 به عنوان یک شرکت بین المللی رشد کرد. بخش ساخت و ساز سامسونگ چندین پروژه ساخت و ساز برجسته از جمله یکی از برج های پتروناس مالزی، برج تایپه 101 در تایوان و برج خلیفه در امارات متحده عربی را اجرا کرد.
بخش مهندسی سامسونگ، شرکت سامسونگ تک وین را نیز در بر دارد. این شرکت تولید کننده صنایع هوا فضا است و موتورهای هواپیما و توربین های گازی را تولید می کند و قطعات مورد استفاده در موتورهای جت در هواپیماهی بوئینگ و ایرباس را تامین می کند.
در سال 1993، سامسونگ بر صنایع الکترونیک، مهندسی و مواد شیمیایی متمرکز شد. در سازماندهی مجدد، 10 شرکت تابعه را فروخت و شرکت را کوچک تر کرد. سامسونگ با تمرکز مجددی که بر صنایع الکترونیکی داشت، در تکنولوژی ال سی دی سرمایه گذاری کرد و در سال 2005 به بزرگ ترین تولید کننده پنل های ال سی دی در جهان تبدیل شد.
در سال 2006، شرکت سونی در تولید صفحه نمایش های ال سی دی با شرکت سامسونگ همکاری کرد. این امر مشکل فزاینده ای برای سونی شد که در پانل های ال سی دی بزرگ سرمایه گذاری نکرده بود. در حالی که این مشارکت پنجاه-پنجاه بود، سامسونگ یک سهم بیشتر از سونی داشت که به آن ها اجازه کنترل تولید را می داد. در پایان سال 2011، سامسونگ سهام شرکت سونی را خریداری کرد و کنترل کامل را در دست گرفت.
در سال های بعد، سامسونگ بر روی پنج کسب و کار اصلی از جمله تلفن همراه، الکترونیک و داروهای بیولوژیک (زیست داروها) متمرکز شد. در راستای سرمایه گذاری بر بخش داروهای بیولوژیک، سامسونگ یک سرمایه گذاری مشترک با شرکت بیوژن انجام داد و 255 میلیون دلار برای تامین توسعه فنی و ظرفیت تولید داروهای بیولوژیک در کره جنوبی سرمایه گذاری کرد. شرکت سامسونگ تقریبا 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری اضافی را برای پیگیری استراتژی رشد داروهای بیولوژیک و استفاده از مزایای سرمایه گذاری مشترک انجام داد.
همچنین سامسونگ به روند توسعه بازار تلفن همراه ادامه داده و در سال 2012 به عنوان بزرگ ترین تولید کننده تلفن های همراه شناخته شد. برای ماندن در صدر تولید کنندگان، سامسونگ 3 تا 4 میلیارد دلار را برای ارتقاء امکانات تولید نیمه هادی در شهر آستین تگزاس اختصاص داد.
سامسونگ در سپتامبر 2014 هدست Gear VR را معرفی کرد. Gear VR دستگاه واقعیت مجازی است که برای استفاده در گوشی گالکس نوت 4 طراحی شده است. همچنین در سال 2014، سامسونگ اعلام کرد که شروع به فروش فیبر نوری به شرکت تولید شیشه کورنینگ کرده است.
در سال 2015 سامسونگ بیشترین حق فروش را در بین شرکت های دیگری که در ایالات متحده بودند، کسب کرد و بیش از 7500 مجوز کاری در این سال به این شرکت اعطا شد.
سامسونگ در سال 2016 یک ساعت هوشمند برای تناسب اندام با نام Gear Fit 2 و همچنین هدفون بیسیم با نام Gear Icon 2 را روانه بازار کرد. در پایان همین سال، ساعت هوشمند Gear G3 معرفی شد. در اواخر سال 2017، این شرکت محصولات مختلفی از جمله گوشی گالکسی نوت 8 را عرضه کرد.
در حال حاضر، با موفقیت هایی که شرکت سامسونگ در صنایع الکترونیک کسب کرده است، این شرکت به عنوان یک پیشرو در فناوری شناخته شده و جزء 10 برند برتر جهانی است.
تاریخچه ی کاملی از فعالیت های مهم سامسونگ به تفکیک هر سال
1969- تاسیس شرکت صنایع الکترونیکی سامسونگ با مسئولیت محدود
1970-تولید تلویزیون های سیاه و سفید
1971-صادرات تلویزیون های سیاه و سفید به پاناما
1972-شروع تولید تلویزیون های سیاه و سفید برای بازار داخلی
1974- آغاز به تولید ماشین لباسشویی و یخچال1976-تولید یک میلیون تلویزیون سیاه و سفید1977-صادرات تلویزیون های رنگی،
تولید انبوه تلویزیون های رنگی، تملک بر شرکت صنایع نیمه هادی کره (Korea Semiconductor Co.
1978- تولید 4 میلیون تلویزیون سیاه و سفید (بیشترین میزان تولید تلویزیون سیاه و سفید در دنیا)، تاسیس اولین دفتر برون مرزی در ایالات متحده
1979- تولید انبوه اجاق های مایکروویو، توسعه ی دستگاه ضبط کاست ویدئو خانگی (VHS VCR)، تملک بر شرکت اطلاعات الکترونیکی کره (Electronics Information Co.)
1980- آغاز به تولید دستگاه تهویه مطبوع، راه اندازی مرکز تحقیق و توسعه در سووان، ادغام با شرکت صنایع نیمه هادی کره
1982-شرکت مخابرات کره به شرکت صنایع نیمه هادی و مخابرات سامسونگ تغییر نام داد، تولید 10 میلیون تلویزیون سیاه و سفید، تاسیس اولین شعبه تولیدی برون مرزی در پرتغال، انتقال صنایع نیمه هادی به شرکت اطلاعات الکترونیکی کره
1983- آغاز به تولید کامپیوترهای شخصی
1984-صادرات اولین دستگاه ضبط کاست ویدئو به ایالات متحده، تغییر نام شرکت به شرکت الکترونیکی سامسونگ با مسئولیت محدود، فروش بالغ بر یک تریلیون وون (واحد پول کره)
1986- توسعه سبک ترین و کوچک ترین نوار ویدئویی 4mm دنیا
1987- آغاز به کار بنیاد فناوری پیشرفته سامسونگ (SAIT: Samsung Advanced Institute of Technology) با هدف تحقیق و توسعه
1988- ادغام شرکت صنایع نیمه هادی و مخابراتی سامسونگ با شرکت الکترونیک سامسونگ و انتخاب صنایع نیمه هادی، مخابرات و وسایل خانه به عنوان خطوط اصلی کسب و کار
1989- تولید بیش از 20 میلیون تلویزیون رنگی
1991-توسعه گوشی تلفن همراه
1992- توسعه سیستم تلفن همراه، توسعه اولین DRAM 64 مگابایتی، تولید بیش از 10 میلیون ربات صنعتی، آغاز به تولید در چین
1993- توسعه اولین دستگاه ضبط دیجیتالی ویدئو (DVDR) توسط بنیاد فناوری پیشرفته سامسونگ
1994- توسعه اولین DRAM 256مگابایتی،تولید بیش از 30 میلیون اجاق مایکروویو
1995- توسعه اولین فناوری زمان واقعی MPEG-3 توسط بنیاد فناوری پیشرفته سامسونگ
1996- توسعه DRAM 1 گیگابایتی، تولید انبوه DRAM 64 مگابایتی
1997- توسعه اولین تلویزیون 30 اینچی با تکنولوژی TFT-LCD
1998-دستیابی به بالاترین سهم بازار دنیا در تولید تلویزیون TFT-LCD، آغاز به تولید انبوه اولین تلویزیون دیجیتالی دنیا، توسعه تلویزیون با صفحه نمایش کاملا تخت، توسعه اولین DRAM سینکرون 128 مگابایتی و حافظه فلش 128 مگابایتی
1999-توسعه اولین تلویزیون سه بعدی TFT_LCD در دنیا، توسعه تلفن اینترنتی بیسیم (تلفن هوشمند)، راه اندازی اولین تلفن موبایل MP3
2000- ثبت فروش بیش از 100 میلیون واحد تلویزیون رنگی در مجموع
2001- آغاز به تولید انبوه دستگاه حافظه فلش 512 مگابایتی، ایجاد بازی های رایانه ای جهانی، تاسیس مرکز مدیریت طراحی
2002- کسب رتبه اول در حافظه فلش، دستیابی به فروش بیش از 10 میلیون واحد برای گوشی های تلفن همراه SGH-T100 که در سال 2002 عرضه شده بود.
2004-تاسیس کارخانه تولیدی LCD در تانگ جیونگ، تاسیس مرکز تحقیق و توسعه System LSI در چین
2005- حامی مالی رسمی تیم چلسیا انگلیس، توسعه اولین فلش مموری 50 نانومتری 16 گیگابایتی ناند
2006- توسعه اولین فلش مموری 40 نانومتری 32 گیگابایتی ناند و حافظه DRAM 50 نانومتری 1 گیگابایتی، حامی مالی رسمی بازیهای پارالمپیک، کسب رتبه اول سهم بازار جهانی در تولید تلویزیون
2007- حامی رسمی فناوری المپیک
2008- تاسیس کارخانه تولید تلویزیون در روسیه
2009- توسعه اولین DRAM 40 نانومتری، کسب رتبه ی 19 برای ارزش برند سامسونگ در بین برندهای برتر جهان
2010-خرید شرکت تجهیزات پزشکی مدیسون، کسب رتبه اول فروش در بین شرکت های الکترونیکی دنیا، تولید انبوه حافظه فلش 64 گیگابایتی 3-bit NAND کلاس 20 نانومتری، ادغام با شرکت تصویربرداری دیجیتالی سامسونگ، راه اندازی گوشی های هوشمند گلکسی با سیستم عامل اندروید
2011- آغاز به ساخت کارخانه تولیدی 7.5G LCD در شهر سوژو چین
2012- کسب رتبه 9 جهانی در بین 100 برند برتر با ارزش برند برابر با 9/32 میلیارد دلار آمریکا، انتقال کسب و کار مربوط به LCD به تلفن های همراه سامسونگ
2013- ارائه ی گالکسی S4 در بازارهای جهانی، آغاز به تولید انبوه اولین DRAM قابل حمل 4 گیگابایتی 20 نانومتری با سرعت فوق زیاد
2014-کسب رتبه 7 جهانی ارزش برند در بین 100 برند برتر دنیا، ارائه ی گالکسی نوت اج که اولین گوشی هوشمند با لبه ی صفحه نمایش خمیده در دنیا است و همچنین ارائه ی ساعت هوشمند Gear S که اولین دستگاه بیسیم با ویژگی ارتباط 3G است، افتتاح کارخانه جدید صنایع نیمه هادی در شهر شیان چین، ارائه ی اولین تلویزیون UHD با ابعاد 105 اینچ با صفحه نمایش خمیده در جهان، ارائه ی اولین تلویزیون UHD با ابعاد 85 اینچ بدون قاب جهان
2015- کسب رتبه اول در بازار جهانی تلویزیون برای 10 سال متوالی، پرده برداری از دستگاه اسلیپ سنس (دستگاه نظارت بر خواب فرد که باعث بهبود وضعیت خواب می شود.)، ارائه ی ساعت هوشمند Gear S2، پرده برداری از گوشه های گالکسی S6 و گالکسی S6 اج با لبه های خمیده در هر دو سمت
2016- معرفی طرحی برای خرید شرکت بین المللی هارمن، عرضه ی گالکسی S7 و گالکسی S7 اج در بازارهای جهانی، آغاز به تولید انبوه سریع ترین DRAM جهان
2017- خرید شرکت بین المللی هارمن، آغاز به تولید انبوه در کارخانه جدید صنایع نیمه هادی در شهر پیونگ تک کره جنوبی، ارائه ی گالکسی S8، S8+ و نوت 8، ارائه ی تلویزیون های QLED و Frame در بازارهای جهانی، عرضه ی اولین صفحه نمایش سینمایی LED، کسب رتبه 6 در بین برترین برندهای جهان اولین سری سامسونگ , سری s نام دارد که اولین گوشی این سری گلکسی اس نام دارد و به روز ترین سری اس galaxy s 22ultra نام دارد .
محسن پاکزاد
انتهای پیام/
نصر