معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی:

نقش مردم در سند تحول دولت اساسی است

1401/06/07 - 11:21 - کد خبر: 73131 نسخه چاپی

نصر: معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی گفت: در سند تحول دولت مردمی، نقش مردم یک نقش اساسی است و حالت شعاری ندارد و صحبت از این است که چگونه در اداره کشور به سمت مردم‌محوری بیشتر و مردم‌پایگی در مدیریت حرکت کنیم.

به گزارش نصر، جهانبخش سلمانیان در گفت‌وگو به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت اظهار کرد: همه ساله از دوم الی هشتم شهریور ماه به‌ عنوان هفته دولت نامگذاری می‌شود که مناسبت آن، شهادت شهیدان رجایی و باهنر در هشتم شهریور ماه ۱۳۶۰ است.
وی ادامه داد: در هفته‌ی دولت غالباً علاوه‌بر نکوداشت مقام شهدای دولت، بزرگداشت مقام کارمند هم اتفاق افتاده و بازنمایی از اقدامات دولت از هفته دولت در سال گذشته در این هفته انجام و به اطلاع مردم می‌رسد.
وی افزود: امسال هم پیش از هفته دولت ستاد گرامیداشت هفته‌ی دولت در نهاد ریاست جمهوری شکل گرفت و هفته‌ی دولت امسال «دولت مردم» نامگذاری شده و ایام هفته نیز نامگذاری شدند و به اطلاع ستادهای استانی رسیدند که متناسب با نام‌ها و شعار روزها، برنامه‌هایی برای این هفته تدارک دیده شد و به موازات ستاد مرکزی، ستادهای استانی به ریاست استاندار و به دبیری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری و به ریاست فرماندار در شهرستان‌ها شکل گرفت. 
سلمانیان خاطرنشان کرد: در این برنامه‌ریزی علاوه بر احصا عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف، برنامه‌هایی متناسب با نام‌های روزهای هفته ترتیب داده شد و نهادهای مختلف آن را برگزار کردند و پروژه‌های قابل افتتاح نیز در نظر گرفته شد و برآوردی از وضعیت پروژه‌ها احصاء و به اطلاع مردم و رسانه‌ها رسید.
وی اضافه کرد: در حوزه‌های دیگر اطلاع رسانی از طریق معاونت‌های استانداری، روابط عمومی و استاندار محترم انجام شد و در نشست با اصحاب رسانه، استاندار محترم به گوشه‌هایی از فعالیت‌های مختلف که انجام شده و انجام می‌شوند اشاره کردند.
وی گفت: حوزه عملکرد معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری اغلب مربوط به درون سازمان استانداری بوده و در رابطه با سایر نهادها نقش نظارت عالیه بر پشتیبانی سازمانی و اصلاح زیرساخت‌های اداری را دارا است که وظیفه‌ی اجرایی آن، بر عهده نمایندگی سازمان امور اداری و استخدامی در استان مستقر در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است؛ به‌ عنوان نمونه در رفع موانع اداری تلاش می‌کنیم با اصلاح بروکراسی‌های موجود، ساختار را تسهیل کنیم تا سایر معاونت‌های استانداری و دستگاهای مرتبط بهتر از پیش در زمینه‌ی کاریِ خود خدمت رسانی کنند که در این راستا اقداماتی انجام و چرخش‌هایی تحول‌آفرین پیش‌بینی شده است. 
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی یادآور شد: در حوزه‌ی بودجه با همراهی و همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی، سقف اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان را نسبت به سال گذشته بالا برده و درصد بهرمندی استان از منابع ملی را افزایش داده‌ایم و امیدوارم این ارتقاء در سال‌های آینده نیز روند رو به رشدی داشته باشد.
وی ادامه داد: در زمینه‌ی تحولات اداری، سه اقدام مهم انجام شد؛ راه‌اندازی سامانه شفافیت که از شعارهای دولت بود، در دستور کار قرار گرفت تا تمام قراردادهای اداری، حقوق، مزایا و بسیاری از مباحث در دید عموم مردم قرار گیرند که این سامانه اکنون راه‌اندازی شده است.
وی اظهار کرد: دومین مورد پیگیری تفویض اختیارات از تهران به استان‌ها بود که این فرآیند در تسهیل فعالیت سایر بخش‌ها موثر بوده و باعث کاهش حجم بوروکراسی در انجام امورات می‌شود؛ در این راستا در سال ۱۴۰۰ از مجموع ۲۰ دستگاه استانی ۷۷۵ اختیار از نهادهای مرکز به دستگاههای متناظر استانی تفویض شده‌اند که سهم اداره‌کل‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت و معدن، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و گمرک از همه بیشتر است و در سال ۱۴۰۱ نیز در حال احصاء اختیارات قابل واگذرای از ۴۰ دستگاه هستیم که در خود استانداری ۸۳ اختیار قابل واگذاری احصاء و به وزارت کشور منعکس شده‌اند. 
وی ادامه داد: سومین مورد اصلاح ساختار اداری بود که در راستای چابک سازی ادارات، حرکت و با همراهی و همکاری نمایندگی سازمان امور اداری و استخدامی، و با تکیه بر سند تحول دولت مردمی، فعالیت‌های تحولی آغاز کرده‌ایم.
سلمانیان متذکر شد: در حوزه‌ی آموزش، پژوهش و فناوری، تجمیع یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها که برای امر پژوهش تخصیص داده شده است را دنبال کردیم و با اعمال تغییراتی در کارکرد کارگروه آپفن به عنوان بازوی پژوهشی شورای برنامه‌ریزی استان، نسبت به تامین پژوهش‌های مورد نیاز ادارات استان اقدام کرده‌ایم و با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در این حوزه، پژوهش‌های سال ۱۴۰۱ منطبق بر نیازهای واقعی استان خواهد بود.
وی گفت: مورد بعدی در زمینه‌ی آی تی بود و در زمینه‌ی تحقق دولت الکترونیک کارهای خوبی انجام و چرخش‌های تحول آفرینی آغاز شده است که ۱۷۰۰ نقطه استان به شبکه دولت متصل هستند و پیش‌بینی می‌کنیم این امر تا ۲۵۰۰ نقطه افزایش یابد؛ تحقق دولت الکترونیک علاوه‌بر کاهش بروکراسی در فساد ستیزی و برقراری عدالت نیز موثر است‌چراکه نقش اعمال سلیقه در آن به حداقل می‌رسد.
وی افزود: در سند تحول دولت مردمی، نقش مردم یک نقش اساسی است و حالت شعاری ندارد و صحبت بر این است که چگونه نقش مردم را افزایش دهیم؛ سند تحول دولت مردمی برنامه‌ای را ارائه داده تا نقش مردم به‌عنوان پایه باشد و حرکت از دولت مردمی به سمت مردم پایگی شود که اساس سند تحول دولت مردمی است. 
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در حوزه‌ی امور دانش بنیان و علم و فناوری نیز اقداماتی در راستای برگزاری مجدد نمایشگاه رینوتکس پس از دو سال وقعه انجام شد و همچنین اقدامات لازم برای اصلاح ساختار منطقه ویژه فناوری ربع رشیدی نیز آغاز شد تا به جای موازی کاری با سایر دستگاه‌ها، نقش چترمانند و تسهیل‌گر در دانش بنیان کردن سایر نهادها داشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد: تبدیل وضعیت کارمندان به‌ویژه کارمندان شاهد و ایثارگر انجام و جزو اولین استان‌هایی بودیم که این مهم را به پایان رساندیم که علاوه‌بر ایجاد امنیت شغلی، نقش مهمی در تکمیل جایگاه‌ها و نقش‌های کارشناسی دارد.
وی در پایان تاکید کرد: احیا مجدد دبیر خانه کمیسیون ماده ۸۹ از اقدامات دیگر ما بود که در اداره امور اقتصاد و دارایی شکل گرفت و کار خود را در راستای ساماندهی ساختمان‌های ادارات آغاز کردیم که در این کمیسیون موارد را احصا و ساختمان‌های اداری از مجرای شورای برنامه‌ریزی استان سامان‌دهی می‌شوند.
انتهای پیام/
نقش مردم در سند تحول دولت اساسی است خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار