آغاز فصل جدید کاوش‌ها در قلعه ۸۰۰ ساله اوجان

1401/05/29 - 12:32 - کد خبر: 72074 نسخه چاپی

نصر: فصل ششم کاوش ها برای کشف بقایا و آثار به جا مانده قلعه تاریخی «اوجان» شهرستان بستان آباد در ۶۰ کیلومتری شرق تبریز، از تیرماه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

به گزارش نصر، قلعه تاریخی «اوجان» تنها نماد باقی مانده از شهر مدفون شده «اوجان»، یادگار  ایلخانیان در شهرستان بستان آباد است.
قلعه تاریخی «اوجان» سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی - صنایع دستی و گردشگری به عنوان پایگاه ملی ثبت شد.
این کاوش‌ها که با همکاری دانشگاه تهران و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام می‌شود، تاکنون طی پنج فصل به رهاسازی و آزادسازی اطراف قلعه منجر شده و فصل ششم کاوش‌ها در داخل قلعه نیز آغاز شده است.
تفاوت این مرحله از کاوش‌ها با مراحل قبلی، حضور دانشجویان باستان شناسی دانشگاه تهران و برگزاری دوره‌های عملی برای آنان در این قلعه تاریخی است.
شهر اوجان یکی از شهرهای آذربایجان در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بوده که در حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است، به‌طوری که غازان خان، پادشاه مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساخت و سازهایی انجام داده و آن را «دارالاسلام» نامیده است.
محوطه بزرگ تاریخی اوجان در جنوب شهر بستان‌آباد فعلی در غرب روستای اشرف آباد و در ساحل شرقی رودخانه «اوجان چای» و در مرکز چمن اوجان واقع‌ شده بود که در پی حوادث مختلف از جمله زلزله و جنگ‌های مختلف در حال حاضر از این شهر مهم آثار اندکی به‌جای مانده است.
شهر تاریخی «اوجان» در ۶۰ کیلومتری شرق تبریز از جمله نمادهای تمدنی سلجوقیان و ایلخانان مغول در حوزه معماری ایران زمین است که فصل جدیدی از کاوش های باستان شناختی برای بیرون آوردن آن از دل خاک در حال انجام است.
«اوجان» در زمان ایلخانان مغول، پایتخت ییلاقی سلاطین و امیران مغول بود، به طوری که در فصولی از سال، سلاطین، خاتون ها و شاهزادگان مغولی در این شهر استقرار می یافتند و چمنزار های اطراف شهر محل اتراق، مشق سپاهیان و نیز چراگاه احشام دولتی بود.
حال بعد از گذشته نزدیک به ۸۰۰ سال از آن تاریخ، باستان‌شناسان در تلاش هستند تا داده‌های جدید حاصل از پژوهش میدانی و بررسی‌های باستان‌شناختی در شهر تاریخی «اوجان» را با منابع مکتوب دوره ایلخانی مورد سنجش قرار دهند و یک گام دیگر برای معرفی این شهر بزرگ اسلامی بردارند.
انتهای پیام/
آغاز فصل جدید کاوش‌ها در قلعه ۸۰۰ ساله اوجان خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار