رئیس مرکز ملی فرش ایران:

ارتقای هنر صنعت فرش نیازمند حمایت‌های تسهیلاتی است

1401/05/07 - 22:06 - کد خبر: 69874 نسخه چاپی

نصر: رئیس مرکز ملی فرش ایران بر توجه بیشتر صندوق‌ها و دستگاه‌های مرتبط با تسهیلات از جمله صندوق کارآفرینی امید، مشاغل خانگی وزارت کار و تسهیلات کارا برای کمک به ارتقاء بهتر هنر صنعت فرش دستباف تاکید کرد.

به گزارش نصر، فرحناز رافع روز جمعه در جلسه بررسی راهکار برون رفت از رکود صادرات فرش هریس با بیان اینکه فرش دستباف آمیختگی صنعت و هنر است و میراثی برای جوانان آینده محسوب می‌شود، اظهار داشت: فرش دستباف یک میراث کهن ایرانی است و ایران را با هنر فرش دستباف و هریس را با فرش می‌شناسند .
وی با بیان اینکه فرش هریس جزو فرشهای هایی است که از لحاظ رنگ و نگار و بافت سنتهای روستایی و اصیل ایرانی منحصر به فرد است.گفت: در هریس هم کارگاههای متمرکز و هم غیرمتمرکز خانگی باید مورد پشتیبانی دولت قرارگیرد.
وی افزود: این پشتیبانی هم باید از لحاط رفاهی کارگران و بافنده ها و هم از لحاظ اقتصادی فروشندگان فرش باشد. 
رافع خاطرنشان کرد: حداقل برای شناساندان فرش هریس در صنعت توریسم باید یک نمایشگاه فرش کوچک مقیاس در فرمانداری شهرستان ایجاد شود.
وی گفت: احیای فرش هریس احیای شهرستان هست پس تمامی مسئولین منطقه باید دراحیای این صنعت هنری نهایت تلاش را بکنند و برای این کار نیاز به برگزاری جشنواره وهفته فرهنگی با عنوان هنر صنعت فرش هریس با مساعدت مرکز ملی فرش ایران هست.
 وی افزود: برای شناسنامه دارکردن فرش هریس و فعالیت در نمایشگاههای بین الملی مرکز ملی فرش ایران آماده حمایت از این هنر صنعت می باشد و برای بوم گردی برای شهرستان اگر نمایشگاه دایمی فرش هریس راه اندازی شود مرکز ملی فرش ایران حمایت مالی خواهد کرد. 
رئیس مرکز ملی فرش ایران موانع زنجیره ارزش فرش دستباف را عدم موجود زیرساخت بازاری ، توزیع مواد اولیه و حقوق و دستمزد تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: با توجه به امکاناتی که ایجاد شده درحال حاضر می توان بدون بیمه پایه تمامی بافندگان و تولیدکنندگان فرش را بیمه تکمیلی کرد .
فرهاد جلیلوند فرماندار هریس هم در این جلسه خواستار حمایت از بافندگان و تولید کنندگان  و شناسنامه دارکردن فرش هریس شد و گفت: فرش هریس باید درخود هریس بافته شود نه در سایراستانها یا کشورها به نام فرش هریس .
وی گفت: تاریخ فرش هریس باید احیا شود و دانشکده فرش هریس که چندین سال هست که تعطیل می باشد باید توسط دانشگاه هنرهای اسلامی استان مجدد احیا و فعال گردد تا بتوانیم این هنر صنعت را پابرجا نگه داشته و رونق دهیم.
احمد محرم زاده نماینده مردم اهر و هریس نیز ایجاد کارگاههای قالی بافی متمرکز برای احیای صنعت فرش هریس را ضروری دانست و گفت: در این راستا می توان از ظرفیت های مراکز علمی از جمله دانشگاه آزاد هریس و احیای دانشکده فرش و همچنین استفاده از مادران قالی باف برای آموزش در این مراکز استفاده کرد.
وی خواستار ایجاد اتحادیه صنفی تولیدکنندگان فرش هریس در این شهرستان شد و گفت: برای رونق فرش هریس با ایجاد اتحادیه صنفی می توان مستقیم فرش را از تولیدکننده و بافنده به دست مصرف کننده بدون واسطه با نازلترین قیمت رساند و در کنار رونق صنعت گردشگری در شهرستان ایجاد نمایشگاه دایمی فرش هریس ضروری است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران از تعدادی از کارگاه های تولید فرش هریس دیدن کرد.
انتهای پیام/
ارتقای هنر صنعت فرش نیازمند حمایت‌های تسهیلاتی است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار