معاون سازمان تأمیناجتماعی:
سازمان تأمیناجتماعی آماده مشارکت در طرح «دارویار» است
نصر: معاون درمان سازمان تأمیناجتماعی ضمن اعلام آمادگی کامل تأمیناجتماعی برای مشارکت در طرح «دارویار»، از تسویه مطالبات داروخانههای خصوصی و مستقل طرف قرارداد این سازمان تا انتهای سال ۱۴۰۰ و همچنین مطالبات مرتبط با نسخه الکترونیک تا انتهای خرداد ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش نصر، مهدی اسلامی درباره اجرای طرح دارویار اظهار داشت: در مرحله اول طرح دارویار، از ۱۳۹۱ قلم داروی تحت پوشش تأمیناجتماعی، با اعلام سازمان غذا و دارو ۱۰۴۰ قلم ذیل طرح دارویار قرار گرفته است. براساس این طرح مقرر شده که یارانه دارو به صورت مستقیم و از طریق پرداخت به سازمانهای بیمهگر و از جمله سازمان تأمیناجتماعی اختصاص یابد؛ به همین دلیل یارانه داروهای خارج از پوشش بیمهای نیز توسط سازمان برنامه و بودجه و با همکاری سازمان تأمیناجتماعی پرداخت میشود.
وی بر آمادگی کامل و همراهی سازمان تأمیناجتماعی در اجرای طرح دارویار تأکید کرد و گفت: از نظر تأمین زیرساختها و بستر فناوری هیچ مشکلی وجود ندارد و تنها موضوعی که در طرح دارویار باید همواره مورد توجه قرار گیرد، تأمین منابع پایدار برای این طرح توسط سازمان برنامه و بودجه است که امیدواریم با تأمین اعتبار لازم، شاهد اجرای موفق این طرح باشیم.
تسویه بخش عمده مطالبات داروخانهها
وی با بیان اینکه بخش عمده مطالبات داروخانهها تسویه شده و تنها بخشی از مطالبات مربوط به نسخ کاغذی که تبدیل به نسخه الکترونیک نشده و باید در مسیر مشخص قانونی بررسی و تأیید شود، باقی مانده است، افزود: درباره مطالبات مراکز دانشگاهی نیز با همکاری وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه در مسیر مشخصی در حال کار هستیم و امیدواریم به زودی این مطالبات نیز پرداخت شود. مطالبات حدود ۱۳ هزار مرکز پاراکلینیک طرف قرارداد سازمان تأمیناجتماعی نیز مطابق روال مشخص خود در حال پرداخت است.
معاون درمان سازمان تأمیناجتماعی همچنین گفت: اجرای طرح دارویار در سازمان تأمیناجتماعی در مرحله اول ماهانه حدود هزار میلیارد تومان و سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد داشت. در صورت وارد شدن داروهای خارجی و سایر داروهای باقیمانده و مدنظر سازمان غذا و دارو به این طرح، پیشبینی میشود که سالانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر به این هزینهها اضافه شود و در مجموع برای اجرای این طرح بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز خواهیم داشت که باید توسط سازمان برنامهوبودجه تأمین شود.
اسلامی تصریح کرد: کل بودجه بخش درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی در حال حاضر حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است و این سازمان در طرح دارویار تنها نقش همکاری و تسهیلگری دارد. تامین هزینه این طرح به طور کامل برعهده سازمان برنامه و بودجه کشور است.
موضوع تخصیص ارز ترجیحی به دارو از سال ۱۳۹۷ به مرحله اجرا درآمد که به واسطه این موضوع، مشکلات فراوانی در زنجیره تولید و توزیع دارو در صنعت داروسازی کشور ایجاد شد و به همین منظور در دولت سیزدهم تلاش برای اصلاح یارانه دارو و در واقع سیاستهای ارزی دارو انجام شده است.
دولت سیزدهم با همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمهها، طرح «دارویار» را به اجرا گذاشته است تا ضمن جلوگیری از قاچاق معکوس دارو، مانع آسیب به حوزه صنعت داروسازی شود و چرخه تامین و توزیع دارو نیز روند مطلوبتری داشته باشد.
در طرح «دارویار»، یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمهها به مصرف کننده نهایی تخصیص خواهد یافت، این اقدام در راستای سیاستهای کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمهای است.
توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهک ها از یارانه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایتهای بیمهای نبوده اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعب العلاج از مزایای اجرای طرح دارویار است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا