مدیرکل بازرسی وزارت کار مطرح کرد:

۷۰ درصد از حوادث به علت شرایط غیرایمنی اتفاق می افتد

1401/05/03 - 16:54 - کد خبر: 69537 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هشت هزار و ۹۳۰ حادثه در سال ۱۴۰۰ در بخش های مختلف در کشور داشتیم که بیشترین حوادث ۳۸ درصد مربوط به بخش صنعت و بخش ساختمان با ۳۶ درصد در رتبه دوم قرار دارد که بیشترین آسیب مربوط به حوادث ساختمانی است.

به گزاش نصر، احمدرضا پرنده روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حوادث ساختمانی رتبه نخست تعداد فوتی های حادثه حین کار را دارد افزود: به دنبال این هستیم که حوادث در این حوزه کنترل شود و یکی از راه های آن این است که مهندسان ناظر و پیمانکاران نکات ایمنی را جدی بگیرند و تخلفات را به شهرداری و سایر مراجع ذیصلاح اعلام کنند.
وی تصریح کرد: در حوزه کارگران ساختمانی، با انجمن های صنفی ساختمانی و تشکل های کارگری تفاهمنامه های بسیار خوبی در دو ماه اخیر منعقد شده و مشکلات کارگران این حوزه را احصا کردیم که باید به سمت ارائه خدمات شایسته و پیشگیری از حوادث در بخش ساختمانی برویم.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: حدود ۸۰۰ هزار نفر در حال حاضر در بخش ساختمان فعالیت دارند که مشمول بیمه هستند اما متاسفانه در سالهای گذشته برخی افراد که از اصنافی مثل طلا فروشی خود را کارگر ساختمان معرفی کرده بودند، از یارانه دولت استفاده می کردند که حذف شدند.
وی تاکید کرد: برای آموزش های ایمنی کارگران ساختمانی اعلام آمادگی کرده ایم و تمام ادارات استانی آماده هستند در حوزه ایمنی موارد کلیدی را به این کارگران آموزش دهند و کارگران نیز باید علاوه بر آموختن دوره های مهارتی، آموزش های ایمنی را هم طی کنند.
پرنده با بیان اینکه سعی داریم بسته ایمنی را در سطح کشور تهیه کنیم ادامه داد: باید کارگروه تخصصی ایمنی در سطح استان کرمان تشکیل شود و در ذیل آن کارگروه های مختلف فعالیت کنند که هر دستگاه حوزه خود را پوشش می دهد، بطور مثال در حوزه وزارت  تعاون کار و رفاه اجتماعی بحث صیانت و حفاظت از نیروی کار را دنبال می کند.
وی گفت: حوادثی که در جامعه اتفاق می افتد، آسیب های تلخی را به همراه دارد و هیچ اولویتی بالاتر از حفظ جان مردم نیست، وقتی حوادثی را که در سطح کشور رخ می دهد، تجزیه و تحلیل می کنیم، ۷۰ درصد از حوادث به علت شرایط غیرایمنی اتفاق می افتد که ۳۰ درصد به بی احتیاطی کارگر بر می گردد.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به تشکل های کارگری توصیه می کنیم همانطور راجع به میزان دستمزدها چانه زنی می کنند، برای حفاظت از جان کارگران نیز توجه کنند و در راستای حساس سازی کارفرماها و ایمن سازی کارگاه ها مشارکت کنند.
وی تصریح کرد: وزارت کار این آمادگی را دارد برای هر نقطه از کشور جلساتی برای مدیران، کارفرمایان و کارگران و با مشارکت انجمن های صنفی تشکل های کارگری تشکیل دهد و با استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آموزش های ایمنی را ارائه دهد.
پرنده تاکید کرد: پرداخت دیه های مسئولیت هیچ وقت نمی تواند جای از بین رفتن جان یک نیروی انسانی را بگیرد، اما کارفرما و مدیران اقتصادی نباید با تکیه بر بیمه مسئولیت، نسبت به جان کارگران خود بی توجه باشند و از لحاظ شرعی و وجدانی مسئولیت جان کارگر به عهده کارفرما است.
وی ادامه داد: باید شرکت های بیمه افراد طرف قرارداد را ملزم به رعایت نکات ایمنی کنند و اگر شرایط غیر ایمنی در محل کار و کارگاه وجود داشت از دادن بیمه مسئولیت خودداری کنند.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: البته باید تاکید کنم اکثریت کارفرمایان ما موارد ایمنی را رعایت می کنند و در تعداد کمی از کارگاه ها حوادث و اتفاقات را شاهد هستیم که همین تعداد هم باید به صفر برسد.
وی تصریح کرد: خود کارگران و تشکل های کارگری اگر ۳۰ درصد از سهم خود را در کاهش حوادث رعایت کنند از وقوع حوادث کم می شود و کارگران می توانند شرایط نا امین را به کارفرما و بازرسان اطلاع دهند.
پرنده بیان کرد: اثر کسانی که به لحاظ حوادث حین کار مانند بیماران قطع نخاع از کار افتاده می شوند، اثرات بسیار بدتری از افراد فوت شده برای خانواده و اطرافیان شان دارند و به همین دلیل با حساسیت ویژه برای استفاده از تمامی ظرفیت های کشور برای کاهش حوادث هستیم.
وی گفت: علت حوادث کار در کشور ما پیچیده و سخت نیست بلکه بسیار آسان قابل رفع است، بطور مثال در یک کارگاه ساختمانی که مهار یک بالابر در طبقه چهارم یک طناب ساده است که می تواند به سادگی با وسائل ایمن جایگیزین شود تا از حادثه ای اتفاق نیافتد.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه نباید از تخلفات به سادگی گذر کنیم تاکید کرد: از دست دادن منابع انسانی و مالی مهمترین تبعات حوادث در کشور است.
وی گفت: وزارت کار ۸۰۰ نفر بازرس کار در کشور دارد که بسیار کم است و بدنبال تامین نیروی بیشتر هستیم، هر چند افزایش بازرسان کار، مسائل ایمنی حل نمی شود مگر اینکه از مشارکت کارفرمایان استفاده کنیم.
وی افزود: باید به سمت اعتماد بین کارفرما و دولت برویم، کارگاه های پرخطر در اولویت بازرسی های قرار دارد و از دادگستری ها درخواست داریم چنانچه همکاران ما کارگاه های پر خطری را معرفی کردند برای پیشگیری از بروز خطر حتما همکاری و حمایت داشته باشند.
پرنده  با اشاره به فرا رسیدن ایام محرم و مراسم عزاداری تصریح کرد: مساجد، حسینیه ها، تکیه ها و گذرهایی که در آنها مراسم عزاداری برگزار می شود باید نکات ایمنی را رعایت کنند و مسئولان این مراسم ها نسبت به مسائل ایمنی در حوزه برق، آتش سوزی و سقوط از ارتفاع و غیره حتما توجه جدی داشته باشد تا اولویت حفظ جان افراد است.
انتهای پیام/
 ۷۰ درصد از حوادث به علت شرایط غیرایمنی اتفاق می افتد خبرگزاری عصرایران


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار