رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی:

جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد مذاکرات وین بر خلاف منافع ملی کشورمان پیش برود

1401/04/15 - 14:23 - کد خبر: 67791 نسخه چاپی

نصر: رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد مذاکرات وین بر خلاف منافع ملی کشورمان پیش برود.

به گزارش نصر، محمد حسین فرهنگی با اشاره به آخرین روند مذاکرات ایران در وین، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات بر مواضع خود تاکید کرده و اجازه نمی‌دهد مانند گذشته شرایط تنها به نفع خواسته‌های طرف مقابل پیش برود بدون آن که دستاورد خاصی برای کشورمان داشته باشد. این مسیری است که از زمان شکل گیری مجلس یازدهم آن را پیگیری کرده‌ایم و دولت نیز در همان مسیر حرکت می‌کند. از هنگامی که مجوز مذاکرات از سوی مقام معظم رهبری صادر شد (از اواخر دولت احمدی نژاد و سپس دو دوره دولت روحانی) شاهد بودیم که ایران تعهدات را پذیرفته اما طرف مقابل هیچ تعهدی را انجام نداده است.
وی خاطرنشان کرد: عقب نشینی ایران و انجام امور به دلخواه طرف مقابل به معنای مذاکره نیست بلکه دیکته کردن سیاست‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا محسوب می‌شود. طبیعی است چنین مذاکره و نتیجه‌ای نفعی به حال اقتصاد و روابط بین الملل ما ندارد و  دولت سیزدهم در رابطه با حفظ مواضع کشور در این مذاکره، سیاست درستی را در پیش گرفته است.
وی افزود: اوایل سال گذشته قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که بنا بر آن، فقط در صورتی وارد مذاکره می‌شویم که آثار و نتایجی برای ملت ما داشته باشد، لذا اگر طرف مقابل به یک جمع بندی رسیده و بر تعهدات خود عمل کند، مذاکرات مفید و موفق خواهد بود در غیر این صورت هیچ دستاوردی برای ما در بر نخواهد داشت.
فرهنگی تاکید کرد: نظرات شخصی رئیس هیات مذاکره ایران در وین و یا هر فرد دیگری ملاک عمل نبوده و هیات ایرانی در حال حاضر مذاکره را بر اساس مصوبه قانونی و سیاست‌های دولت فعلی پیگیری می‌کنند. افرادی که در هیات ایرانی حضور دارند بعضاً در هیات‌های دولت قبلی نیز مشارکت داشته که این امر نشان می‌دهد دولت سیزدهم مسیر درستی را در پیش گرفته و با استفاده از تجارب گذشته بر منافع ملی کشور اصرار دارد.
وی ادامه داد: هیات ایرانی حق ندارد تصمیمی در مذاکره‌ای که هیچ تاثیری در زندگی مردم نخواهد داشت و نتیجه آن به ضرر ملت ایران است، بگیرد و ما همچنان بر منافع ملی خود پافشاری کرده و اگر طرف مقابل هم تعهدات قبلی خود را بپذیرد، به نفع و خیر و صلاح ملت ما و کل جهان خواهد بود.
وی در خصوص افق مذاکرات وین نیز اظهار کرد: این افق بیشتر بستگی به طرف مقابل دارد، اگر طرف مقابل تعهداتی که قبلاً پذیرفته  عملیاتی کند، هیات مذاکره کننده، دولت و ملت ایران از چنین مذاکره‌ای استقبال خواهند کرد و اگر منظور آن‌ها از مذاکره این باشد که ما از دستاوردهای خود در حوزه دفاعی، هسته‌ای و سیاست‌های منطقه‌ای دست برداریم و آن‌ها هم هیچ اقدامی را انجام ندهند، برخلاف مذاکرات قبلی و منافع ملی ما خواهد بود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرف ایرانی مواضع بسیار روشنی داشته و علاقه مند است تا طرف مقابل بر همان قرارهای قبلی عمل کند و سپس ما در مواردی که در قرار قبلی پذیرفته بودیم، اقدام کنیم. پیشرفت انجام تعهدات ما باید متناسب با پیشرفت امور باشد.
وی در خصوص موضع روسیه در این مذاکرات نیز گفت: روسیه در این مذاکره و سایر قطعنامه‌ها با ما همراه‌ است و از جمله‌ کشورهایی است که در مجمع عمومی در تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی مخالفت کرد و در شورای امنیت، جزو وتو کنندگان این قطعنامه‌ها است.
وی افزود: طرف اصلی ما در مذاکرات، آمریکا بوده و کارشکنی از روسیه شاهد نبودیم‌.

بی ارزش شدن جان انسان‌ها در حقوق بشر آمریکایی 
فرهنگی با اشاره به افشای حقوق بشر آمریکایی توسط مقام معظم رهبری، اظهار کرد:  ایشان در یکی از سخنرانی‌های خود این موضوع را تشریح کرده و توضیح دادند که اگر حقوق بشر یعنی این‌که افراد مظلوم آسیب ببیند، مشکلاتشان بیشتر شود و منشا آن، دولت آمریکا و متهدانش باشد، چنین حقوق بشری طبیعتاً تعریف جدیدی از حقوق بشر بوده و جان انسان‌ها در آن بی ارزش قلمداد می‌شود و صرفا منافع گروه‌های خاصی در جهان مطرح است.

گام دوم انقلاب به معنای تداوم انقلاب اسلامی است/ امروز نوبت حضور نیروهای تازه نفس ارزشی با توانمندی‌های بالاتر در جامعه انقلابی است
وی در ادامه در خصوص اهداف مقام معظم رهبری در خصوص مطرح کردن بیانیه گام دوم انقلاب نیز اظهار کرد: مراد رهبری از گام دوم انقلاب همانی بود که در سالگرد ارتحال امام (ره)گفتند و جهاد تبیینی را در این راستا مسیرگشایی کردند. منظور ایشان از گام دوم، تداوم انقلاب اسلامی امام (ره) برای نسل جدید است. نسل جدید باید بداند که انقلاب اسلامی چه توفیقاتی داشته و در چه مسیری ورود کرده و به پیش می‌رود. موانع و مشکلات کشور در عرصه داخلی و خارجی را ببیند و در جریان امور باشد.
وی افزود: همخوانی نسل جدید در سرود سلام فرمانده که فارغ از تمامی مباحث تحقیقی و پژوهشی یک کار زیبای هنری بود، حرکتی در مسیر جهادتبیین و گام دوم بود و این نسل حتی قوی تر از نسل قبل، انقلاب را به پیش خواهد برد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: گام دوم انقلاب به معنای نفی گذشته، دوران انقلاب، ارزش‌های دفاع مقدس، خودکفایی و استقلال کشور و به معنای ارتجاع و برگشت نیست. امروز نوبت حضور نیروهای تازه نفس ارزشی با توانمندی‌های بالاتر در جامعه انقلابی است.

حذف ارز ترجیحی باید با زیرساخت‌های حفظ پایه قیمت‌ها انجام می‌گرفت
وی در ادامه با اشاره به سیاست حذف ارز ترجیحی، گفت: در قانون بودجه 1401 به دولت مجوز داده شد که به شرط کنترل قیمت‌ها بر مبنای قیمت‌های شهریورماه سال 1400، ارز ترجیحی را حذف کند. اگر چنین شرطی مراعات می‌شد، برداشتن این ارز ترجیحی به نفع کشور بود و از برخی فسادها و رانت‌ها جلوگیری می‌کرد اما دولت در این راستا مناسب عمل نکرده و پیش از این‌که زیرساخت‌های حفظ پایه قیمت‌ها به خصوص در حوزه کالاهای ضروری و اساسی را در پیش بگیرد، اقدام به کاهش یا حذف ارز ترجیحی کرد که اثرات آن را در بازار مشاهده کردیم.
وی اظهار کرد: پیش از این‌که بودجه 1401 به مجلس بیاید، دولت یک طرح دوفوریتی برای حذف ارز ترجیحی به مجلس آورده بود و بنده هم جزو کسانی بودم که در مجلس به عنوان مخالف این تصمیم بدون پیش بینی‌های مناسب صحبت کردم و مجلس هم در نهایت به دو فوریت و حتی یک فوریت حذف ارز رای نداد.
اثربخشی تمرکز داده‌ها و اطلاعات، یکی از زیرساخت‌های اساسی حرکت در جهت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به ورود این کمیسیون به حوزه دانش بنیان، اظهار کرد: کمیسیون صنایع و معادن جزو کمیسیون‌هایی بود که طرح حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به آن ارجاع داده شد و نظرات کمیسیون از این طریق انتقال یافت و بخشی از آن‌ها هم به تصویب رسید. بخشی از این تصمیمات در حوزه داده‌ها و اطلاعات بود و یکی از زیرساخت‌های اساسی حرکت در جهت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نیز اثربخشی تمرکز داده‌ها و اطلاعات است. 
وی با بیان این‌که مصوبات کمیسیون در حوزه داده‌ها و اطلاعات در روزهای آتی در دستور مجلس قرار می‌گیرد، افزود: به جز مستثنائات خاصی که مربوط به حریم‌های امنیتی و نظامی است، در باقی موارد بنا شد تا داده‌ها محوریت یابند و نظارت بر آن‌ها امکان پذیر باشد و با موظف کردن دستگاه‌ها، موانع از مسیر شرکت‌های دانش بنیان و عموم مردم برداشته شود و زیرساختی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان شکل یابد. 
وی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی نیز در این زمینه می‌تواند نقش موثری ایفا کند چرا که یکی از نهادهای انقلاب اسلامی در بطن دانشگاه محسوب می‌شود.
فرهنگی در خصوص موضوع ارتباط صنعت با دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: رویه کنونی ارتباط صنعت با دانشگاه در کشور موثر و کارآمد نبوده و نیاز به بازتعریف دارد. این بخش‌ها به گونه‌ای تنظیم نشده‌اند که بتوانند در راستای حمایت از صنعت فراگیر عمل کنند و تنها اقدامات پراکنده انجام می‌گیرد که موثر نیستند. 

رتبه نخست آذربایجان شرقی از نظر ذخایر معدنی/ زمینه برای گسترش استخراج از معدن در استان وجود دارد
وی در ادامه با بیان این‌که آذربایجان شرقی رتبه نخست را از نظر ذخایر معدنی و رتبه سوم را از نظر استخراج و استحصال منابع معدنی در کشور دارد، افزود: زمینه برای گسترش استخراج از معدن در استان وجود دارد و از طرفی یکی از سکوهای پرتاب در استان به سمت رشد اقتصادی نیز می‌تواند توسعه معادن و استفاده صحیح از آن‌ها باشد.
وی با اشاره به مباحث  زیست محیطی مطرح شده در خصوص معادن، گفت: تجارب موفقی در خصوص حل معضلات محیط زیستی احداث و فعالیت معادن در دنیا وجود دارد از جمله استرالیا که رتبه اول ذخایر معدنی در جهان است، مجوزهای این حوزه را فقط به شکل مثبت و منفی ارائه نمی‌دهد بلکه صدور مجوز احداث معدن را مشروط به ایجاد فضای سبز و جایگزینی با پوشش گیاهی کرده است. در این کشور، نهاد صنعت و معدن یک زیر بخش به نام محیط زیست دارد و تنها یک مرجع در خصوص صدور مجوز، به شرط حفط محیط زیست و اعمال جریمه های سنگین در صورت تخلف تصمیم می‌گیرد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با بیان این‌که کشور در بحث محیط زیست و معدن، مشکلات ساختاری و دوگانگی دارد، افزود: تجربه کشورهای مختلف در این زمینه یک رویه صحیح است و شاید در ایران زمینه ادغام دو نهاد صنعت و معدن و حفاظت محیط زیست وجود نداشته باشد اما می‌توان هماهنگی‌های بین بخشی را ارتقا داد.

تامین سیمان و اسید سولفوریک موردنیاز کشور با اجرا و تکمیل مجتمع نفلین سینیت سراب
وی هم‌چنین در خصوص مشکلات احداث مجتمع نفلین سنیت سراب نیز گفت: مشکلات این مجتمع حل شده و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) پذیرفته که این پروژه را به دست بگیرد. قبلا پیمانکارهای روسی، چینی و ... به دلیل وجود تحریم‌های سنگین کنار کشیده بودند اما اکنون قرارداد احداث این مجتمع با قرارگاه بسته شده و در حال اجرای تمهیدات و مقدمات مورد نیاز برای شروع و اجرای پروژه هستیم‌.
وی افزود: این مجتمع با تولید آلومینا، سیمان و اسید سولفوریک یکی از مزیت‌های مهم استان به شمار رفته و به حدی امکان تولید سیمان در این مجتمع وجود دارد که بتوان بسیاری از جاده‌های کشور را تبدیل به جاده‌های بتنی کرد و و ساخت مسکن را سرعت بیشتری بخشید. در حال حاضر اسید سولفوریک را که در تولید برخی محصولات مربوط به کود شیمیایی و امثال آن استفاده می‌شود، وارد می‌کنیم.

سرعت تاسیس شرکت مس آذربایجان کندتر از انتظار/موانع در حال رفع هستند 
فرهنگی در خصوص روند تاسیس شرکت مس آذربایجان نیز اظهار کرد: تاسیس این شرکت در حال طی مراحل اداری است. ابتدا مشکل مدیریتی داشتیم که رفع شده است.
در  زیرمجموعه‌ها با مانع تراشی، مسائل اداری را عنوان می‌کنند. در حال حاضر کرمان موافق استقلال تمامی مس‌ها است، برخی جریان‌های سیاسی مواردی نظیر مواضع ایرانشهری را مطرح می کنند که کاملا بی ربط بوده و ارتباطی با مدیریت و اصلاح مدیریت منابع کشور ندارد. موضوع استقلال شرکت مس آذربایجان دیگر از جریان اختلاف میان کرمان و آذربایجان بیرون آمده است.
وی خاطرنشان کرد: استقلال شرکت مس آذربایجان به صلاح کلان کشور، سطح عمومی قیمت‌ها، تولید و حتی در راستای جهش در تولید است و در صورت اتمام این امر حتما شاهد اقدامات مثبتی خواهیم بود. موانع زیرمجموعه‌ها هم در حال رفع بوده و تحول اخیر در کمیسیون صنایع و معادن مجلس و تغییر رئیس این کمیسیون نیز مناسب بوده و رئیس جدید همسو و همراه با به نتیجه رسیدن موضوع است. در کمیسیون جهش تولید پیشنهاد شده تا موضوع تفکیک شرکت معاف مالیاتی شود اما به نتیجه رسیدن آن زمان می‌برد.
فرهنگی با اشاره به اعلام آمادگی سازمان بورس برای تفکیک سهام این شرکت، گفت: نظرات سهامداران شرکت به خصوص سهم 20 درصدی سهام عدالت هم اهمیت دارد و بایستی آن‌ها را در نظر گرفت. اما در مجموع یک مسیر رو به جلویی است و فقط سرعت طی این مسیر بر طبق انتظار ما نبوده است.
وی در خصوص مزایای تشکیل این شرکت، اظهار کرد: سرعت تصمیم گیری را در توسعه و به خصوص صنایع پایین دستی بالا می‌برد. اگر تصمیم گیری‌ها به استان منتقل شود، سرعت اخذ مجوزها بالا رفته، موانع برطرف شده و صنایع پایین دستی در شهرک صنعتی مس شکل می‌گیرند که در نهایت منجر به تولید ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی خواهد شد که قطعا به نفع استان و صنعت مس است.
وی در خصوص موضوع تعیین تکلیف تیم تراکتور نیز اظهار کرد: مالک فعلی تیم با مذاکراتی که با استاندار آذربایجان شرقی انجام داده است، مدیریت را بدون وقفه‌ای در کار تیم ادامه می‌دهد. همان طور که در انتهای فصل گذشته هم دیدیم، تیم رو به رشد بوده و امیدواریم این رشد تداوم داشته باشد و به نتیجه برسد. مالک برای انتقال مالکیت اعلام آمادگی کرده است اما پیش بینی می‌شود یکسری اختلافاتی در این خصوص ایجاد شود و ممکن است شرکت مس زیر بار تمام شرایطی که مالک فعلی انتظار دارد نرود.

لزوم توسعه همه‌جانبه در کشور
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص راهبرد توسعه استان و کشور نیز تشریح کرد: باید به دنبال توسعه همه جانبه باشیم‌. گردشگری، کشاورزی، صنعت، بازرگانی، خدمات، معدن و ... بخش‌هایی هستند که نه مزاحم هم بلکه می‌توانند در کنار هم توسعه یابند و هر یک سازوکارهای مجزا و زیرساخت‌ها و راه‌های متفاوتی دارند. توسعه همه جانبه این است که هر بخش در جای خود و بدون تضاد عمل کند.
وی با اشاره به اهمیت صادرات و واردات و تاثیر این حوزه بر ارکان مختلف توسعه کشور، افزود: با توجه به ارتباط بین صادرات و واردات با بخش‌های مهم کشور، اخیرا سازوکاری در کمیسیون بررسی می‌شود تا زمینه برای صادرات محصولاتی که در داخل نیاز است محدودتر شود و صادرات محصولات دیگر تسهیل یابد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات مختلف گردشگری، اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی که در شهر تبریز وجود دارد، اظهار کرد: بسیاری از این مشکلات در زمینه مدیریت شهری شهرداری و شورا بوده و در جلساتی مشترک با شورا و شهرداری به طور مفصل این موارد مطرح شده‌اند اما برخی مشکلات مثل مقبره‌الشعرا، تالار مرکزی تبریز و موزه فرش طرح‌هایی مشترک با دولت بوده و تلاش برای تکمیل این طرح‌ها آغاز شده است. 
فرهنگی افزود: در خصوص تالار مرکزی تبریز بنا شده تا امسال شاهد یک حرکت جدی از سوی وزارت فرهنگ باشیم. منابع اعتباری متمرکز برای آن تامین شده است که می‌تواند ما را به صورت جهشی در تکمیل این طرح به جلو ببرد. وزیر محترم فرهنگ در این خصوص قول داده و مدیرکل نیز آن را  پیگیری می‌کند.
وی با اشاره به تخصیص اعتباری برای تکمیل مقبره‌الشعرا در سفر ریاست جمهوری، گفت: بهره برداری از اعتبارات تخصیص یافته در این سفر می‌تواند استان را با سرعت پیش ببرد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم پیگیری و انتقاد نمایندگان از طرح‌ها و پروژه‌ها، اظهار کرد: فضای نامناسبی در خصوص جایگاه نمایندگی در استان ایجاد شده است و به گونه‌ای غیر مستقیم در افکار عمومی القا می‌شود که نماینده‌ای که موضع نگیرد، سخن نگوید و پیگیری نکند یک نماینده مناسب است. نمی‌دانم با چه منطقی افرادی در فضای مجازی این موارد را مطرح می‌کنند و در این خصوص انتقاد می‌کنند و این واقع بینانه نیست. 
فرهنگی با انتقاد از تیترهای خبری زرد رسانه‌ها، ادامه داد: گاه مطالب غیرواقعی از سوی رسانه‌ها مطرح می‌شود که عمدتا در تیتر اخبار دیده می‌شود و متن آن متفاوت از تیتر است در حالی که بسیاری از مردم زمان‌کافی برای خواندن مطالب را ندارند و فقط تیتر اخبار را مشاهده می‌کنند و حتی گاه دیده می‌شود که متن عناوین نیز تحریف می‌شود. 

پیگیری روش جاری در طرح شفافیت آرای نمایندگان یک مسیر صادقانه‌ نیست 
وی در ادامه با اشاره به این‌که طرح شفافیت آرای نمایندگان با یکسری اصلاحات بار دیگر در دستورکار مجلس قرار می‌گیرد، افزود: در دوره کنونی این طرح را همانند مسیر اواخر دوره قبلی ادامه می‌دهند و می‌گویند موافق شفافیت هستیم ولی باید تمامی تصمیمات و نظرات قوای سه گانه از جمله هیات دولت و شورای نگهبان شفاف شود در حالی که شفافیت و انتشار نظرات در قانون اساسی فقط برای مجلس تاکید شده است.
وی با بیان این‌که ممکن است انتشار برخی تصمیمات سایر قوا به خصوص هیات دولت منجر به نتایج نادرستی در اقتصاد و جامعه شود، گفت: پیگیری روش‌های انتهای دوره قبلی در طرح شفافیت آرا مسیر صادقانه‌ و درستی نبوده و در دوره قبلی هم شاهد نتیجه آن بودیم و رفتن مجدد همان مسیر معنایی ندارد. 
فرهنگی خاطرنشان کرد: اینجانب به طرح شفافیت آرا، رای موافق دادم به امید این‌که این طرح با برخی اصلاحات شورای نگهبان به تصویب برسد. معتقد هستیم که حق عموم مردم است که از نظرات نمایندگان خود در زمینه‌های مختلف به خصوص موضوعات منافع ملی و کلان اقتصادی اطلاع داشته باشند و نماینده‌ای که بی پرده می‌تواند نظر خود را بیان کند، نباید ابایی از شفافیت رای خود داشته باشد.
انتهای پیام/
جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد مذاکرات وین بر خلاف منافع ملی کشورمان پیش برود خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار