مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مطرح کرد:
پروژه آبرسانی به 260 روستا ظرف 30 ماه آینده تکمیل میشود/ از متن تا حاشیه یک افتتاح!
نصر: مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گفت: قرار گاه آب رسانی به روستا ها تشکیل شده و آبرسانی به 260 روستا با اعتباری بالغ بر 265 میلیارد تومان ظرف 30 ماه آینده تکمیل خواهیم کرد.
به گزارش نصر، "محمد اسکندری " عصر دیروز سه شنبه 14 تیر به مناسبت روز شهرداری و دهیاران در جمع اصحاب رسانه که در دل طبیعت روستای سفیده خوان برگزار شده بود به وحدت اهالی منطقه باسمنج اشاره کرد و گفت: اهالی این منطقه همیشه با همدلی و همراهی از مشکلات فارغ و بر آن ها غالب شده اند، با همدلی این اهالی شاهد پیشرفت و سازندگی روز افزون این منطقه هستیم.
وی با اشاره به مشکلات موجود در روستا ها ادامه داد: دهیاران وظیفه دارند مشکلات روستای خود را طب برنامه ریزی در چهارسال مدیریت خود مرتفع کرده و رضایت مردم را کسب نمایند.
اسکندری به آمار روستائیان استان پرداخت و گفت: آذربایجان شرقی سه هزار و 76 روستا دارد که ۲۸ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و ۳۴۹ مورد آنها هم خالی از سکنه است و در مجموع یک هزار و 942 دهیار در آذربایجان شرقی فعالیت میکنند.
وی در ادامه به تاکید ریئس جمهور درباره وظیفه مسئولان در قبال روستائیان اشاره کرد و افزود: آقای رئیسی نگاه ویژه ای به روستائیان داشته و همواره به مسئولین این نکته را گوشزد می کنند؛ کار جهادی، رفع مشکلات اولیه و دیگر مشکلات اهالی جز مهمترین برنامه دولت است.
وی در پایان به مشکل آب روستائیان پرداخت و گفت: یکی از مشکلات اساسی روستاها، آبرسانی است که آبرسانی به ۲۶۰ روستا را با ۲۶۵ میلیارد تومان اعتبار طی ۳۰ ماه آینده به اتمام میرسانیم.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شورا های استانداری گفت: قرار گاه آب رسانی به روستا ها تشکیل شده و آبرسانی به 260 روستا با اعتباری بالغ بر 265 میلیارد تومان ظرف 30 ماه آینده تکمیل خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: هر کجا رفته ایم به وضوح دیده ایم که راه های دسترسی به روستا ها ایراد اساسی داشته و نیاز به زیرسازی و رفع پیچ ها خصوصا در روستا هایی که مقصد گردشگری دارند به وضوح دیده می شود.
این افتتاح نیست؛ افتضاح است!
قبل از برگزاری نشست در روستای سفیده خوان "لیقوان" مقصد اول خبرنگاران بود، روبان قرمزی بر وسط خیابان بسته و مسئولین (بخشداری باسمنج، دهیاران روستا های منطقه، مدیرکل امورروستایی و شورا های استانداری) گرد روبان قرمز جمع شده بودند برای افتتاح خیابانی که یکی از اهالی از پشت میگفت آبروی ما را نبرید این افتتاح نیست؛ افتضاح است!
لیقوان برای این منطقه الگوی توسعه است
اسکندری در آیین افتتاح خیابانی که جدیدا آسفالت ریزی شده بود، اظهار داشت: اهالی روستای لیقوان در کار های خیر پیشتاز اند، ما در رابطه با تمامی کار های این روستا کم نگذاشته ایم، در این روستا 125 هزار ظرفیت دام پروری وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به نمایشگاه برند ها و محصولات روستایی که در روز های اخیر در تهران برگزار شده بود، گفت: غرفه لیقوان در نمایشگاه تهران یکی از غرفه های پر بازدیدی بود که نشان از ظرفیت و پتانسیل این روستا است، لیقوان برای این منطقه الگوی توسعه است.
اسکندری به اهمیت گردشگری این منطقه پرداخت و گفت: پروژه گردشگری از آخر سفیده خوان نیز قابل مطالعه است و نیاز به رایزنی با میراث فرهنگی و سایر نهاد های ذیربط دارد.
مشکل جدی آب شرب لیقوان
اما در حاشیه این بازدید بسیاری از روستائیان از مشکل آب و فاضلاب گلایه می کردند، "جواد میرزائی" یکی از اهالی لیقوان بود که به مشکل جدی آب در لیقوان پرداخت و گفت: مدتی است که آب شرب لیقوان مخلوط با فاضلاب شده و طی آزمایش های متعدد مشکل دار بودن آب اعلام شده است، این در حالی است که چندین نفر از اهالی لیقوان که به تازگی فوت شده اند بر اثر مشکل دار بودن همین آب و سرطان معده فوت کرده اند.
این شهروند لیقوانی اضافه کرد: تصفیه خانه روستای لیقوان نیز از دیگر مشکلات جدیدی است که متاسفانه آب آلوده بدون تصفیه رها شده و وارد آب های سطحی میگردد که بوی بد آن چهره خوش آب و هوای لیقوان و زندگی را از اهالی گرفته است.
یکی دیگر از روستاییان با اشاره به اینکه لیقوان برند پنیر دنیا است و اکنون در سطح بین المللی مطرح است با نشان دادن کارگاه پنیر خود مشکل آب را جدی خواند و گفت: موضوع آب را چندین بار با بخشداری باسمنج و دیگر مسئولان اعلام کرده ایم اما متاسفانه انگیزه ای در رفع مشکل وجود ندارد.
مقصد دوم روستای سفیده خوان بود، روستایی خوش آب و هوا که در دامنه های سهند قرار دارد.
"عبدالرضا توقیر" عضو شورای روستای سفیده خوان در ابتدا به مشکل بیمه اهالی که شغل فصلی دارند پرداخت و گفت: از مسئولین خواهشمندم مشکل بیمه اهالی را حل کنند، اهلی این روستا شغل فصلی دارند و در رابطه با بیمه مشکلاتی برایشان بوجود آمده است.
وی ادامه داد: شبکه آب روستا بی صاحب است و متولی ندارد و این منجر به استفاده غیر مجاز از آب توسط افراد سود جو می شود.
توقیر گفت: زمین سالن ورزشی قبل از سال 93 در اختیار اداره ورزش و جوانان گذاشته شده اما تا این لحظه هیچ اقدامی نشده و به حال خود رها کرده اند.
وی در اعتراض به بخش شدن منطقه، گفت: ما تنها روستایی بودیم که از بخش شدن این منطقه به مرکزیت باسمنج مخالف بوده و مهر روستا را نزده بودیم!
یکی از اهالی روستای سفیده خوان نیز از مشکل آب روستا خبر داد و توضیح داد: آب روستای سفیده خوان نیز همچون لیقوان مشکل دارد، باتوجه به اینکه این روستا در مرکز منطقه قرار دارد آب از قسمت بالایی به وسط روستا کشیده شده و برای تکمیل پروژه اداره آب منطقه ای اجازه تکمیل پروژه را نمیدهد.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز