استاندار آذربایجان شرقی؛

علامه امینی از تنش آفرینی میان فرقه های اسلامی جلوگیری می‌کرد

1401/04/13 - 16:03 - کد خبر: 67565 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه علامه امینی به جریان‌های فکری و سیاسی و اجتماعی روز مسلط بود، گفت: بیشتر نشریه های جهانی آن روز را درباره اسلام مطالعه می‌کرد و مطالب غیرواقعی تحریف‌شده بیگانگان را آشکار می‌ساخت و به این وسیله می‌کوشید از تنش آفرینی میان فرقه های اسلامی جلوگیری کند.

به گزارش نصر، عابدین خرّم روز دوشنبه در همایش بین‌المللی علمی تخصصی غدیر و گرامیداشت علامه امینی(ره) به مناسبت سالگرد عروج این علامه اظهارداشت: علامه امینی رسالت عظیم خود را در صیانت از حریم اسلام و تشیع، مبارزه با انحرافات و تحریفات و اثبات حقانیت امیرالمومنین علی(ع) تعریف کرد و با فعالیت ۱۸ ساعته در روز، مطالعه ۱۰ هزار کتاب و سفر به ممالک اسلامی، ضعف اندیشه‌ای مسلک‌های ناروا را مبرهن ساخت.
وی با اشاره به اینکه دائره‌المعارف الغدیر سرآمد تالیفات علامه امینی بود که حاصل مجاهدت‌های علمی و اعتقادی چهل ساله اوست، گفت: این اثر ماندگار، نموداری از تمام جوانب تشیع را در اختیار همگان گذاشت به طوری که هیچ یک از علمای طراز اول اهل سنت و ادبای عرب، نتوانستند ایرادی بر مستندات کتاب وارد کنند.
خرّم گفت: هدف از نوشتن الغدیر، دور کردن شیعه و سنی از هم نبود، بلکه قصد او رد کردن تهمت‌های ناروایی بود که به شیعه نسبت داده می شد و اهل سنت را از شیعه دور می‌کرد.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: علامه امینی تمام این اتهام های پوچ را با برهان و منطق قوی رد کرد و امیر مومنان علی (ع) را به همگان شناسانید.
وی اظهارداشت: در زندگی عالمانه و علمی آن فقیه برجسته و اسلام شناس می بینیم که همواره می کوشید حق اسلام و مسلمانان را ادا کند و از اشتباهات مغرضانه خاورشناسان پرده برداشت.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: آن عالم بزرگ همواره استعمار جهانی امپریالیسم را تهدیدی برای اسلام می دانست، از این رو همه را به مبارزه و عمل به تکلیف فرا می‌خواند تا شعله های حماسه تشییع فروکش نکند.
عبدالحسین امینی معروف به علامه امینی(۱۳۲۰-۱۳۹۰ق)، نویسنده کتاب الغدیر، فقیه، محدث، متکلم، مورخ، نسخه‌شناس و از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری بود. علامه امینی از ٢٢ سالگی برای تحصیل علوم اسلامی به نجف رفت و از سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا محمدحسین نایینی، محمدحسین غروی اصفهانی و شیخ عبدالکریم حائری یزدی، اجازه اجتهاد دریافت کرد.
علامه امینی علاوه بر نگارش آثار مهم علمی، کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) را در نجف تاسیس کرد که حاوی ۷۰ هزار نسخه خطی و ۵۰۰ هزار عنوان کتاب است. شهداء الفضیلة، «سیرَتُنا و سنَتُنا سیرةُ نبیِنا و سنتِه»، «تفسیر سوره حمد» و «أدبُ الزائرِ لِمَن یَمَّمَ الحائر» در شرح آداب زیارت امام حسین (ع) از دیگر آثار اوست.
علامه امینی ظهر جمعه، ۱۲ تیر ۱۳۴۹ش (۲۸ ربیع‌الثانی ۱۳۹۰ق) دار فانی را وداع گفت.
انتهای پیام/
علامه امینی از تنش آفرینی میان فرقه های اسلامی جلوگیری می‌کرد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار