معاون وزیر صمت خبر داد:

آزادسازی بیش از ۴۰۰هزار کیلومتر مربع از مناطق اکتشافی/ برنامه فعال سازی دو معدن بزرگ در مناطق محروم

1401/03/22 - 18:09 - کد خبر: 65298 نسخه چاپی

نصر: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آزادسازی بیش از ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع مناطق اکتشاف شده، انجام گرفته و در اختیار وزارت صمت است.

به گزارش نصر، وجیه اله جعفری در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت اکتشاف به عنوان نقطه آغازین سرمایه گذاری و توسعه، تصریح کرد: این بخش اولویت امروز ما است و امید داریم در دو سال آینده معادن جدید و بزرگی فعال شوند. رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: هدف نهایی ما افزایش ظرفیت سازی و تولید محصولات معدن و صنایع معدنی و رونق مناطق کم برخوردار است که همه این موارد از مسیر اکتشاف می گذرد.
وی با اشاره به همکاری ایمیدرو با معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان زمین شناسی، اظهار داشت: معادن مس-طلا جانجا، طلای هیرد و بزمان از جمله نتایج فعالیت های اکتشافی این سازمان است. به گفته معاون وزیر صمت، با فعال شدن معدن جانجا در سیستان و بلوچستان، بخش خصوصی فعالیت خود را در معادن اطراف توسعه بخشیده و آینده ای پررونق در انتظار آن مناطق است.

دو معدن بزرگ در مناطق کم برخوردار
جعفری افزود: دو معدن با ذخایر قابل توجه در حال آماده سازی است که اتفاقا در مناطق کم برخوردار هستند و در آینده ای نزدیک رونق اقتصادی را برای مناطق اطراف به بار خواهند آورد. رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: معدن طلای هیرد در خراسان جنوبی نیز جزو دستاوردهای اکتشافی اخیر این سازمان است که به‌زودی کارخانه شمش طلا آن افتتاح خواهد شد.
جعفری تاکید کرد: اثر رونق اقتصادی که شرکت های ملی مس، گل گهر، چادرملو وغیره برمناطق اطراف، استان متبوع خود و حتی کشورمان گذاشته اند امروزه برای معادن جدید قابل تصور است که علاوه بر رشد اشتغال و درآمدزایی، به کاهش فقر نیز کمک شایانی خواهند کرد.

بهره گیری از دانش جدید
وی با اشاره به اینکه توسعه دانش و استفاده از نسل جدید فناوری در دستور کار ایمیدرو است، اظهار داشت: این سازمان با «ایمینو» (مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی در ایران) در حال ایجاد ارتباط بین شرکت های دانش بنیان برای رفع چالش های این بخش است.
به گفته جعفری، استفاده بهینه از باطله ها و استحصال عناصر ارزشمند، به روز آوری دانش در استخراج، فرآوری و همچنین مصارف انرژی از جمله نیازهای امروزه است که با کمک شرکت های دانش بنیان در صدد رفع آن ها هستیم.

نقش بخش خصوصی در سوددهی مجتمع ها
وی درباره واگذاری مجتمع های تحت پوشش به بخش خصوصی گفت: در سال های گذشته راهبری واحدهایی همچون سرب نخلک، نفلین کلیبر و فروکروم سبزوار به بخش خصوصی واگذار شده که با مقایسه عملکرد در تولید، درآمدزایی و اشتغال آن ها به نیکی نتایج ارزنده این سیاست مشخص می شود.
به گفته این مقام مسوول، مجتمع سرب نخلک در حالی که در ابتدای دهه گذشته زیان‌ده بود، در حال حاضر با حضور بخش خصوصی، تعداد شاغلان آن سه برابر، میزان تولید ۶ برابر و ذخیره ماده معدنی پنج برابر افزایش پیدا کرده است.

معادن کوچک و جذب سرمایه گذار
جعفری در ادامه به اثر احیا و فعال‌سازی معادن راکد اشاره کرد و گفت: یکی از پیشنهادهای ما این است که معادن کوچک، در قالب بلوک های ۱۰تایی قرار گیرند تا شرایط جذب سرمایه برای اکتشاف، فراوری و توسعه آن ها تسهیل شود و انگیزه سرمایه گذاران نیز بالا رود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین درباره هدایت سرمایه و سود شرکت های تابعه به توسعه، گفت: یکی از اقدامات راهبردی ایمیدرو، تعیین مسیری جدید برای تامین مالی طرح‌های توسعه است که از محل سود انباشته شرکت‌های بزرگ محقق می‌شود.
انتهای پیام/
آزادسازی بیش از ۴۰۰هزار کیلومتر مربع از مناطق اکتشافی/ برنامه فعال سازی دو معدن بزرگ در مناطق محروم خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار