مشاور رییس جمهور؛

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بر توسعه متوازن در همه زون‌های ارس تاکید کرد

1401/03/13 - 11:51 - کد خبر: 64519 نسخه چاپی

نصر: مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور گفت: توسعه همه جانبه در جلفا تحقق یافته ولی در خداآفرین شاهد توسعه کمتر هستیم بنابراین باید مهم ترین برنامه ها در جهت توسعه متوازن در تمام زون های منطقه آزاد ارس باشد. 

به گزارش نصر، سعید محمد در جلسه شورای اداری شهرستان خداافرین تاکید کرد به منظور تحقق توازن منطقه ای  یکی از وظایف منطقه آزاد سوق دادن سرمایه گذاران به سمت این شهرستان است .
وی با بیان اینکه به دلیل دوری مسافت با جلفا و نیز مستعد بودن خداآفرین باید واحدهای تولیدی و تجاری جهت ایجاد اشتغال در این شهرستان ایجاد و گسترش یابند، گفت: با فعال سازی بهینه این ظرفیت ها علاوه بر کمک به تامین نیاز حوزه کشاورزی کشور اشتغال و توسعه صنعت نیز حل خواهد شد .
سعیدمحمد در ادامه از اعلام آمادگی نسبت به حمایت از طرحهای دانش بنیان و نخبگان با ارائه تسهیلات کم بهره و همچنین فعالیت مرکز رشد و صندوق پژوهش و سرمایه گذاری درخداآفرین خبرداد.
مشاور رئیس جمهور همچنین گفت: در این سفر نیازمندیهای خداآفرین احصا و ثبت و ضبط شده که پیگیری های لازم از وزارتخانه های مربوطه انجام خواهد شد. 
مدیرعامل منطقه آزاد ارس هم گفت: مهم‌ترین برنامه پیش رویم، ایجاد توسعه‌ همه‌جانبه و متوازن در تمامی زون های ارس است.
مجید کیانی گفت: مهم ترین هدف من در منطقه آزاد ارس به کارگیری همه امکانات و ظرفیت ها و ایجاد توازن در توسعه پایدار و همه جانبه بین زون مرکزی ارس با زون های منفصله آن، به ویژه زون خداافرین می باشد.
وی توسعه بخش کشاورزی را ضروری و نیاز امروز کشور دانست و افزود: زون خداافرین در بخش کشاورزی ظرفیت های بسیار خوبی دارد و با فعال سازی بهینه این ظرفیت ها، علاوه بر کمک به تامین بخشی از نیاز ملزومات کشاورزی کشور، بسیاری از مشکلات از جمله اشتغال جوانان و توسعه صنعت حل خواهد شد.
وی همچنین در مورد ضرورت فعال شدن پروژه های دانش بنیان در زون خداافرین گفت: در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال تولید، اشتغال‌، دانش بنیان نام گذاری کرده است در راستای شکوفایی استعداد های جوانان نخبه و تحصیل کرده خدافرین؛ از فعالیت مرکز رشد ارس و صندوق پژوهش و فناوری ارس در زون خداافرین حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات موجود منطقه را احصا کرده است خاطرنشان کرد: از چند ماه پیش  ظرفیت ها، امکانات، مسایل و مشکلات منطقه آزاد ارس را بررسی کرده ایم و امروز تقریبا با آگاهی کافی مسئولیت سازمان منطقه آزاد ارس را پذیرفته ام .
 موزه باستان شناسی خداآفرین افتتاح شد
 با حضور سعید محمد دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد کشور و نماینده ویژه رئیس جمهور در سفر استانی دولت به استان آذربایجان شرقی و مجید کیانی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، موزه باستان شناسی خداآفرین به صورت رسمی افتتاح شد.
آنچه در موزه باستان شناسی خداآفرین " ارائه شده ماحصل حفاری های انجام گرفته در این حوزه باستانی را شامل می شود که با هدف آشنایی مردم منطقه و گردشگران و پژوهشگران در معرض دید علاقمندان قرار داده شده است.
موزه باستان شناسی خداآفرین بر اساس مجوزی که دارد حاوی اشیایی در  سه گروه سفال،مفرغ و زیور آلات مربوط به هزاره اول و دوم قبل از میلاد می باشد.
 در زمان احداث سدهای خداآفرین و قیز قلعه سی، اشیای تاریخی قابل توجهی که ارزش و قدمت تاریخی آن ها جایگاه بسیار ویژه ای در تمدن استان و منطقه آزاد ارس دارد کشف شد.در تپه های کهنه پاسگاه و کهنه تپسی در نزدیک روستای شجاعیلو آثار استقرار دائمی انسان از هفت هزار سال قبل در حفاری های باستان شناسی مشخص گردید. روند این استقرار علاوه بر دوره کالکولیتیک در دوره مفرغ عصر آهن دوره تاریخی و اسلامی نیز ادامه داشت.اشیای یافت شده در کاوش های باستان شناسان منطقه و منبع مطالعاتی بسیار خوبی برای دانشجویان و محققان بود، پس از مرمت و احیای لازم برای اشیای تاریخی، در موزه باستان شناسی شهرستان خداآفرین قرار داده شده است.
 همچنین با پیگیری سازمان منطقه آزاد ارس و آماده سازی و تجهیز ساختمان موزه خداآفرین، مجوز موزه از طرف وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی صادر و اشیای تاریخی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی به این موره منتقل شد.
منطقه آزاد ارس در شمال غرب کشور در استان آذربایجان شرقی و هم‌مرز با کشورهای جمهوری آذربایجان، نخجوان و ارمنستان، بخش‌هایی از شهرستان‌های جلفا، کلیبر و خداافرین را شامل می‌شود.
این منطقه دارای یک زون متصل در شهرستان جلفا و زون های منفصل در خداافرین، گمرک نوردوز و شهرستان کلیبر است.
انتهای پیام/
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بر توسعه متوازن در همه زون‌های ارس تاکید کرد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار