خبر/
کشف سنگ نگارههای باستانی در شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی
نصر: مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی از کشف سنگ نگارههای باستانی مربوط به دوره پیش از تایخ در شهرستان ورزقان خبر داد.
به گزارش نصر، احمد حمزه زاده گفت: با توجه به ارائه شواهد و مطالعات صورت گرفته و مدارک مبنی بر وجود برخی نقوش تاریخی صخره ای در شهرستان ورزقان، تیم تخصصی متشکل از اداره میراثفرهنگی شهرستان، باستان شناسان و دبیر موسسه مردم نهاد سفیران قرهداغ که مطالعات باستان شناسی خود را در راستای شناسایی استقرارهای دورههای مختلف تاریخی در شهرستان ورزقان آغاز کرده است؛ برای بازدید و شناسایی به بخش مرکزی شهرستان ورزقان عازم شدند که در بازدید از این محلها به کشف دهها نقوش صخرهای که در اصطلاح باستانشناسی نگار کند خوانده می شود دست یافتند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی ادامه داد: بررسیهای صورتگرفته اولیه نشان میدهد، این سنگ نگارهها در پهنه فرهنگی قاراداغ قرار گرفتهاند و از نظر نقش مایه مشابه سنگنگاره های قوشا داش سونگون که در ۸ کیلومتری و شمالغربی سنگ نگارههای تازه کشف شده قرارگرفته، هستند.
حمزه زاده با اشاره به اینکه گاهنگاری نسبی و اولیه این نقش مایهها، خبر از قدمت دوران پیش از تاریخ آنها را میدهد، گفت: در راستای تکمیل اطلاعات، مطالعات لازم توسط متخصصان انجام می شود.
ماقبل تاریخ به دوره ای از تاریخ بشر گفته می شود که از حدود ۳٫۳ میلیون سال پیش و با شروع استفاده از اولین ابزارهای سنگی توسط انسان های نخستین آغاز می شود و تا دوره اختراع سیستم نوشتن ادامه می یابد.
ورزقان در ۶۵ کیلومتری شهر تبریز و ۱۳۵ کیلومتری شهر جلفا قرار دارد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا