معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تبریز؛
دانشگاهها قلب تپنده جامعه هستند
نصر: نشست صمیمی دانشجویان فعال فرهنگی دانشگاههای آذربایجانشرقی با حضور عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تالار شهید شفائی دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش نصر، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست صمیمی با نمایندگان تشکل های دانشجویی، مسئولین کانون های دانشجویی و انجمن های علمی دانشجوئی استان آذربایجانشرقی در تالار شهید شفائی دانشگاه تبریز دیدار و در خصوص مسائل مختلف فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها گفتگو نمود.
در این دیدار، نمایندگان یازده تشکل دانشجویی، انجمن علمی، کانون دانشجویی، نشریات دانشجویی ضمن ابراز خرسندی از حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف در دانشگاه تبریز به بیان دغدغه ها، مسائل و ارائه راهکار در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها پرداختند که از مهمترین آنها می توان به این موارد اشاره کرد:
درخواست حمایتهای مادی و معنوی از فعالان انجمن های علمی دانشجویی بعد از فارغ التحصیلی و ضرورت احتساب امتیاز و حمایت لازم در بنیاد ملی نخبگان- طرح کسر خدمت سربازی و موارد مشابه.
درخواست حمایت مالی از نشریات برای جلوگیری از توقف انتشار، ضرورت عدم دخالت و ممیزی در مطالب نشریه قبل از انتشار، ضرورت برقراری تشویق های مادی به نشریات برتر از نظر محتوا.
بازنگری در آئین نامه و ارتقای کیفیت برگزاری جشنواره رویش و ضرورت تشکیل مجمع کانونهای دانشجویی استان.
رفع ابهام در آئین نامه های شورای فرهنگی و تداخل و موازی کاری در برخی امور با وظایف هیئت نظارت، ضرورت حذف فرآیند های پیچیده اداری برای انجام فعالیت های فرهنگی، ضرورت استفاده از پتانسیل اساتید و دروس معارف در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها، توجه لازم به بحث ارتباط صنعت و مشاغل با دانشگاه ها از طرف وزارت عتف.
لزوم بهره گیری از ظرفیت دانشجویان در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی.
لزوم وحدت رویه و عدم تمایز در خصوص برنامه تشکل ها واختصاص بودجه و تصمیم های اتخاذ شده در دانشگاه، ضرورت رجوع به دانشگاه ها برای حل مسائل فکری کشور و ایجاد بستر مناسب و حذف موانع برای تحقق این امر، ضرورت نگاه سرمایه گذاری به مسائل فرهنگی و عدم نگرش هزینه ای.
حذف روش های قدیمی بیان و حل مسائل، نیاز به تشکیل گرو ه های علمی و تخصصی جهت بیان مسائل فرهنگی و اجتماعی مانند حجاب و عفاف.
بودجه سه درصد فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و ابهام در خصوص کافی بودن و همچنین تخصیص از کل بودجه مانده بعد از کسور حقوق پرسنل و طرحهای عمرانی.
درخواست اختصاص بودجه و امتیاز مجزا برای فعالیت های فرهنگی بین المللی دانشجویان، ایجاد زیرساخت های مادی و حمایت معنوی از همه دانشجویان اعم از روزانه نوبت دوم و ... در زمینه وام ازدواج و خوابگاه متأهلی.
در ادامه این نشست، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن ابراز خشنودی از حضور در میان نمایندگان تشکل های دانشجویی دانشگاه های آذربایجانشرقی گفت: بیان صادقانه مطالب بدون در نظر گرفتن منافع فردی، کاری شایسته تحسین و غنیمت بزرگی است؛ هرچند در صراحت بیان باید مراقب موج سواری جریان های خارج از دانشگاه باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف بالا بردن سرمایه اجتماعی، تسهیل فرآیند جامعه پذیری، افزایش احساس مسئولیت نسبت به مسائل پیرامون، افزایش تعامل و آشنایی با روش حل مسائل را از امتیازات فعالیت فرهنگی و اجتماعی در کانون ها تشکل ها و انجمن های علمی دانشجویی برشمرد و افزود: هرچند ضرورت دارد امتیازاتی برای فعالان دانشجویی در دوران بعد از فراغت از تحصیل در نظر گرفته شود و برای تحقق این امر درحال تعامل و صحبت با مسئولین ذیربط هستیم.
کلانتری با اشاره به بودجه سه دهم درصدی دانشگاه ها به عنوان بودجه فرهنگی در سال 1400 و پایین بودن این بودجه دانشگاه های غیر انتفاعی در گذشته، گفت: امسال طی ابلاغ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری 3 درصد از کل بودجه دانشگاه ها در نظر گرفته شده و برای نظارت و برنامه ریزی بهتر سعی بر این است که در سال 1402 ردیف مستقل بودجه فرهنگی دانشگاه ها داشته باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف با اشاره به اینکه خمیر مایه کلی جامعه مان معنوی و توحیدی است و بنده به آینده امیدوارم و دانشگاه ها به عنوان قلب تپنده جامعه در تحقق امیدها نقش اساسی دارند، افزود: در نظر گرفتن حفظ هویت دانشگاه ها، عدم برخورد دو قطبی با مسائل، افزایش ارتباط تشکل ها و کانون ها با مسائل جامعه، افزایش بودجه نشریات دانشجویی، رفع ابهامات آئین نامه های فرهنگی و اجتماعی، گسترش فعالیت های فرهنگی معطوف به اساتید و کارکنان، آسیب شناسی جشنواره رویش، استفاده از روش ها و ظرفیت های جدید در زمینه بیان مسائل اجتماعی و فرهنگی، تعامل بیشتر با سایر حوزه های وزارتی برای تسهیل فرآیند ها و حل مشکلات از مواردی است که بایستی در برنامه های فرهنگی واجتماعی دانشگاه ها مد نظر قرار داده شود و امیدوارم با هم افزایی و همدلی دانشگاهیان مشکلات را حل شود.
شایان ذکر است در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید علیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز بهمراه برخی از معاونین و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های آذربایجانشرقی حضور داشتند.
انتهای پیام/
نصر