فرماندار بناب؛
وجود اتحاد و همدلی لازمه حفاظت از تالاب قره قشلاق است
نصر: فرماندار بناب با اشاره به ضرورت حفظ و احیای تالاب قره قشلاق گفت: وجود اتحاد و همدلی لازمه حفاظت از تالاب قره قشلاق است.
به گزارش نصر، رضا لعلی عصر پنج شنبه در نشست کمیته محلی مدیریت زیست بومی تالاب قره قشلاق بناب که با حضور جمعی از مسئولین شهرستانهای بناب و ملکان برگزار شد، با بیان اینکه بهره برداری بی رویه از منابع آبی از تهدیدات اصلی تالابها است؛ افزود: عدم لایروبی تالابها، ساخت بی رویه سدها و توسعه بی رویه کشاورزی بدون توجه به الگوی کشت از جمله عدم استفاده از آبیاری قطرهای و تحت فشار و استقرار منابع آب بر از عوامل نابودی تالاب هاست و همین مسئله باعث افزایش ریزگردها و گرد و خاک، شوری آبهای زیرزمینی، آلودگی هوا و کاهش گونههای پرندگان بوده و تهدید جدی برای سلامتی مردم است.
وی خواستار حفاظت از تالابهای ایران به منظور حمایت از پروژههای کشاورزی پایدار و حمایت از مشاغل خرد زنان از سوی قشر حفاظت از تالابهای ایران شد.
نماینده عالی دولت در شهرستان بناب با اشاره به مساحت ۲۲ هزار هکتاری تالاب قره قشلاق بر ضرورت تأمین نیروهای مورد نیاز پاسگاه محیط بانی و همچنین تأمین خودرو مورد نیاز به منظور حفاظت از تالاب تأکید کرد.
اختصاص حقابه تالاب قره قشلاق توسط مسئولین آب منطقهای آذربایجان غربی از دیگر مطالبات رضا لعلی فرماندار بناب بود.
وی در ادامه سخنان خود بالا بردن سطح حفاظتی تالاب قره قشلاق از منطقه شکار ممنوع به پناهگاه حیات وحش، جلوگیری از چرای بی رویه دام در تالاب، افزایش همکاری و انسجام شهرستانی، جلوگیری از قطع درختان و آتش سوزی و ضرورت مشارکت مردم برای حفظ و نگهداری تالابها را یادآور شد.
فرماندار بناب ابراز امیدواری کرد با رعایت این موارد تالاب قره قشلاق بناب که بنام عروس تالابهای شمال غرب کشور شناخته شده است، همچنان حفظ خواهد شد.
مدیریت و دبیرخانه تالاب قره قشلاق به صورت ثابت با محیط زیست بناب است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بناب نیز در این جلسه گفت: حفاظت، مدیریت و دبیرخانه تالاب قره قشلاق به صورت ثابت بوده و بر عهده اداره حفاظت محیط زیست بناب است.
بر اساس این گزارش، صیاد لطفی اظهار کرد: بررسیهای انجام شده در حوزه محیط زیست نشان میدهد غالب مشکلات تالابهای ایران در پنج مورد مهم خلاصه شده است که مهمترین آن محدودیت شدید منابع آبی است.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه و خشک شدن تالابهای اقماری پیش بینی میشود در صورت احیا نشدن دریاچه ارومیه و تالابها آسیبهای جدی ساکنین اطراف دریاچه ارومیه را تهدید کند و تنها راه عبور از این وضعیت خطرناک همکاری جدی تمام ذینفعان اعم از مسئولین و مردم خواهد بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بناب با اشاره به منابع تأمین آبی تالاب قره قشلاق از محل زرینه رود افزود: در حال حاضر ۶۴ میلیون مترمکعب از نیاز آبی برآورد شده که ۴۸ میلیون مترمکعب از آن به واسطه زرینه رود بوده و ۱۶ میلیون مترمکعب دیگر آن از اطراف تالاب است؛ این در حالی است که بخش قابل توجهی از سهم دریافتی آب زرینه رود اکنون به دریاچه ارومیه اختصاص داده شده و از طرف دیگر برداشت بی رویه آب توسط کشاورزان منطقه افزایش یافته است و همین امر باعث شده تأمین آب تالاب قره قشلاق با مشکل مواجه شود.
لطفی چرای دام را از عوامل مهم تخریب تالاب قره قشلاق عنوان کرد و گفت: صدمات چرای دام در این منطقه جبران ناپذیر است و به همین منظور درخواست میشود دستور ورود به این موضوع به ادارات منابع طبیعی ابلاغ شود.
حفر چاههای غیرمجاز در سالهای اخیر از دلایل اصلی خشک شدن تالاب
فرماندار ملکان نیز در این جلسه گفت: تمام شهرهای همجوار تالاب قره قشلاق میبایست برای احیای این تالاب پای کار باشند.
بر اساس این گزارش، بهمن قائلی با بیان اینکه حل مشکلات تالاب قره قشلاق همکاری و تعامل تمامی شهرهای اطراف این زیستگاه را میطلبد؛ افزود: قطعاً با همکاری تمام شهرستانها شاهد حاکم شدن شرایط بهتری در تالاب خواهیم بود.
وی حفر چاههای غیرمجاز و عدم پرداخت و اختصاص حقابه تالاب از ذخایر آبی را از مهمترین عوامل بحرانی شدن وضعیت تالاب قره قشلاق اعلام و اظهار کرد: در سالهای اخیر صدها چاه غیرمجاز در حاشیه تالاب قره قشلاق حفر شده که قطعاً تأثیر به سزایی در خشک شدن تالاب قره قشلاق داشته است.
فرماندار ملکان در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و تلاشهای مسئولین شهرستان بناب برای حفاظت از تالاب قره قشلاق خاطرنشان کرد: قطعاً فرمانداری و سایر مسئولین شهرستان ملکان برای نگهداری از تالاب در کنار آنها خواهند بود و از تمام ظرفیت خود برای حفاظت از این زیستگاه مهم استفاده خواهند کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر