گزارش/

استقبال از نوروز با نظارت بر کالاهای بازار شب عید آذربایجان شرقی

1400/12/23 - 21:19 - کد خبر: 60363 نسخه چاپی

نصر: عدم درج قیمت ها، گران فروشی، کم فروشی، عدم تناسب کیفیت با قیمت، تقلب در فروش، عدم ارایه فاکتور از جمله گلایه های مردمی در خرید کالا است که با آغاز طرح های نظارت ویژه نوروز در آذربایجان شرقی انتظار می رود تخلفات صنفی به حداقل برسد.

به گزارش نصر، با وجود نظارت ها هنوز بیشتر مغازه داران و اصناف در سطح شهر تبریز از نصب قیمت اجتناب می کنند، اما انتظار می رود در روزهای آینده، افزایش نظارت اکیپ های دستگاه های مختلف نظارتی که تا ۱۵فروردین ادامه خواهد داشت و برخی تا پایان ماه مبارک رمضان تداوم می یابد، موجب التزام اصناف به رعایت قوانین در فروش کالا شود. 
سازمان جهادکشاورزی که از امسال به عنوان متولی اصلی نظارت بر قیمت و کیفیت محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی موظف به نظارت بیشتر در کیفیت آرد و نان، گوشت منجمد قرمز و سفید، میوه، شکر، تخم مرغ و سایر اقلام تنظیم بازاری شده، در کنار دیگر سازمان ها مثل سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل دامپزشکی، تعزیرات و شهرداری به صورت مستقل یا اکیپ های مشترک بر عرضه و فروش کالا در قالب طرح های نوروزی در آذربایجان شرقی است. 
یکی از مشکلاتی که حتی در مواقع نظارت های نوروزی پا برجا می ماند، تعداد کم گروه های نظارت و بازرسی نسبت به جمعیت شهر و تعدد اصناف است، به طوری که تعداد اکیپ ها متناسب با حجم نیاز و جمعیت آذربایجان شرقی نیست و بر این اساس این موضوع نیاز به بازبینی اساسی دارد. 
توزیع کالاهای اساسی با قیمت مصوب در بازار از دیگر اقداماتی است که در آذربایجان شرقی برای کنترل قیمت و تامین نیازهای مردم از طرف مسوولان در چند روز پیش آغاز شده ودر ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان ادامه می یابد تا کم و کاستی به لحاظ نیاز بازار وجود نداشته باشد. 

۶۵ گروه جهادکشاورزی، قیمت کالا در آذربایجان شرقی را نظارت می کنند
معاون بازرگانی و صنایع کشاورزی آذربایجان شرقی از نظارت و بازرسی ۲۵ تیم عادی و ویژه برای رصد قیمت ها در تبریز خبر داد و گفت: طرح تشدید نظارت ها از ۱۴ اسفند آغاز شده و تا ۱۴ فروردین ماه ادامه می یابد. 
ایاز برنو به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع ۶۵ تیم نظارت و گشت آذربایجان شرقی ۴۰ تیم بر دیگر شهرستان های استان نظارت می کنند. 
وی هدف از این طرح را جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار در روزهای منتهی به عید و همچنین در آستانه ماه  مبارک رمضان دانست و گفت: رصد، بازرسی و نظارت بر بازار کالاهای کشاورزی همانند مرغ، گوشت قرمز منجمد ، تخم مرغ ، برنج، روغن، شکر و سایر اقلام کشاورزی بر اساس قانون انتزاع ، امسال بر عهده جهادکشاورزی است.
هرگونه افزایش قیمت کالاهای اساسی در روزهای منتهی به عید و ماه رمضان غیرقابل قبول است/برنج، شکر، گوشت و تخم مرغ با قیمت مصوب به بازار عرضه شده است 
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز از آغاز طرح توزیع شکر خانوار، شکر صنف و صنعت، مرغ منجمد ، گوشت قرمز منجمد ، برنج هندی و برنج تایلندی تنظیم بازاری با هدف ثبات قیمت در بازار کالاهای اساسی در روزهای پایانی سال تا فروردین ۱۴۰۱ در سراسر استان خبر داد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز از آغاز طرح توزیع شکر خانوار، شکر صنف و صنعت، مرغ منجمد ، گوشت قرمز منجمد ، برنج هندی و برنج تایلندی تنظیم بازاری با هدف ثبات قیمت در بازار کالاهای اساسی در روزهای پایانی سال تا فروردین ۱۴۰۱ در سراسر استان خبر داد.
اکبر فتحی با بیان اینکه این اقلام در راستای اجرای مصوبات نشست قرارگاه امنیت غذایی کشور و در ادامه طرح‌های تنظیم بازار کالاهای اساسی که با هدف ایجاد ثبات قیمت‌ها و حفظ آرامش بازار صورت می‌گیرد، گفت: سهمیه توزیع شکر صنف و صنعت، شکر خانوار، برنج هندی و برنج تایلندی از سوی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران برای استان آذربایجان شرقی اعلام گردیده و طبق آن توزیع شکر و برنج در اسفند ۱۴۰۰ و فرودین ۱۴۰۱ صورت خواهد گرفت.
وی در ارتباط با سهمیه اختصاص یافته برای استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: مجوزهای اعلامی برای کالای شکر خانوار به میزان ۱۲۰۰ تن از قرار کیلویی ۱۲ هزار و ۵۳۵ تومان برای مباشرین توزیع و  در بسته های سه کیلویی برای مصرف کنندگان ۴۳ هزار تومان، برای شکر صنف و صنعت به میزان ۵ هزار تن از قرار کیلویی ۱۲ هزار و ۵۳۵ تومان برای مباشرین و قیمت  مقرر برای اصناف براساس نوع بسته بندی در اختیار کارگروه تنظیم بازار ، برنج تایلندی رده ب ۱۰ کیلویی به میزان ۱۵۰۰ تن از قرار کیلویی ۱۱ هزار تومان برای مباشرین توزیع و ۱۲۵۰۰ تومان برای مصرف کننده  و  همچنین برنج هندی(دانه بلند ۱۱۲۱) به میزان ۱۳۰۰ تن از قرار کیلویی ۱۷ هزار تومان برای مباشرین توزیع و ۱۸۵۰۰ تومان برای مصرف کننده تعیین شده است.
فتحی با اشاره به تخصیص ۸۵۰ تن گوشت مرغ منجمد برای توزیع در آذربایجان شرقی، افزود: قیمت عمده درب سردخانه پشتیبانی امور دام  مرغ منجمد ۱۸ هزار تومان و قیمت مصرف کننده آن نیز ۲۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی همچنین از توزیع ۲۰۰ تن گوشت قرمز گوساله در استان آذربایجان شرقی در آستانه عید نوروز خبر داد و افزود: بازرسان سازمان جهادکشاورزی در شهرستانها، اکیپ های تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف بر روند توزیع و رعایت قیمت‌های فروش کالا در سرتاسر  استان نظارت خواهند داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه مباشرین و ذینفعان جهت توزیع و جذب کالاهای فوق توسط مدیریت جهادکشاورزی در شهرستان ها معرفی  می شوند، ادامه داد: مردم در سرتاسر استان می توانند شکر و برنج مورد نیاز خود را از طریق فروشگاه های زنجیره ای ، اتحادیه ها ، تشکل های صنفی و تعاونی ها خرید کنند.
وی همچنین با بیان اینکه بازرسی از بازار تخم مرغ به علت برخی موارد موجود در عرضه و بازار در دستور کار همکاران بازرسی قرار گرفته است ادامه داد: قیمت مصوب هر شانه تخم مرغ برای مصرف کننده در بازار ۴۳هزار تومان است و با متخلفینی که هرشانه تخم مرغ را بیشتر از ۴۳ هزار تومان بفروش می رسانند برخورد قانونی صورت می پذیرد.
وی ادامه داد: هرگونه افزایش قیمت کالاهای اساسی در روزهای منتهی به عید و همچنین ماه رمضان غیرقابل قبول  بوده و رصد، بازرسی و نظارت در بازار  کالاهای اساسی کشاورزی به صورت مستمر صورت می پذیرد.

۶۳ گروه طرح تشدید نظارت های بهداشتی در آذربایجان‌شرقی را بر عهده دارند
مدیرکل اداره دامپزشکی آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به آغاز طرح تشدید کنترل و نظارت‌های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان از ۱۴ اسفند امسال،گفت: این طرح توسط ۶۳ گروه کنترل و نظارت استان تا ۱۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ اجرا می‌شود.
امیرحسین بهداد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۲۸ گروه ثابت در کشتارگاه ها و ۳۶ گروه سیار خودرویی در سطح آذربایجان شرقی اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی را که امسال با طرح ماه مبارک رمضان تلفیق شده است، بر عهده دارند.
وی افزود: روزانه سه هزار رأس دام سبک، پنج هزار دام سنگین و حدود ۱۲۰هزار قطعه طیور در آذربایجان شرقی ذبح می شوند که این نظارت ها از مرحله کشتار در کشتارگاه های استان تا عرضه در بازار و سبد غذایی مردم به طور دقیق انجام می شود. 
وی با بیان اینکه ۲۸ کشتارگاه در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند، گفت: از این تعداد ۱۷ کشتارگاه دام صنعتی( پنج واحد) و غیرصنعتی و ۱۱ کشتارگاه طیور هستند که ناظران بهداشتی، شرعی و اکیپ های طرح کنترل و نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی از صفر تا ۱۰۰ فعالیت آنها نظارت دارند.
بهداد تشریح کرد: بازرسان اداره کل دامپزشکی استان در این کشتارگاه ها بر تمام مراحل کشتار از مرحله ذبح تا پوست کنی، ثبت مهر کشتارگاه، صدور مجوز خروج از کشتارگاه پس از مرحله پیش سرد، قطعه بندی و عرضه در ۱۰ هزار مرکز توزیع فرآورده های گوشتی بازار و فروش به مردم، نظارت کامل دارند.
 
مردم برای گزارش تخلفات صنفی با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند 
وی از مردم خواست برای ارسال گزارش تخلفات واحدهای مختلف صنفی در این خصوص با شماره های تلفن ۱۵۱۲ و ۳۴۴۴۵۰۰۰ تماس بگیرند و موارد تخلف را به صورت شبانه روزی گزارش کنند. 
وی همچنین اعلام کرد: امسال ۵۴۶ پرونده تخلف در ارتباط با تخلفات صنوف فوق الذکر تشکیل و به پلمب ۱۱۲ مرکز عرضه فرآورده های گوشتی و معدوم سازی ۴۵۶ هزار و ۷۴۸ کیلوگرم فرآورده در آذربایجان شرقی منجر شده است. 
مدیرکل اداره دامپزشکی آذربایجان شرقی تاکید کرد: کشتارگاه های آذربایجان شرقی از بالاترین سطح استانداردهای بهداشتی برخوردارند و سالانه طرح های ویژه نظارت های بهداشتی به علت افزایش میزان تقاضا و عرضه در ایام تاسوعا، عاشورا، عید قربان، ماه مبارک رمضان و عید نوروز اجرا می شود.  

«عدم درج قیمت» عمده تخلفات صنفی در آذربایجان شرقی است
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان‌شرقی نیز به ایرنا گفت: عدم درج قیمت کالاها در واحدهای صنفی به عنوان عمده تخلفات صنفی در این استان مطرح بوده و رتبه اول و بیشترین میزان تخلفات را به خود اختصاص داده است.
سیداحد یوزباشی، با تاکید بر اینکه درج قیمت کالا و خدمات از تکالیف مندرج در قانون نظام صنفی بوده و واحدهای صنفی مکلف به درج قیمت کالاها و خدمات هستند، افزود: با توجه به تغییرات نظام قیمت گذاری و عرضه کالا در سازمات حمایت از مصرف کنندگان، قیمت درج شده بر روی تعداد زیادی از کالاها، قیمت تولید در کارخانه است.
وی اظهار داشت: در زمان کنونی درج قیمت مصرف کننده بر روی کالاها برای جلوگیری از تشتت قیمت ها و ایجاد تنش بین مصرف کننده، واحدهای صنفی و مسوولان نظارتی ضروری بوده و تا زمانی که قیمت کالاها از سوی واحدهای صنفی درج نشود، در طرح جدید قیمت گذاری و عرضه کالا، کار نظارت مثمر ثمر نخواهد شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه «عدم صدور فاکتور» در رتبه بعدی فراوانی تخلفات صنفی در این استان است، گفت: تحلیل این ۲ نوع تخلف صنفی نشان می دهد که واحدهای صنفی استان از شفافیت در عرضه کالاها و خدمات زیاد استقبال نمی کنند، زیرا تنها عوامل موثر در نظارت دقیق مسوولان نظارتی درج قیمت و صدور فاکتور است.تحلیل وضعیت درج قیمت و ارایه فاکتور به مشتری به عنوان تخلف صنفی نشان می دهد که واحدهای صنفی استان از شفافیت در عرضه کالاها و خدمات زیاد استقبال نمی کنند، زیرا تنها عوامل موثر در نظارت دقیق مسوولان نظارتی درج قیمت و صدور فاکتور است.
یوزباشی، ادامه داد: برای جلوگیری از بروز تخلفات در واحدهای صنفی، الزام نصب صندوق مکانیزه در واحدهای صنفی برای نظارت و کنترل سیستمی و همکاری و هماهنگی با سازمان حمایت برای درج قیمت کالا و صدور فاکتور ضروری است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تعزیرات از سیاست قضایی تشدید مجازات در حوزه عدم درج قیمت برای واحدهای صنفی استان استفاده خواهد کرد، یادآوری کرد: این کار تمهید مقدماتی برای جلوگیری از گرانفروشی، تقلب و سوءاستفاده از حقوق مردم است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی گفت: «گرانفروشی» و «تقلب و کم فروشی» به ترتیب رتبه سوم و چهارم فراوانی تخلفات صنفی در این استان را به خود اختصاص داده اند و واحدهای صنفی متخلف با این اقدام خود، در روز روشن با خنده و خوش رویی و بدون هیچ گونه نگرانی از مال مردم دزدی کرده و کاری غیراخلاقی، غیرشرعی و غیرقانونی انجام می دهند.
یوزباشی، افزود: کمک و همکاری مردم با مسوولان نظارتی و آگاه سازی آنان با حقوق خود، فرهنگسازی در بین واحدهای صنفی برای رعایت حقوق مردم و ارایه آموزش های لازم به آن ها در زمینه تجارت قانونی و مشروع از سوی اتاق های اصناف، سازمان صمت و اتحادیه های مربوطه از ضروریات مقابله به بروز تخلفات صنفی است.

طرح نظارت نوروزی سازمان تعزیرات حکومتی از ۱۴ اسفند امسال تا ۱۴ فروردین سال آینده اجرا می شود
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی ادامه داد: طرح نظارت نوروزی این سازمان در راستای مبارزه با گرانفروشی، کم فروشی و تقلب و تخلفات حوزه بهداشتی دارویی و درمانی و ضرورت نظارت و کنترل بر بازار شب عید همزمان با سراسر کشور از ۱۴ اسفند در این استان آغاز شده و تا ۱۴ فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.
یوزباشی، افزود: با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی سال و افزایش تقاضا برای برخی کالاها به ویژه در حوزه پوشاک، آجیل و خشکبار و میوه و مرکبات، اداره کل تعزیرات حکومتی استان همگام با سایر دستگاه های نظارتی، سه گروه بازرسی و نظارتی در تبریز و یک گروه در برخی شهرستان ها را برای اجرای این طرح در این ایام تدارک دیده است با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی سال و افزایش تقاضا برای برخی کالاها به ویژه در حوزه پوشاک، آجیل و خشکبار و میوه و مرکبات، اداره کل تعزیرات حکومتی استان همگام با سایر دستگاه های نظارتی، سه گروه بازرسی و نظارتی در تبریز و یک گروه در برخی شهرستان ها را برای اجرای این طرح در این ایام تدارک دیده است.
وی اظهار داشت: عوامل گشت تعزیرات از صبح تا ۷.۵ عصر با حضور در سطح بازار و مراکز عرضه و فروش کالاها و خدمات بر بازار شب عید نظارت جدی خواهند داشت و با متخلفان برخورد قاطع تعزیراتی خواهند کرد.
سامانه های ۱۳۵ این سازمان و ۱۲۴ سازمان صنعت معدن و تجارت برای دریافت شکایات مردمی به صورت تلفنی و الکترونیکی آماده اند 
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی با تاکید بر کمک مردم و همراهی سایر دستگاه های نظارتی با تعزیرات حکومتی برای برخورد با تخلفات صنفی، گفت: سامانه های ۱۳۵ این سازمان و ۱۲۴ سازمان صنعت معدن و تجارت برای دریافت شکایات مردمی به صورت تلفنی و الکترونیکی آماده بوده و مردم می توانند از طریق این سامانه ها مسوولان نظارتی را در جریان تخلفات صنفی قرار دهند.
یوزباشی، ادامه داد: با توجه به اینکه اتاق های اصناف و اتحادیه های صنفی اطلاعات دقیقی از واحدهای صنفی تحت پوشش خود و از قیمت اقلام، کالاها و خدمات دارند، بهتر می توانند در زمینه جلوگیری و برخورد با تخلفات صنفی فعالیت کنند ولی متاسفانه این کار به صورت دقیق و مناسب از سوی آن ها انجام نمی شود.
وی با بیان اینکه سازمان تعزیرات به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات صنفی اساسا وظیفه قانونی رسیدگی به تخلفات این حوزه را دارد، یادآوری کرد: با توجه به تعداد محدود بازرسان مستقر در سازمان های صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان و گسترگی واحدهای صنفی و وجود بیش از ۱۵۰ هزار واحد صنفی در سطح استان نیاز است تا سایر دستگاه ها نیز در حوزه بازرسی و نظارت به این سازمان ها کمک کنند.
یوزباشی، افزود: این سازمان هم از باب مساعدت به این سازمان ها و از سویی مدعی العموم بودن برای حفظ و رعایت حقوق مصرف کننده، به صورت سازمانی و نهادینه شده دفتری به عنوان دفتر نظارت بر گشت های سیار ایجاد کرده و این دفتر برای کمک به حوزه بازرسی اقداماتی برای کشف تخلفات مهم در حوزه واحدهای صنفی انجام می دهد.

۱۳۵ غرفه عرضه میوه شب عید در آذربایجان شرقی برپا می‌شود
مدیر تعاون روستایی آذربایجان شرقی نیز اعلام کرد: ۱۳۵غرفه عرضه میوه شب عید از اول هفته بتدریج در استان برپا می شود که از این تعداد ۳۰ غرفه برای تبریز پیش بینی شده است البته عرضه میوه به طور رسمی و انبوه از بیست و چهارم اسفند آغاز می شود.
علی اکبر نژادرضا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ابتدا یک غرفه در محل اداره کل تعاون روستایی استان از روز شنبه برپا خواهد شد، اظهار کرد: یکهزار و ۳۵۰ تن پرتقال تامسون نایلون پیچ و ۷۰۰ تن سیب قرمز و سفید در سردخانه های استان ذخیره شده که حدود نصف آنها در سطح کلانشهر تبریز توزیع می شود.

۲هزار و ۱۵۰ تن میوه شب عید با قیمت مصوب در آذربایجان شرقی عرضه می شود
وی ادامه داد: توزیع پرتقال و سیب در استان تا ۱۳ فروردین از ساعت ۹ تا ۲۲ ادامه خواهد داشت؛ البته این توزیع به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه بازرگام و به صورت هوشمند نیز همزمان آغاز می شود.توزیع پرتقال و سیب در استان تا ۱۳ فروردین از ساعت ۹ تا ۲۲ ادامه خواهد داشت؛ البته این توزیع به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه بازرگام و به صورت هوشمند نیز همزمان آغاز می شود.
وی با تقدیر از سازمان میادین شهرداری تبریز ادامه داد: اختصاص مکان و برپایی غرفه بر عهده سازمان میادین شهرداری تبریز بوده و بنا به تاکید استاندار آذربایجان شرقی بیشتر غرفه های توزیع میوه شب عید در مناطق محروم و کمتر برخوردار خواهد بود.
وی همچنین گفت: سهمیه آذربایجان شرقی بر اساس مصوبه کارگروه استانی توزیع میوه شب عید تعیین شده که در تمام شهرستان های استان غرفه های توزیع میوه شب عید برپا می شود.
نژادرضا همچنین یادآور شد: قیمت میوه های شب عید هفته آینده در کارگروه توزیع میوه شب عید قبل از شروع توزیع مشخص می شود.
وی افزود: برای اینکه میوه راحت به دست مردم برسد ناظرانی از بسیج اصناف در محل غرفه ها مستقر می‌شوند و ناظران گشت سیار نیز از طریق اداره  تعاون روستایی بر نحوه توزیع و قیمت این میوه ها نظارت می کنند البته شماره های تماس گزارش تخلفات و شکایات اعلام و بر روی بنرهای سردرب غرفه ها درج می‌شود.
انتهای پیام/
استقبال از نوروز با نظارت بر کالاهای بازار شب عید آذربایجان شرقی نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار