رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای آذربایجان شرقی مطرح کرد:

فرهنگ سازی، حلقه گمشده ورزش بیماران خاص

1400/12/15 - 09:26 - کد خبر: 59928 نسخه چاپی

نصر: رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای استان گفت: ورزشکاران این قشر از جامعه هم در درمان و هم در ورزش مظلوم هستند.

به گزارش نصر، سعید جعفری نامور که نزدیک دو سال است به عنوان رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای استان در حال فعالیت است، در گفتگو با نصر با اعلام اینکه با هدف گسترش فعالیت های هیات بیماران خاص و پیوند اعضای استان به این هیات آمده است، گفت:  باتوجه به همکاری طولانی مدتم با سازمان های مردم نهاد در زمینه بیماران سرطانی و همچنین فعالیت در زمینه ها مشابه آشنایی نسبتا زیادی با این قشر از جامعه داشتم که باید گفت این قشر هم در درمان و هم در ورزش مظلوم هستند. در استان آذربایجان شرقی نیز پتانسیل های فروانی برای این افراد وجود داشت اما متاسفانه بخوبی از آن ها استفاده نشده بود و همین موضوع سبب شد تا هم در کمک به ورزش و هم در کمک به درمان این افراد ورود کنیم.
وی در ادامه افزود: متاسفانه در همان ابتدای ورود به این هیات بیماری کرونا در کشور شیوع پیدا کرد و اماکن ورزشی تعطیل شدند اما این تعطیلی فرصتی برای ما فراهم کرد تا برخی تجهیزات را برای هیات فراهم کنیم که در همین زمینه سالن اختصاصی و برخی تجهیزات را برای ورزشکاران فراهم کردیم و دفتری مجزا هم برای هیات اختصاص یافت که این اقدامات برای اولین بار در هیات بیماران خاص و پیوند اعضا استان اتفاق افتاد. همچنین تجهیزات سالن و برخی امکانات مورد نیاز ورزشکاران تامین شد تا بتوانند از این امکانات بهره مند شوند.
نامور همچنین با اشاره به شروع فعالیت های هیات در زمینه های استعداد یابی خاطرنشان کرد: ماموریت فدراسیون برای استان ها در جذب و فعالیت ورزشکاران می باشد که در همین زمینه بیماران خاص و پیوند اعضا در 6 گروه فعالیت می کنند که این 6 گروه شامل: بیماران پیوند اعضای کبد و کلیه، گروه تالاسمی، ام اس، دیابتی ها و بیماران هموفیلی می باشد. البته با توجه به وضعیت جسمی ورزشکاران رشته های ورزشی که برای آنها تعریف شده، متفاوت است.
رئیس هیات بیماران خاص و پیوند اعضای استان در ادامه با بیان اینکه پرتعداد ترین رشته ورزشی در بخش پیوند اعضا می باشد، گفت: در بخش پیوند اعضا 14 رشته ورزشی در حال فعالیت می باشد که از جمله آنها می توان به بدمینتون، شنا، تنیس روی میز، فوتبال و فوتسال و تنیس اشاره کرد. البته در بخش بیمارانی مثل هموفیلی یا تالاسمی رشته های معدودی مثل دارت و شطرنج که جزء رشته های سبک می باشند، فعالیت می شود. در بخش استعداد یابی هم تیم های استان مسابقاتی برگزار کردند و تیم های برتر برای حضور در مسابقات قهرمانی کشور اعزام شدند.
سعید نامور همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ورزش بیماران خاص و پیوند اعضا به جایگاه واقعی خود در جامعه رسیده است، گفت: متاسفانه فرهنگ سازی که باید در جامعه ایجاد شود، صورت نگرفته و می توان گفت شاید 50 درصد جامعه از وجود چنین هیاتی در جامعه اطلاعی ندارند. ما هم به یک اطلاع رسانی قوی و فرهنگ سازی عمومی در جامعه نیازمندیم تا در کنار فعالیت های ورزشی کمکی برای درمان این بیماران باشیم. تمام تلاش ما هم این است تا با تجهیز امکانات و معرفی رشته های ورزشی و ورزشکاران قهرمان در سطح کشور بتوانیم این انگیزه را در وررزشکاران ایجاد کنیم که بتوانند در کنار فعالیت های ورزشی بتوانند سلامتی کامل خود را بدست آورند.
وی در پایان اظهار داشت: خوشبختانه ارگان های مختلف از جمله اداره ورزش و جوانان استان و تبریز حمایتمان می کنند و از بقیه ارگان ها هم تقاضا دارم از ورزشکاران ما هم در زمینه همگانی و هم قهرمانی حمایت کنند.

حمیدرضا سامبرانی 
انتهای پیام/
فرهنگ سازی، حلقه گمشده ورزش بیماران خاص نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار