نخستین نمایشگاه مطبوعات تاریخی در آئینه پست، گامی برای بازخوانی تاریخ مطبوعات
نصر: دبیر انجمن صنفی مطبوعات آذربایجان شرقی از برگزاری نخستین نمایشگاه مطبوعات تاریخی در آئینه پست، در محل موزه ملی ارتباطات ایران خبر داد.
به گزارش نصر، فرینوش اکبرزاده با اشاره به برگزاری این نمایشگاه در محل موزه ملی ارتباطات خاطر نشان کرد: این نمایشگاه برای اولین بار در تاریخ مطبوعات و پست کشور، روز دوازدهم بهمن ماه با حضور مدیرعامل شرکت پست کشور، مدیران استانی پست، رئیس ایکوم ایران، مدیرکل روابط عمومی شرکت پست، فعالان رسانه، مجموعه داران، پیشکسوتان روزنامه نگاری و شهروندان علاقمند به مقولات پژوهشی و تاریخی آغاز به کار نموده و به بررسی حضور و اثرگذاری پست در انتقال مطبوعات و ارتباطات افراد مرتبط به اقصی نقاط ایران و جهان میپردازد.
مسئول پیگیری امور اجرایی و تجهیز موزه مطبوعات آذربایجان افزود: پست و روزنامه نگاری دو فصل مهجور از تاریخ ارتباطات و در نهضت روشنگری این سرزمین بوده است که از دوران ناصری بدینسو با انتشار مطبوعات و ارسال آن به اقصی نقاط کشور و جهان از طریق پست توانسته جایگاهی مهم را در اطلاع رسانی رویدادهای روز داشته باشند.
اکبرزاده اضافه کرد: نهضت مشروطه توانسته با این راهکار یکی از قدرتمندترین واسطه های خود را برای انتقال پیام و دغدغه ها و نیز مجاهدتهای مردم سامان دهد و نتایج درخشان خود را بگیرد.
این پژوهشگر حوزه رسانه ادامه داد: جایگاه نشریات در امر روشنگری بر کسی پوشیده نیست اما آنچه کمتر مورد بررسی و توجه قرار گرفته است، توجه به جایگاه پست در این میان است که کوشیده شده است در این نمایشگاه به آن پرداخت شود.
فرینوش اکبرزاده در خاتمه در رابطه با همراهی افراد در پیچیدگی های اجرای این نمایشگاه گفت: در این مسیر از همراهی افراد بسیاری بهره مند شدم که بدون راهنمایی و کمک ایشان، اجرایی شدن این نمایشگاه محقق نبود و شایسته است از راهنمایی اثربخش دکتر حسن عمیدی مدیر محترم موزه ملی ارتباطات کشور به عنوان پایهریز این نمایشگاه قدردانی نمایم.
همچنین همراهی بیدریغ و روشن جناب حمیدرضا امیری، پژوهشگر فرهنگ تاریخی و مجموعهدار محقق، زمینهساز قوام و اجرای اقدامی بود که مانند تصویری محو از یک رویا به پرورش و مراقبت نیاز داشت.
این نمایشگاه به سرانجام نمیرسید اگر جناب بهروز نصر راهنمایی نمیکردند و جناب توحید خطیبی، پژوهشگر و مجموعهدار سرشناس تبریزی بی دریغ و با همت بالا، در راستای تعمیق و شکل گیری تک تک جزئیات آن حضور نمیداشتند.
طی مسیر پژوهش و نمایشگاه، با نامهای ارجمند بسیاری گره خورده و شایسته است از راهنمایی تکنیکی جناب ناصر حسن زاده، یاری بی مانند جناب محمد ندایی، جریان سازی جناب حامد حامدی خسروشاهی، راهنمایی دکتر محمد عزیزی راد، همراهی جناب فریدرضا فریدی، و یاری جناب محمد خدایی، با ادب، احترام قلبی و خضوع بیپایان قدردانی کنم.
تهیه و دسترسی به بسیاری از آثار و نمونه ها، با همت جناب فرشاد فائزی مجموعهدار و پژوهشگر نام آشنای تبریزی، و جناب رضا بیگ نژاد و مهدی محمد زاده ممکن شد و در اجرای کار در بخشهای تکنیکی و اجرایی، آقای مجید ناصردوست، خانم مهدیه حیدرزاده، آقای احسان شامی، آقای فرشید باغشمال، آقای علی خیرخواه، خانم جمیله فرزانه، آقای محمود کاتبی پور و نامهای درخشان دیگر بیدریغ و مشفقانه دستم را گرفتند.
در نهایت، آسمانی از ستاره های پر نور فرهنگدوست و خردورز، دست به دست هم دادند تا رویایی دوردست، در قالب نمایشگاهی از خاطرات مردمان دیروز متولد شده و با هدایت ایشان گام به گام در مسیر تعالی و ریشه یابی هویت تاریخی مردمان ایران زمین گام بردارد.
گفتنی است این نمایشگاه تا ۱۵ بهمن ماه در محل موزه ملی ارتباطات ایران واقع در میدان امام خمینی، میدان مشق، سالن نمایشگاهی موزه ارتباطات برپا خواهد بود.
انتهای پیام/
نصر