سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد؛

یک فوتی کرونایی در 24 ساعت گذشته/ تزریق دوز سوم واکسن کرونا را جدی بگیرید

1400/10/28 - 16:02 - کد خبر: 57506 نسخه چاپی

نصر: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد آخرین آمار مرگ و میر کرونا ویروس در آذربایجان شرقی، گفت: در 24 ساعت گذشته در استان یک نفر فوتی کرونایی داشته ایم و خوشبختانه موارد ترخیص کرونایی ها از بستری ها بیشتر است و در استان 214 نفر بیمار بستری کرونایی داریم.

به گزارش نصر، دکتر بهمن نقی پور در نشست خبری با اصحاب رسانه آذربایجان شرقی که در مورد آخرین وضعیت کرونایی استان ترتیب یافته بود، اظهار کرد: با تلاش تمامی مسئولان و آحاد مردم، آرامش نسبی در خصوص شیوع بیماری کرونا در آذربایجان شرقی حاکم شده است و میزان بستری‌ها و مرگ و میر ناشی از آن به کمترین میزان خود در دو سال گذشته رسیده، اما با این وجود نگران گسترش سویه امیکرون هستیم.
وی با بیان این‌که سرعت انتشار سویه امیکرون بالاتر از سویه دلتا است، ادامه داد: این سویه باعث شده در مدت زمان کمی، وضعیت دنیا به حالت قرمز درآید و تمامی کشورهای پیشرفته درگیر شوند اما گسترش آن در ایران فعلا شدید نبوده است.
نقی پور خاطرنشان کرد: اگر با کمک یکدیگر و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون، جلوی گسترش این بیماری در کشور را نگیریم، میزان ابتلایان به آن افزایش یافته و در مراحل بعدی، بیماران سرپایی، بستری و در آخر مرگ و میر رشد تصاعدی خواهد داشت.
نقی پور افزود: با توجه به این‌که سویه امیکرون در کشورهای پیشرفته دنیا زودتر از ما بروز داشته است، نحوه برخورد آن‌ها با این ویروس یک تجربه برای ما است. بر این اساس،  آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که تزریق دز سوم واکسن سهم بالایی در کاهش ابتلا به امیکرون دارد.
وی تاکید کرد: تزریق دوز سوم واکسن کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی مهمترین راه پیشگیری از شیوع سویه اومیکرون است. بررسی های ما نشان می دهد مبتلایان جدید به بیماری کووید-19 کسانی هستند که در تزریق واکسن کرونا اهمال کاری کرده اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد آخرین آمار مرگ و میر کرونا ویروس در آذربایجان شرقی، گفت: در 24 ساعت گذشته در استان یک نفر فوتی داشته ایم و موارد ترخیص کرونایی ها از بستری ها بیشتر است و در استان 214 نفر بیمار بستری کرونایی داریم.
نقی پور ابراز نگرانی کرد: موارد مثبت تست پی.سی.آر افزایش پیدا کرده است و از 3 درصد تست ها به 10 درصد رسیده است.
وی با بیان این‌که متاسفانه ابتلای کودکان به کرونا افزایش یافته است، ادامه داد: فعلا برنامه‌ای برای تزریق واکسن به افراد زیر ۱۲ سال نداریم، اما ستاد ملی کرونا این موضوع را بررسی می کند و در صورت تصویب و تایید ایمنی برای کودکان زیر 12 سال نیز واکسن تزریق می شود.
وی در خصوص آمار واکسیناسیون کرونا  در آذربایجان شرقی نیز گفت: تاکنون ۹۲.۳ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان دز اول، ۸۳.۵ درصد دز دوم و ۲۳.۶ درصد نیز دز سوم دریافت کرده‌اند. واکسیناسیون مادران باردار استان نیز به ۷۳.۸ درصد و دانش آموزان (۱۲ تا ۱۷ ساله) به ۹۲.۳ درصد رسیده است.
نقی پور ادامه داد: آذربایجان شرقی در تزریق دوز سوم واکسن کرونا رتبه نخست در کشور را کسب کرده است. در سطح کل جمعیت نیز تاکنون ۷۵.۷ درصد از کل جمعیت استان دز اول، ۶۸.۵ درصد دز دوم و ۱۹.۴ درصد نیز دز سوم دریافت کرده‌اند که نشان می‌دهد هنوز به ایمنی جمعی یعنی واکسیناسیون ۸۰-۸۵ درصدی کل جمعیت نرسیده‌ایم.
وی در مورد تامین واکسن آسترازنیکا هم گفت: واکسن آسترازنیکا تامین شده است و اولویت برای تزریق این واکسن کسانی است که دوز اول خود را دریافت کرده و منتظر دریافت دوز دوم آسترازنیکا هستند.
وی در خصوص آمادگی استان برای بروز پیک جدید بیماری نیز گفت: جلسات متعددی برگزار کرده و برنامه ریزی‌های لازم جهت بهره گیری از تجارب قبلی نحوه مقابله در پیک‌های بیماری و اصلاح آن‌ها در پیک پیش رو انجام می‌گیرد.
وی افزود: در این راستا یکی از اقدامات مهم دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تقسیم استان به چهار منطقه و برگزاری کلاس‌های آموزشی و انتقال تجربیات مثل نحوه برخورد با بیماران، درمان بیماران کرونایی و ... به کادر بهداشت و درمان شهرستان‌های مختلف استان است تا بتوانیم خدماتی با کیفیت بالا به تمامی نقاط استان ارائه دهیم.
نقی پور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که بدنه دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیازمند تغییرات ساختاری برای کاهش هزینه‌های اضافی و افزایش راندمان است، افزود: به عنوان تیم جدیدی که به تازگی مدیریت بخش سلامت استان را عهده دار شده‌ایم تلاش داریم تا با توزیع صحیح منابع و جلوگیری از اتلاف انرژی، خدمت رسانی بهتری به مردم انجام دهیم.
وی با اشاره به بدهی‌های این دانشگاه به خصوص در خصوص ساخت و ساز بیمارستان ۱۰۰۰ تخت خوابی و مرکز پژوهشکده ربع رشیدی و پرداخت پایان دوره بازنشستگان تا سال ۹۹، افزود: با کمک صمیمانه مسئولان استانی به خصوص استاندار و امام جمعه تبریز، در حال پرداخت تعهداتمان هستیم و پایان دوره بازنشستگان تاسال ۹۹ را نیز پرداخت کردیم.
وی از خیران نیک اندیش استان برای کمک به تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان دعوت کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی، حدود چهار میلیون نفر جمعیت دارد و سرانه بهداشت و درمان استان در تعریف بودجه نیز بر این اساس است، در حالی که ما به مردم استان‌های مختلف، حتی در حد ۱۰ میلیون نفر خدمات درمانی می‌دهیم که از مسئولان مربوطه خواهشمندیم این موضوع را در تصویب بودجه سلامت در نظر بگیرند.
نقی پور در ادامه با بیان این‌که برقراری عدالت اجتماعی یکی از وظایف دولت است، گفت: در راستای برقراری عدالت در حوزه سلامت، برنامه‌هایی در دست اجرا در مناطق محروم داریم.
وی تشریح کرد: با توجه به این‌که در محلات محروم و حاشیه نشین تبریز هم‌چون منبع آب با کمبود مراکز درمانی مواجه هستیم، قرار است یک مجتمع سه طبقه درمانی با امکانات و متخصصان مختلف مثل کلینیک شیخ الرئیس تبریز در این منطقه احداث کنیم. هم‌چنین احداث دو مرکز بهداشت در محلاتی چون ترلان دره‌سی و یک مرکز بهداشت در آخمقیه تبریز در دستورکار قرار دارد.
نقی پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت نقش رسانه در پیشبرد اهداف کشور، اظهار کرد: رسانه پل ارتباطی مردم با دستگاه‌های اجرایی بوده و اگر بتواند نقش خود را به درستی ایفا کند، به پیشرفت جامعه کمک خواهد کرد.
سرپرست دانشگاه عاوم پزشکی تبریز در پایان با بیان این‌که ما به شفافیت معتقدیم  و همه فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی تبریز را شفاف خواهیم کرد، افزود: از شفافیت هیچ ضرری به کسی نمی رسد و ما در این زمینه به روایت مشهور «النَّجاةُ فی الصِّدق» معتقدیم.
 
انتهای پیام/
یک فوتی کرونایی در 24 ساعت گذشته/ تزریق دوز سوم واکسن کرونا را جدی بگیرید نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار