رئیس پلیس امنیت اقتصادی آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران:

افزایش 15 درصدی بازداشت قاچاقچیان در استان/ ۲۴۲ پرونده در حوزه تخلفات اداری

1400/10/23 - 11:19 - کد خبر: 57264 نسخه چاپی

نصر: رئیس پلیس امنیت اقتصادی آذربایجان شرقی قاچاقچیان دستگیر شده در ۹ ماه گذشته در سطح استان را یک هزار و ۴۶۵ نفر عنوان کرد و اذعان داشت: این رقم ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

به گزارش نصر، سرهنگ قاسم دهقانی، قبل از ظهر چهارشنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه، به فلسفه تشکیل پلیس امنیت اقتصادی اشاره کرد و گفت: طبق گزارش رسیده  در سال ۱۳۹۷ به محظر مقام معظم رهبری، بیش از ۸۰ درصد قاچاق کشور در حوزه رسمی انجام می شود که بر این مبنا مقام معظم رهبری دستور ورود ناجا به حوزه اقتصاد را دادند.
وی افزود: در آذربایجان شرقی ابلاغیه تشکیل پلیس امنیت اقتصادی از خردادماه ۱۳۹۸ صادر شد که با توجه به تجارب پلیس آگاهی سریعا افراد شایسته سازماندهی شدند.
سرهنگ دهقانی افزود: پلیس امنیت اقتصادی استان پلیس نوپایی است که سن آن به دو سالگی هم نرسیده است که برای ورود به حوزه گمرک و هم مسائل مربوط به قاچاق و هم جرائم اقتصادی سازمان یافته تشکیل شده است.
وی ادامه داد: توفیقات بسیار خوبی در دو سال گذشته اتفاق افتاده که امروزه برکات تشکیل این پلیس را هم در سطح استان و هم در سطح کل کشور شاهد هستیم.
رییس پلیس امنیت اقتصادی استات یکی از اولویت های پلیس را امنیت اقتصادی مطرح کرد و افزود: موضوع اصلی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است؛ امروز اهمیت اقتصاد و قاچاق بر هیچ کسی پوشیده نیست هرچه قدر در حوزه پیشگیری از قاچاق هزینه کنیم در مبارزه با قاچاق کالا هزینه کم تری خواهیم پرداخت.
وی با بیان این که متاسفانه امروزه بیشتر نگاه ها معطوف به عملکرد نیروهای انتظامی و کشفیات آن شده است، اظهار داشت: باید در حوزه پیشگیری وارد عمل شویم و اقدامات در جاده ها به حداقل برسد؛ به عنوان مثال موضوع قاچاق تلفن همراه در سال های گذشته بود که با یک تغییر رویه امروز این ادعا را می کنیم که قاچاق تلفن همراه تقریبا صفر شده است و دلیل آن رجیسترینگ است که از طرف مخابرات انجام شده است.

دستگیری یک هزار و ۴۶۵ قاچاقچی
رییس پلیس امنیت اقتصادی استات در ادامه سخنان خود به اقداماتی که در راستای کشف قاچاق در ۹ ماهه سال اتفاق افتاده است اشاره کرد و اذعان داشت: در ۹ ماه سال جاری، ۸۷ درصد نسبت به سال گذشته در حوزه ارزش ریالی افزایش کشفیات داشته ایم که رقم آن نزدیک به دو هزار میلیارد ریال است.
وی با بیان این که تعداد پرونده های قاچاق ۳۶۰ فقره است که ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد افزود: یکی از ابزارهای مهمی که قاچاقچیان استفاده می کنند خودروهای دستکاری شده است. که در این رابطه، ۷۶۷ دستگاه خودرو کشف و ضبط شده است و در حال حاضر در پارکینگ نگه داری شده است که ۸ درصد افزایش داشته است.
سرهنگ دهقانی تعداد قاچاقچیان دستگیر شده در ۹ ماه گذشته در سطح استان را یک هزار و ۴۶۵ نفر عنوان کرد و اذعان داشت: این رقم ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

کشف ۸۰۳ دستگاه رمز ارز
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان با بیان این که تا این لحظه هیچ دستگاه رمز ارزی که به صورت قانونی وارد کشور شده است را نداریم و کمرگ گزارش نکرده است و تمام دستگاه ها به صورت قاچاق وارد شده اند، افزود: در صورت کشف، پرونده فاچاق تشکیل می شود؛ و نیز اداره برق به لحاظ سرقت برق اقدام به تشکیل پرونده خواهد نمود. چرا که بیش از ۹۹/۵ درصد برق این دستگاه ها به صورت غیرقانونی استفاده می شود.
دهقانی افزود: فردی اگر بخواهد استخراج رمز ارزها را به صورت قانونی انجام دهد، باید دو مورد را رعایت نماید؛ چرا که همه جا این دستگاه ها قابل استفاده نیست و از طرف اداره صمت مکان هایی در نظر گرفته شده است که شامل مناطق آزاد و شهرک های صنعتی است تا هیچ خطری برای برق عموم شهر نداشته باشد و مورد دیگر پرداخت عوارض گمرکی است.
وی افزود: در ۹ ماه سال جاری چهار هزار و ۸۰۳ دستگاه رمز ارز فقط توسط پلیس در سطح استان کشف شده است که ارزش ریالی آن ها، ۶۲ میلیارد ریال بوده است.

۲۴۲ پرونده در حوزه تخلفات اداری
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان به فراوانی پرونده های ورودی به پلیس امنیت اقتصادی در استان اشاره کرد و افزود: اخلال در نظام اقتصادی با ۱۷ فقره پرونده در ۹ ماه اول امسال و افزایش ۴۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، تسهیلات غیرمجاز بانکی با ۱۱ فقره پرونده و کاهش ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، پولشویی با ۴ فقره پرونده و افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، اختلاس بل ۵ فقره پرونده، رشا و ارتشا در ادارات دولتی با ۶ فقره پرونده و افزایش ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، تبانی در معاملات دولتی با ۱۰ فقره پرونده، فرار مالیاتی با ۳۰ فقره پرونده (سال گذشته تنها سه مورد بود)، زمین خواری با هفت فقره پرونده، احتکار با ۴۲ فقره
پرونده و تعدی ماموران به اموال دولتی با دو فقره پرونده از پرونده های مهم تشکیل شده در پلیس امنیت اقتصادی استان در سال جاری بودند.
وی افزود: مجموع کل پرونده های تشکیل شده در این حوزه ها، ۲۴۲ فقره پرونده بوده است که مجموع ارزش ریالی کل آن ها، ۵۲۰ میلیارد ریال بوده است.
انتهای پیام/
افزایش 15 درصدی بازداشت قاچاقچیان در استان/ ۲۴۲ پرونده در حوزه تخلفات اداری فاطمه قلی پور گنجه لو


نظرها بسته شده اند

نمایش 1 نظر

  بینام   سال پیش  

والا پلیس امنیت اقتصادی در تبریز اومده یک نیروی قراردادی وخدمات را دستگیر و بازداشت کرده در حالی که خیلی از گردن کلفت ها باید بازداشت و زندانی بشنت
پژوهشیار