نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی در صنعت چاپ

1400/09/13 - 10:24 - کد خبر: 55255 نسخه چاپی

نصر: نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی استفاده از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی در صنعت چاپ را راهگشا عنوان کرد.

به گزارش نصر، محمد حسین فرهنگی، در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان گفت: در تاریخ دنیا دوره رنسانس جزو حوادث مهم تاریخ بشری است و یکی از علل تحول در این دوره اختراع صنعت چاپ و گذار از چاپ دستی و موردی به نسخه‌های چاپی است.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان و تبریز در بسیاری از زمینه‌ها به خصوص در حوزه چاپ در کشور آغازگر بوده است، افزود: ما باید سعی کنیم همزمان با توسعه تکنولوژی پیش رفته و حرکتی رو به جلو داشته باشیم.
فرهنگی با اشاره به دگردیسی در حوزه اطلاع‌رسانی به خصوص در فضای مجازی تاکید کرد: هیچ یک از شیوه‌های نوین ارتباطی هنوز نتوانسته‌اند، جایگاه رسانه‌های مکتوب و کتاب را از آن خود کنند.
وی فعالیت اتحادیه‌های چاپ و تشکل‌های صنفی این حوزه را به عنوان نهادهای مدنی واسط یکی از ارکان مهم در توسعه این صنعت دانست و افزود: تشکل‌ها می‌توانند با دسته‌بندی مطالب پراکنده و ارائه آن در چارچوب معین به سیاستگذاران و تصمیم‌سازان زمینه بهبود شرایط فعالیت در این حوزه را فراهم کنند.
 فرهنگی همچنین استفاده از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی را برای تامین منابع مالی سرمایه‌گذاران در این حوزه موثر دانست.
 وی گفت: ما باید تلاش کنیم تا با تأمین منابع مالی، روان‌سازی دریافت تجهیزات و امکانات و ترخیص از گمرک، مسیر فعالیت فعالان این حوزه را هموار کنیم.
مسعود بحریه، نماینده اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان‌شرقی نیز در این آیین گفت: سهم نقش فرهنگی صنعت چاپ در زمینه نشر کتاب، نشریات، فرم‌های اداری، کاتالوگ و بروشور به مقتضای گسترش اینترنت و ارتباطات شبکه‌ای، شبکه‌های اجتماعی و گوشی‌های هوشمند کاهش چشمگیری داشته است.
بحریه ادامه داد: با این حال نقش صنعت چاپ در زمینه پوشش و بسته‌بندی محصولات تولیدی با توجه به تنوع آن هر روز بیشتر می‌شود، لذا فعالیت چاپخانه‌هایی که عموما کارهای فرهنگی انجام می‌دهند، در این برهه به‌خصوص تحت‌تاثیر تحریم‌ها و ویروس کرونا دچار رکود و تهدید تعطیلی شده است، ولی واحدهایی که در حوزه چاپ پوشش، لیبل و بسته‌بندی فعالیت و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، شرایط مساعدتری دارند.
وی گفت: اتحادیه چاپخانه‌داران و صنوف تابعه تبریز دارای ۱۷۵ واحد چاپخانه افست وطیو و فلکسو، ۳۰۰ واحد تکثیر و خدمات کامپیوتری، ۲۰ واحد صحافی، ۶۵ واحد جعبه‌سازی، ۱۷ واحد لیتوگرافی، ۳۰ واحد مهر و گراور و کلیشه‌سازی و ۸۰ واحد صنوف همگن (شامل کارتن‌سازی، طلاکوبی و خدمات پس از چاپ ) پروانه‌دار است.
بحریه با بیان اینکه صنعت چاپ با افت‌وخیزهای فراوانی توام بوده است، ادامه داد: در سال‌های اخیر با همت تلاشگران این عرصه شاهد جهشی قابل تحسین در توسعه و به‌روز رسانی در ارائه خدمات چاپ و بسته‌بندی در تولیدات استان هستیم.
وی تاکید کرد: صنعت چاپ و بسته‌بندی با توجه به ارزش افزوده بالایی که به هر محصول تولیدی می‌دهد از یکسو و به علت داشتن منابع نفتی و پالایش آن و تولید متریال‌های چاپ‌پذیر که حجم بالایی از محصولات بسته‌بندی را شامل می‌شود، از سوی دیگر می‌تواند در زمینه صادرات غیرنفتی چه به‌صورت محصولات چاپی و چه به شکل محصول نهایی نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد کشور داشته باشد.
بحریه اضافه کرد: با این حال از آنجا که ماشین‌آلات و فناوری‌های روز این صنعت از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دست کشورهای پیشرفته جهان است و به خاطر تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز و مشکلات مبادلات تجاری، ما برای به‌روزرسانی ناوگان صنعت چاپ نیازمند تعامل و همکاری با کشورهای توسعه یافته هستیم و امیدواریم مسئولین کشور با درایت و رعایت منافع ملی کشور و ارتباطات مناسب را فراهم آورند.
حوزه چاپ برای رشد و بالندگی نیازمند حمایت است
سیدقاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی نیز در این مراسم اظهار کرد: حوزه چاپ برای رشد و بالندگی نیازمند حمایت است و ما از نهادهای صنفی مرتبط می خواهیم با فرصت سازی برای فعالین این حوزه روند توسعه صنعت چاپ استان را شتاب بخشند.
وی گفت: فعالان حوزه چاپ خدمت ویژه‌ای در حوزه فرهنگ و هنر انجام می دهند و علیرغم اینکه بخش اعظم حوزه چاپ و خدمات مرتبط با آن با کسب و کار و اقتصاد این حوزه مرتبط است اما در عین حال چاپ یک صنعت مادر در حوزه فرهنگ و هنر به حساب می‌آید و بسیاری از خروجی های فرهنگ و هنر وامدار فعالیتهای چاپی است.
ناظمی افزود: اگر این حوزه به روز، کارآمد و توانمند نباشد کتاب و مطبوعات و بسته بندی و بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و هنری با مشکل مواجه می‌شود.
وی با اشاره به اهمیت صنعت چاپ و بسته‌بندی بیان کرد: اهمیت این صنعت در حوزه اقتصاد به حدی است که گاه برخی محصولات با کیفیت پایین از بسته بندی باکیفیت بالا استفاده کرده و رشد کرده و در جریان اقتصادی سودآوری داشته‌اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: بخشی از جریان فرهنگی از طریق بسته بندی و چاپ منتقل می‌شود و هیچ حوزه‌ای از فرهنگ و هنر را سراغ نداریم که ازخدمات حوزه چاپ و صنایع مرتبط با آن بهره‌مند نباشند.
وی با اشاره به پیشینه صنعت چاپ در آذربایجان‌شرقی و تبریز گفت: تبریز پیشقدم صنعت چاپ کشور است و باید تمهیداتی از سوی نهادهای متولی و حامی این صنعت اندیشیده شود تا این روند را تقویت کنیم و تبریز جایگاه اصلی خود در این حوزه را باز یابد.
وی تاکید کرد: علیرغم اینکه در حوزه چاپ توسعه کمی و کیفی داشتیم اما هنوز فاصله زیادی تا هدف غایی و مطلوب وجود دارد.
ناظمی در این راستا، همراهی بانکها و مجموعه کسانی که در رابطه با صادرات و واردات این حوزه موثرند را راهگشای رشد اقتصاد چاپ و نشر عنوان کرد.
وی گفت: بیش از ۶ هزار نفر به صورت مستقیم از طریق صنعت چاپ و نشر امرار معاش می‌کنند و این ظرفیت بزرگی است که باید مورد توجه مدیریت اقتصادی استان باشد؛ اهمیت این مسئله زمانی بیشتر نمایان می‌شود که فضای کسب و کار و امرار معاش به طور مستقیم توسط فعالان این حوزه برای ۶ هزار خانوار فراهم شده است.
ناظمی تاکید کرد: اگر دنبال این هستیم که این صنعت را ارتقا بدهیم باید سرمایه گذار ما احساس امنیت کند و فرصت سرمایه گذاری را برایش فراهم کنیم.
وی افزود: ظهور و رشد تکنولوژی در دنیا به گونه است که اندکی تعلل ما را از قافله پیشرفت به عقب خواهد راند و عقب ماندگی در این حوزه تاثیر مستقیمی به دیگر صنایع خواهد داشت به طوری که برای مثال اگر صنایع غذایی که ویترین و محل دیده شدن آنها چاپ و بسته بندی است نتواند خدمات خوبی از چاپ بگیرد به استان‌های دیگر تکیه خواهد کرد و در این صورت غیر از اینکه سرمایه از استان خارج می‌شود موجب عقب‌نماندگی این صنعت هم خواهد شد.
وی افزود: حوزه چاپ برای رشد و بالندگی نیازمند حمایت است و ما از نهادهای صنفی مرتبط می خواهیم با فرصت سازی برای فعالین این حوزه روند توسعه صنعت چاپ را شتاب بخشند.
وی خواستار همراهی نهادهای متولی و حامی این صنعت برای تاسیس موزه ارزشمند چاپ در تبریز شد و گفت: باید تمهیدی اندیشیده شود تا این فرصت از این شهر دریغ نشود و آیندگان نیز از این امکان بهره مند شوند و یک سرمایه اجتماعی برای تبریز محقق شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، در پایان این مراسم از نفرات برگزیده پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاب آذربایجان‌شرقی تجلیل شد.
انتهای پیام/
 ضرورت استفاده از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی در صنعت چاپ خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار