کارشناس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

قطع زنجیره انتقال مالاریا در آذربایجان‌شرقی ۱۶ ساله شد

1400/09/10 - 11:33 - کد خبر: 55143 نسخه چاپی

نصر: کارشناس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد: قطع زنجیره انتقال بیماری انگلی مالاریا در این استان ۱۶ ساله شد.

به گزارش نصر، دکتر مدینه عباسی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حذف مالاریا یکی از مهمترین دستاوردهای بهداشتی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، افزود: در همین زمینه آذربایجان شرقی به لحاظ انتقال محلی مالاریا از سال ۱۳۸۴ جزو استان ها و مناطق پاک کشور است و عملکردی قابل توجه در ریشه کنی این بیماری دارد.
وی اظهار داشت: شیوع بیماری مالاریا در کشور علاوه ‌بر بار سلامتی، صدمات اقتصادی زیادی را نیز به دنبال داشته و می‌تواند مانعی جدی برای توسعه کشور در همه ابعاد شود، به همین دلیل وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال ۱۳۸۸ سند چشم‌انداز حذف مالاریا تا سال ۱۴۰۴ را در اولویت قرار داده است.
عباسی ادامه داد: ایران از سال ۱۳۹۷ تاکنون شاهد ثبت موردی از انتقال محلی بیماری مالاریا نبوده است و موارد ثبت شده به بیماران ورودی از خارج کشور اختصاص داشته و از نظر سازمان بهداشت جهانی نیز کشوری که سه سال فاقد موارد ابتلای محلی باشد، واجد شرایط دریافت گواهینامه حذف مالاریا می شود.
وی موفقیت ایران و آذربایجان شرقی برای حذف مالاریا سه سال زودتر از سند چشم انداز ملی را اتفاقی مهم و قابل توجه در حوزه بهداشت و سلامتی عمومی جامعه برشمرد.
عباسی با اشاره به اینکه امسال تیمی از سازمان بهداشت جهانی برای بررسی دریافت گواهینامه به ایران سفر می کنند، یادآور شد: به منظور دریافت گواهینامه و آماده سازی مستندات عملکرد آذربایجان شرقی در راستای حذف مالاریا، برنامه آموزشی در سطح کارشناسان برنامه مالاریای شهرستانهای ۲۱ گانه استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه حذف مالاریا یکی از اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار (SDGs) است، گفت: این امر می‌تواند باعث توسعه اقتصادی و افزایش جذب سرمایه‌گذاری در کشور شود و به تایید بسیاری از صاحب نظران حذف مالاریا یکی از مهمترین دستاوردهای بهداشتی طی ۴۲ سال اخیر در ایران محسوب می‌شود.
کارشناس گروه پیشگیری  از بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی شیوع دوباره مالاریا در استان را ناممکن ندانست و افزود: هر گونه اهمال و سهل انگاری در این زمینه می تواند باعث شیوع این بمیاری انگلی موثر بر اقتصاد جامعه شود.
به گزارش ایرنا، مالاریا مهم‌ترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی بسیاری از کشورهای جهان به خصوص کشورهای گرمسیری است که به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگی های تب متناوب و لرز، کم‌خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگی های ساده یا کشنده دیگر خودنمایی می‌کند.
اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ‌ومیر قابل توجه‌ است.
انگل مالاریا توسط پشه‌ای به نام آنوفل به انسان منتقل می‌شود که شامل گونه های مختلف و متنوع است.
انتهای پیام/
 قطع زنجیره انتقال مالاریا در آذربایجان‌شرقی ۱۶ ساله شد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار